Rondane 55+

Fellestur

Fra dato
28. juni kl. 08:02
Til dato
2. juli
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, , Hyttetur, Fjelltur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Bjørnhollia , Rondvassbu
Turområde
Lillehammer-Rondane (se kart)
Turkode
12693

Gi deg selv en skikkelig fottur i hjertet av Rondane. Området har et variert fjellterreng med mange 2000-metertopper, frodige daler med fossende elver samt vide områder med flott utsikt i alle retninger. Se fram til nydelige dager i populære Rondane Nasjonalpark.

 

PROGRAM

Dag 1: Ankomst Bjørnhollia  (894 moh), ca 16 km/5 timer
Oppmøte Oslo Sentralstasjon ca 20 min før avreise. Avreise kl 08.02 med Trondheimstoget til Ringebu, ankomst kl 10.50. Rutebuss fra Ringebu kl 11.05 til Rondetunet busstopp, ankomst kl 11.58. Justering av sekk og påkledning, samt litt mat og drikke kan være greit før vi setter i gang med dagens fottur inn til Bjørnhollia. Turen opp mot Bjørnhollia går i et variert terrreng og med flotte mosepartier og herlig utsikt  mot Rondane. Stien tar av fra gammelveien like nord for avkjørslen ned til Rondetunet. Opp gjennom skogen på sørsida av s Vola (987 moh) og ned til Voldalstjørna som passeres på østsida. Forbi Midtbrennsætra og videre inn i Rondane Nasjonalpark og videre forbi Fagerli (968 moh) og ned til Musvolsætra. Herfra på gammel setervei opp til Bjørnhollia. Etter ankomst og innkvartering nyter vi en deilig middag og samles deretter i stua for en presentasjon av gruppa og informasjon om turen videre.

Dag 2: Bjørnhollia
Vi utnytter denne dagen til å oppdage dagsturmulighetene rundt Bjørnhollia. Kanskje en topptur til Høgronden (2118 moh), en tur i vakre ville Skjerdalen (Villmanndalen), kanskje Blåkollen (1580 moh) eller Musvollkampen (1152 moh), Vi ser an vær og deltakernes forutsetninger og vil kunne dele gruppa etter turønske.

Dag 3: Bjørnhollia - Rondvassbu (1191 moh), ca 13 km/4 timer
Etter en deilig frokost på Bjørnhollia tar vi beina fatt og begir oss i vei mot  neste hytte, Rondvassbu. Et  flott landskap ligger rundt oss på vei vestover og det er godt å vite at vi er omringet av staute 2000-meterstopper. Turen går opp gjennom bjørkeskogen på nordsida av Illmannåe. Gjennom en del moreneur når man har kommet over bjørkebeltet. Omtrent midtveis i dalen passeres en veldig morene som ligger tvers over dalbunnen. Utsyn mot Fremre Illmannhøe og Simlepiggen i sør. Bratt ned fra Illmanndalen inn på grusveien som følges 300 m nordover til Rondvassbu. Enkelte steinete parter som  kan være glatte dersom nedbør. 

Dag 4: Rondvassbu - Smuksjøseter ( 1140 moh),  ca 14 km/4-5 timer
Etter en god lang frokost starter dagens etappe mot Høvringen. Et kort stykke på grusvei,over Store Ula på helårsbru og forbi stidelet til Dørålseter og Veslesmeden. Videre bratt opp mot det dype juvet Jutulhogget, som krysses før ruta dreier vestover. Videre vestover mellom Randen (1391 moh)og Vesleranden (1473 moh). Ljosåe krysses og videre i jevn nedstigning forbi Ljosåbue og ned til Peer Gynt-hytta (servering i høysesongen). Et fint sted å ta en pust i bakken før vi går videre over Bråkdalsbekken på sommerbru, over Søre Kjondalsbekken og nordvestover langs nordsida av Søre Høvringvatnet og østsida av Høvringsvatne til Smuksjøseter. Smuksjøseter ligger flott til og har hele Høvringenmassivet i sin umiddelbar nærhet. Etter middag koser vi oss i peisestua, for siste kveld sammen med vårt turfølge.

Dag 5. Smuksjøseter - hjemreise.
Etter frokost pakker vi oss ut fra rommet og tar ekstrabuss kl 10.15 til Otta, ankomst ca kl 11.05. Tog fra Otta kl 11.29 til Oslo S, ankomst kl 15.23

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon:

Pris:
Kr 5.490,- fra Rondetunet/til Otta
Kr 6.713,- fra/til Oslo.
Ikke-medlemstillegg kr 800,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting, 2 turleder og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos. 

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere: 14 (+2 turledere)

Annet; Husk matpakke og drikke til første turdag.
Gruppa kan bli delt og da vil alternative rutervalg bli mer krevende enn det som er beskrevet i programmet. 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Gradering av turen: lengde rød/blå - terreng rød/blå
Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

NB! Det er ikke lenger tillatt å benytte sovepose i sengene på DNT Oslo og Omegn sine betjente hytter. Lakenpose kan benyttes, evt. leie sengetøy

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Cappelen Damm Rondane og Alvdal Vestfjell 1:50 000 (1:100 000). Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Les mer om hyttene her: 
Bjørnhollia
Rondvassbu
Smuksjøseter

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
 Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Turledere:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.

 

Rondane 55+

Gi deg selv en skikkelig fottur i hjertet av Rondane. Området har et variert fjellterreng med mange 2000-metertopper, frodige daler med fossende elver samt vide områder med flott utsikt i alle ...

Kontaktinformasjon: