Avlyst DNT ung MASSIV - Skarvheimen (19-30 år)

Fellestur

Fra dato
6. juli 2020 kl. 11:45
Til dato
11. juli 2020
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Sommer, Ungdom
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung Oslo , Finsehytta , Geiterygghytta , Iungsdalshytta
Turområde
Hardangervidda, Skarvheimen (se kart)
Turkode
12796
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Årsak Covid 19 og smittevernsregler.

Trives du i kupert terreng? Her i Skarvheimen møtes Øst- og Vestland i et mektig favntak. Kontrastene er store, fra kupert terreng mellom Geiterygghytta og Finse til grønne, frodige lunger rundt Iungsdalshytta. Denne turen krever at du har erfaring fra turer i fjellet tidligere og er i god form.

Denne aktiviteten er under gjennomgang og tilpasning i henhold til smitteverntiltak. Vi ber om forståelse for at vi trenger litt tid til å oppdatere informasjonen.
 

Program:

Dag 1: Ankomst Finsehytta (1223 moh)

Vi møtes foran avgangstavlen på Oslo sentralbanestasjon klokka 11.45 og tar toget sammen til Finse stasjon. Se etter turleder i rød turlederjakke. For de som ønsker og som kommer fra andre steder enn Oslo kan man møte på Finse stasjon klokka 16.20. Vel fremme går vi samlet 5 minutter til Finsehytta hvor vi skal overnatte. Vi spiser middag etter vi har sjekket inn. Turlederne leder en liten prat om planen for turen etter middag.

NB! Deltakere må kjøpe togbilletter selv. Vi anbefaler å bruke VYs avgang klokka 12.03, dette er samme tog som turlederne tar.

Dag 2 - Fra Finsehytta til Geiterygghytta (1228 moh) 14 km/ 5 timer

Denne dagen skal vi gå fra Finsehytta til Geiterygghytta. Denne turen går gjennom et fascinerende høyfjellsterreng som slår hull på myten om at Hardangervidda er flat. Nå skal riktignok vi bevege oss inn i Skarvheimen som ligger nordover fra Finse. Den merkede løypa tar oss gjennom dype juv, langs store vann og spennende terreng mot Geiterygghytta. En god start på turen.

Vi blir servert en deilig og etterlengtet 3-retters middag også på denne hytta, og er vi heldige får vi noen gode historier fra bestyrer. Kvelden kan bli brukt til refleksjon foran peisen eller spill i hyttas koselige stue.

Dag 3 - Geiterygghytta til Kongshelleren (1467 moh) ca 13 km/ 5 timer

Idag går ferden videre nordover. Målet er den selvbetjente hytta Kongshelleren. Turen er cirka 13 km, så vi er nok ute 5 timer også idag. På Kongshelleren må vi fikse vår egen mat til middag, kvelds, frokost og lunsj. Et selvbetjeningslager bestående av tørrmat gir muligheter for kreative matsammensetninger, og kanskje turlederne har tatt med litt ekstra ingredienser i sekken? Mette skal vi iallfall bli, og kvelden blir brukt til sosialt samvær i den intime og koselige hytta. 

Dag 4 - Kongsfelleren til Iungsdalshytta (1100 moh) 15 km/ 5 timer

Dagens mål for turen begir oss i retning østover mot Iungdalshytta. Vi regner med å være på plass til lunsj på Iungsdalshytta når vi er fremme. Vi har god tid og kan utforske området rundt hytta og får tid til en ettermiddagstur før middag om vi ønsker det. Hvis ikke er sofaen ledig for dem som ønsker å hvile beina litt etter mange dager på tur.

Dag 5 - Iungsdalshytta til Bjordalsbu (1580 moh) 15 km/ 7 timer

Ferden tar oss videre nordover mot den høytliggende selvbetjente hytten Bjordalsbu som er dagens turmål. Turen går over småkupert og frodig terreng i nydelige omgivelser. Vel fremme på hytta må vi tilberede vår egen middag fra selvbetjeningslageret.

Dag 6 - Ankomst Breistølen og turslutt

Siste turdag er kommet. Vi skal bevege oss i retning Breistølen som er endestoppet for denne turen. Dette er en etappe på cirka 13 km i slak nedoverbakke hele veien. Vi beregner 4-6 timer på denne turen. Vi må planlegge turen, da siste buss går fra Breistølen klokka 16.07.

NB! Deltakere må bestille billetter til bussreisen fra Breistølen selv. Gå inn på Nettbuss sine hjemmesider, søk opp Breistølen - Oslo og bestill billett til avgang 16.07 den 13. juli.

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet!

Generell informasjon:

Pris:
Kr. 2100,-. 
Ikke-medlemstillegg kroner 400,- Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Prisen inkluderer fullpensjon (middag, frokost, lunsj og overnatting) på Finsehytta, Geiterygghytta og Iungsdalshytta, kost og losji på Kongshelleren og Bjordalsbu, samt transport og turlederkostnader.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere: 10 (pluss 2 turledere)

Annet:
Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.
 

Gradering av turen: lengde rød/terreng rød
Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Kart og ruteinformasjon

Turkart Skarvheimen-Aurlandsdalen og Topo-3000 Hemsedal, begge 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.

Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.

Les mer om hyttene: 
Finsehytta
Geiretygghytta
Kongshelleren
Iungsdalshytta
Bjordalsbu

Selvbetjeningshytter: Hytta er utstyr er utstyrt med alt du trenger av kopper, kar, mat, ved og gass (ikke ferskmat). Her lager gjestene mat i fellesskap. Utvalget for glutenallergikere, vegetarianere og andre dietter er begrenset.

Pakkeliste sommer og vinter

På en slik tur som dette trenger man ikke større sekk enn 40-50 liter med tanke på at all mat ordnes på hyttene, og man kun trenger lakenpose til overnatting. Sekken bør ikke veie mer enn maks 8-10 kg. Veier den mer, har du med for mye klær og utstyr. Litt snacks, nøtter eller sjokolade er lurt å ha i sekken til enhver tid. Det samme gjelder en vannflaske lett tilgjengelig. Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer 

NB! Det er ikke lenger tillatt å benytte sovepose i sengene på DNT Oslo og Omegn sine betjente hytter. Lakenpose kan benyttes, evt. leie sengetøy

Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk sommer.

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io.

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
 Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Turledere:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.

DNT ung MASSIV - Skarvheimen (19-30 år)

Trives du i kupert terreng? Her i Skarvheimen møtes Øst- og Vestland i et mektig favntak. Kontrastene er store, fra kupert terreng mellom Geiterygghytta og Finse til grønne, frodige lunger rundt ...