Kanotur i grenseland

Fellestur

Fra dato
31. juli kl. 18:30
Til dato
2. august kl. 17:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom
Turtyper
Fellestur, , Padling, Kano
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung , Friluftshuset Sørenga
Turområde
Østfold (se kart)
Turkode
12774
Dette arrangementet er over!

Lær deg KANO. Helt på grensen!

 

Bli med på kombinert kurs, kanotur og padletur til Sverige når DNT Friluftshuset arrangerer kanotur i grenseland.

 

Vi overnatter i telt/gapahuk ved Tjuvholmen ved Rødnes kirke, ca 15 km kjøring fra Ørje. Her er det fin strand å teste kanoer på kvelden og flott gapahuk med bålplass for middag og videre planlegging av turen.

 

Lørdag morgen starter vi med et i kort introkurs for kano hvor du lærer å padle, styre og redde deg selv og andre. Kurset er godkjent som Våttkort introkurs for KANO i Norges Padleforbund, NPF. Beskrivelse av kurset finner du her:  http://www.padling.no/vaattkort-og-sikkerhet/hva-er-vaattkort/de-ulike-kursene-i-npf-vaattkort/kano/introkurs-kano/

 

Etter lunsj kjører vi båtene til Ørje hvor det er åpent i slusene ved kanalmuseet. Vi håper å få en tur i kano ned Ørje sluser for den som vil. Mer informasjon finner du her: https://www.visitoestfold.com/no/hva-skjer/kalender/?TLp=1022309&Lordag-i-slusene-Orje-sluseamfi&startDate=1562364000000&startTime=13.00

 

Etter slusing fra Rødnessjøen til Øymarksjøen laster vi igjen opp Kanoene for å kjøre til Østre Otteid, hvor Store Le blir til Stora Lee når vi padler fra Norge til Sverige. Det er en padletur på 10 – 12 km før vi overnatter på Trolløya, midt på grensen. Søndag padler vi i retur til Østre Otteid før Ørje ca. kl. 16.00.

 

Kano, årer og vester inngår i turen. Turleder har med kanoer fra DNT på henger fra Oslo. Det er noe logistikk for å organisere kjøring av utstyr/kanoer på turen. Oppmøtested blir ved Marker rådhus, som er nært butikk/bensinstasjon for en siste handletur. Vi møtes fredag 16. august kl. 18:30. Det går tog med overgang til buss til Ørje busstorg fra Oslo S kl. 16:31.

 

Ut over kano, årer og vest må du selv pakke eget utstyr og mat for tur. Bruk vanntette pakkeposer og/eller doble søppelposer for å pakke utstyret som skal være med i båten. Vi vil overnatte i gapahuker begge netter, men telt eller hengekøye vil også være mulige/anbefalte måter å overnatte på.

 

Bading er lov!

 

Anbefalt kart for området turen går i er kartet Stora Le i Norgesserien, som du finner her: https://www.dntbutikken.no/sok/?q=10021

3 dager
Alder: 16+ år 
Kanoer: DNT Oslo og Omegn har gode kanoer av merket Mad River Canoe. Disse er godt egnet til turen og har plas til to padlere og utstyr.

Pris:

Kr 1590,-. Dersom du er under 18 år gir vi en ungdomsrabatt på kr 300,-. Prisen inkluderer  lån og transport av kano, åre og vest. Dersom du ikke er medlem i DNT gjelder et tillegg på kr 350,-. Du kan enkelt bli medlem i DNT ved å klikke her

Oppmøte: Ørje. Fredag kl 18.

Avslutning: Tøckfors. Søndag ca. kl 16.

Veileder på dette kurset er Tore Rokkan. Tore er utdannet veileder gjennom Norges Padleforbund og har lang erfaring som instruktør og turleder i kajakk og kano.

Utstyr, bekledning

 • Padlejakke, shorts eller langbukse som tåler å bli våt
 • Joggesko(som kan bli våte) eller våtsko
 • Ullundertøy
 • Ta med deg klesskift slik at du kan skifter etter kurset og i lunsjen hvis du blir kald
 • Vann på drikkeflaske 
 • Mat for alle dagene og litt energipåfyll i småpauser
 • Hovedregel er at vi kler oss etter vanntemperaturen
 • Småting som lue, votter, solbriller, caps, solkrem, håndkle og badetøy er også fint å ha med etter behov og værmelding.
 • Du vil få tilsendt et deltakerbrev fra instruktør oppmøte med oppdatert informasjon
 • Telt, sovepose, liggeunderlag, kokeutstyr etc.
 • Pakk alt i vanntett pakkpose, slik at ikke utstyret blir vått på tur.   

Mat og drikke

Du må du selv sørge for å ta med mat og drikke for begge kursdager. 

 

Annet:

Trenger du turutstyr kan dette kjøpes i vår Turinformasjon eller i DNTs Nettbutikk

Generell informasjon:Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer.


SPØR VÅR TURINFORMASJON

Har du spørsmål angående kurset, om kart eller utstyr, anbefaler vi å ta kontakt med vår Turinformasjon: 

Telefon: 22 82 28 02, mandag til fredag mellom kl 08.30 og kl 16.00 eller på
e-post:kajakk@dntoslo.no

Booking

For booking, klikk på dato øverst til høyre.

Kanotur i grenseland

Lær deg KANO. Helt på grensen!   Bli med på kombinert kurs, kanotur og padletur til Sverige når DNT Friluftshuset arrangerer kanotur i grenseland.   Vi overnatter i telt/gapahuk ved ...

Kontaktinformasjon: