Hyttetur i Jotunheimen (19-30 år)

Fellestur

Fra dato
13. juli kl. 20:20
Til dato
18. juli
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Topptur, Jotunheimen, Ungdom
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung Oslo , Skogadalsbøen
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
12799

På denne klassiske hytte-til-hytteturen får du oppleve det beste fra mektige Jotunheimen. Dype daler, høye og bratte fjell, frodige og grønne landskaper, steiner og ur, men ikke minst herlige DNT hytter med god mat og hyggelig vertskap. Dette er en tur for deg som har litt erfaring med å gå på tur i fjellet før og er i god fysisk form.

Denne aktiviteten er under gjennomgang og tilpasning i henhold til smitteverntiltak. Vi ber om forståelse for at vi trenger litt tid til å oppdatere informasjonen.

Program:

Dag 1: Ankomst Leirvassbu (1.403 moh)
Vi møtes på Leirvassbu Fjellstue klokka 20.20. Se etter turleder i rød turlederjakke. Vi anbefaler å ta Valdresekspressen hele veien til Leirvassbu Fjellstue med avreise fra Oslo bussterminal klokka 13.05, hvor vi overnatter første natten. For de som disponerer bil, kan man møte direkte på Leirvassbu.
På Leirvassbu er det god mat, hyggelig betjening og en koselig peisestue hvor vi skal tilbringe kvelden for å bli bedre kjent og planlegge morgendagens turetappe.

Dag 2 - Toppturdag
Idag skal vi finne en topp i nærheten vi kan bestige fra hytta. Det er mange å velge mellom, så turlederne tar en prat med alle deltakerne så gruppen som helhet blir enige om hva som er det beste alternativet.

Dag 3 - Leirvassbu til Skogadalsbøen (832 moh)
Vi står opp, spiser en god frokost og lager en solid niste. Første etappe på turen går sørover til hytta Skogadalsbøen i hjertet av Jotunheimen. I utgangspunktet er turen cirka 18 km, så vi bruker store deler av dagen på denne turen. Det er uansett gruppas form, vær og vind som legger premissene for hvor lang tid vi bruker.
Vel fremme på hytten blir vi servert en god middag før vi gode og slitne legger oss for kvelden.

Dag 4 - Skogadalsbøen til Olavsbu (1.440 moh)
Dagens mål er Olavsbu. Det er flere mulige ruter til denne hytta. Den korteste turen går nordøstover oppover Rauddalen. Den er 18 km i oppoverbakke store deler av turen.
Olavsbu er en selvbetjent hytte, og det betyr at ikveld må vi lage vår egen mat basert på utvalget fra selvbetjeningslageret. Med litt tips og triks kan disse middagene også gjøres meget gode.

Dag 5 - Toppturdag
Idag skal vi finne en topp i nærheten vi kan bestige fra hytta. Det er mange å velge mellom, så turlederne tar en prat med alle deltakerne så gruppen som helhet blir enige om hva som er det beste alternativet.


Dag 6 - Olavsbu - Leirvassbu (1.403 moh), Hjemreise
Vi vender tilbake til Leirvassbu. Denne turen tar ca. 4 timer. Det går en buss tilbake på ettermiddagen (sjekk rutetider med Leirvassbu).

NB! Deltakere må bestille bussbilletter selv. Dette kan gjøres på Nor-Way bussekspress sine hjemmesider.

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet!

 

Generell informasjon:

Pris: Kroner 2500,-
Ikke-medlemstillegg kroner 400,-.

Turpakken inkluderer: Prisen inkluderer fullpensjon (middag, frokost, niste og overnatting på Leirvassbu, Skogadalsbøen), kost og losji på Olavsbu og turlederkostnader.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere: 10 (pluss x turledere)

Annet:
Denne turen krever at du har noe erfaring med fjelltur fra tidligere, og helst topptur også. Du må også være i normalt god form. Sjekk ut link til pakkelistene for utfyllende forslag til utstyrsbehov for sommerturer i fjellet. På en slik tur som dette trenger man ikke større sekk enn 40-50 liter med tanke på at all mat ordnes på hyttene, og man kun trenger lakenpose til overnatting. Sekken bør ikke veie mer enn maks 8-10 kg. Veier den mer, har du med for mye klær og utstyr. Litt snacks, nøtter eller sjokolade er lurt å ha i sekken til enhver tid. Det samme gjelder en vannflaske lett tilgjengelig.

Gradering av turen: lengde rød/terreng rød
Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer
NB! Det er ikke lenger tillatt å benytte sovepose i sengene på DNT Oslo og Omegn sine betjente hytter. Lakenpose kan benyttes, evt. leie sengetøy

Utstyrsutlån
Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io.

 

Kart og ruteinformasjon
Turkart Jotunheimen Vest og Aust, begge 1:50 000, eller Calazo Jotunheimen 1:50 000. 
Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Les mer om hyttene her: 
Leirvassbu Fjellstue
Skogadalsbøen
Olavsbu

Selvbetjeningshytter: Hytta er utstyr er utstyrt med alt du trenger av kopper, kar, mat, ved og gass (ikke ferskmat). Her lager gjestene mat i fellesskap. Utvalget for glutenallergikere, vegetarianere og andre dietter er begrenset.

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
 Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Turledere:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.

 

 

 

Hyttetur i Jotunheimen (19-30 år)

På denne klassiske hytte-til-hytteturen får du oppleve det beste fra mektige Jotunheimen. Dype daler, høye og bratte fjell, frodige og grønne landskaper, steiner og ur, men ikke minst herlige DNT ...

Kontaktinformasjon: