Toppturer i Rondane (16-24 år)

Fellestur

Fra dato
3. august 2020 kl. 13:00
Til dato
7. august 2020
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Sommer, Topptur, Ungdom
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung Oslo , Rondvassbu
Turområde
Rondane (se kart)
Turkode
12803
Dette arrangementet er over!

Bli med DNT ung på en spenstig og utfordrende topptursamling i Rondane. Vi bor på den betjente hytten Rondvassbu hvor vi blir servert god mat og sover godt slik at vi kan fokusere på å bestige 2000-metertopper alle dagene vi er på tur.

Denne aktiviteten er under gjennomgang og tilpasning i henhold til smitteverntiltak. Vi ber om forståelse for at vi trenger litt tid til å oppdatere informasjonen.

Program:

Dag 1: Ankomst Rondvassbu (1.191 moh) 6 km/ 1,5 time

Vi møtes på Spranget kl. 13:00. Herfra venter en liten tur på grusvei til Rondvassbu. Turen er cirka 6 km og vil ta omtrent 1,5 time. Vi kan også velge å bruke sykkel til denne transportetappen. Etter vi har sjekket inn og fått tildelt rom, får vi tid til en liten tur før middag om gruppen ønsker det. I løpet av kvelden tar vi en felles prat om turene vi kan få til de neste dagene.

NB! Deltakere anbefales å kjøre egen bil av smittevernhensyn, men velger du å reise kollektivt anbefaler vi tog fra Oslo til Otta og rutebuss fra Otta til Spranget. Deltakerne på kjøpe billetter til reisen selv. Finn reisetider på entur.no. 

Dag 2: Topptur til Storronden (2.138 moh)

Vi spiser frokost og lager en solid niste før vi prøver oss på turens første toppturmål, nemlig Storronden som ligger på 2138 moh. Dette er den nest høyeste toppen i Rondane, men også den enkleste å bestige, og det vil nok ta 4 timer å nå toppen, samt 3 ned igjen. 1000 høydemeter til sammen. Tilbake på Rondvassbu blir det nok en god middag, spill og god stemning foran peisen. 

Dag 3: Tuopptur til Vinjeronden (2145 moh) og Rondeslottet (2178 moh) 8-9 timer

I dag er den store toppturdagen. Vi er forhåpentligvis blitt spreke og seige i beina, og planen er å bestige to topper, Vinjeronden og Rondeslottet, som er den høyeste toppen i Rondane. Dette er en relativt lang tur, så husk å ta med en god niste. 

Dag 4: Topptur til Veslesmeden (2015 moh) 5-6 timer

Siste turdag og turens fjerde topp skal bestiges. Vi avslutter med Veslesmeden - en greit tilgjengelig topp som byr på et fantastisk utsyn mot Rondslottmassivet, med Rondslottet, Vinjeronden og Storronden som ruver i terrenget. På dager med klarvær kan man også se Jotunheimen herfra. 

Dag 5 - Topptur (?) og hjemreise

Hjemreisen står for tur. Dersom gruppen er ved godt mot og i god form, kan man prøve å stå opp tidlig og få til en topptur også denne dagen. Eventuelt venter en kort etappe til Spranget, før toget tar oss tilbake til Oslo fra Otta.

NB! Deltakere anbefales å kjøre egen bil av smittevernhensyn, men velger du å reise kollektivt anbefaler vi tog fra Oslo til Otta og rutebuss fra Otta til Spranget. Deltakerne på kjøpe billetter til reisen selv. Finn reisetider på entur.no. 

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet!

 

Generell informasjon:

Pris:
Kr. 2000
Ikke-medlemstillegg kr 400,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Prisen inkluderer fullpensjon (overnatting, middag, frokost, niste og termos) på Rondvassbu 5 dager, samt turlederkostnader.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere: 10 (pluss 2 turledere)

Annet:

Alle burde pakke i en 30-40 liters dagstursekk, og til sammen bør den helst ikke veie mer enn cirka 8-10 kg. Veier den mer enn dette, har du rett og slett tatt med deg for mye utstyr. Det er lurt å pakke i vanntette pakkposer, og man bør ha med ulltøy, sokker, votter og lue, regntøy, badetøy for de som ønsker det, hodelykt, overnattingsutstyr og vann i sekken. Se ellers pakkeliste sommer for mer utfyllende forslag til utstyr. 

Niste til bussturen kan være lurt. Sjokolade, rosiner, nøtter og annet snacks kan være kjekt å ha med i sekken. All annen mat dekkes av turprisen, og fås på Rondvassbu. 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Gradering av turen: lengde rød/terreng rød
Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

NB! Det er ikke lenger tillatt å benytte sovepose i sengene på DNT Oslo og Omegn sine betjente hytter. Lakenpose kan benyttes, evt. leie sengetøy

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io.

Smittevernstiltak på aktiviteter og hytter
DNT har utarbeidet en instruks for smittevern både for aktiviteter og for hyttene, som det er viktig at alle deltakere er forberedt på. Vi ber alle om å sette seg inn i reglene som gjelder og hva det er viktig å tenke på ved deltakelse på turer og aktiviteter i regi av DNT og for besøk på DNTs hytter. Ved klatring, bre- og fjellsportaktivitet forholder vi oss til Norges Klatreforbunds anbefalinger. Det er også viktig å oppdatere seg på de siste anbefalingene fra FHI og følge disse før dere deltar på aktivitet. Det er lagt til rette for at alle som ikke bor i samme husstand kan holde minst en meter avstand. 

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Rondane Sør 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Les mer om hytta her: 
Rondvassbu

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
 Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Turledere:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.

Toppturer i Rondane (16-24 år)

Bli med DNT ung på en spenstig og utfordrende topptursamling i Rondane. Vi bor på den betjente hytten Rondvassbu hvor vi blir servert god mat og sover godt slik at ...

Kontaktinformasjon: