Kanotur i grenseland

Fellestur

Fra dato
31. juli kl. 18:30
Til dato
2. august kl. 17:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom
Turtyper
Fellestur, , Padling, Kano
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung , Friluftshuset Sørenga
Turområde
Østfold (se kart)
Turkode
12774

Lær deg KANO. Helt på grensen!

 

Bli med på kombinert kurs, kanotur og padletur til Sverige når DNT Friluftshuset arrangerer kanotur i grenseland.

 

Vi overnatter i telt/gapahuk ved Tjuvholmen ved Rødnes kirke, ca 15 km kjøring fra Ørje. Her er det fin strand å teste kanoer på kvelden og flott gapahuk med bålplass for middag og videre planlegging av turen.

 

Lørdag morgen starter vi med et i kort introkurs for kano hvor du lærer å padle, styre og redde deg selv og andre. Kurset er godkjent som Våttkort introkurs for KANO i Norges Padleforbund, NPF. Beskrivelse av kurset finner du her:  http://www.padling.no/vaattkort-og-sikkerhet/hva-er-vaattkort/de-ulike-kursene-i-npf-vaattkort/kano/introkurs-kano/

 

Etter lunsj kjører vi båtene til Ørje hvor det er åpent i slusene ved kanalmuseet. Vi håper å få en tur i kano ned Ørje sluser for den som vil. Mer informasjon finner du her: https://www.visitoestfold.com/no/hva-skjer/kalender/?TLp=1022309&Lordag-i-slusene-Orje-sluseamfi&startDate=1562364000000&startTime=13.00

 

Etter slusing fra Rødnessjøen til Øymarksjøen laster vi igjen opp Kanoene for å kjøre til Østre Otteid, hvor Store Le blir til Stora Lee når vi padler fra Norge til Sverige. Det er en padletur på 10 – 12 km før vi overnatter på Trolløya, midt på grensen. Søndag padler vi i retur til Østre Otteid før Ørje ca. kl. 16.00.

 

Kano, årer og vester inngår i turen. Turleder har med kanoer fra DNT på henger fra Oslo. Det er noe logistikk for å organisere kjøring av utstyr/kanoer på turen. Oppmøtested blir ved Marker rådhus, som er nært butikk/bensinstasjon for en siste handletur. Vi møtes fredag 16. august kl. 18:30. Det går tog med overgang til buss til Ørje busstorg fra Oslo S kl. 16:31.

 

Ut over kano, årer og vest må du selv pakke eget utstyr og mat for tur. Bruk vanntette pakkeposer og/eller doble søppelposer for å pakke utstyret som skal være med i båten. Vi vil overnatte i gapahuker begge netter, men telt eller hengekøye vil også være mulige/anbefalte måter å overnatte på.

 

Bading er lov!

 

Anbefalt kart for området turen går i er kartet Stora Le i Norgesserien, som du finner her: https://www.dntbutikken.no/sok/?q=10021

3 dager
Alder: 16+ år 
Kanoer: DNT Oslo og Omegn har gode kanoer av merket Mad River Canoe. Disse er godt egnet til turen og har plas til to padlere og utstyr.

Pris:

Kr 1590,-. Dersom du er under 18 år gir vi en ungdomsrabatt på kr 300,-. Prisen inkluderer  lån og transport av kano, åre og vest. Dersom du ikke er medlem i DNT gjelder et tillegg på kr 350,-. Du kan enkelt bli medlem i DNT ved å klikke her

Oppmøte: Ørje. Fredag kl 18.

Avslutning: Tøckfors. Søndag ca. kl 16.

Veileder på dette kurset er Tore Rokkan. Tore er utdannet veileder gjennom Norges Padleforbund og har lang erfaring som instruktør og turleder i kajakk og kano.

Utstyr, bekledning

 • Padlejakke, shorts eller langbukse som tåler å bli våt
 • Joggesko(som kan bli våte) eller våtsko
 • Ullundertøy
 • Ta med deg klesskift slik at du kan skifter etter kurset og i lunsjen hvis du blir kald
 • Vann på drikkeflaske 
 • Mat for alle dagene og litt energipåfyll i småpauser
 • Hovedregel er at vi kler oss etter vanntemperaturen
 • Småting som lue, votter, solbriller, caps, solkrem, håndkle og badetøy er også fint å ha med etter behov og værmelding.
 • Du vil få tilsendt et deltakerbrev fra instruktør oppmøte med oppdatert informasjon
 • Telt, sovepose, liggeunderlag, kokeutstyr etc.
 • Pakk alt i vanntett pakkpose, slik at ikke utstyret blir vått på tur.   

Mat og drikke

Du må du selv sørge for å ta med mat og drikke for begge kursdager. 

 

Annet:

Trenger du turutstyr kan dette kjøpes i vår Turinformasjon eller i DNTs Nettbutikk

Generell informasjon:Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer.


SPØR VÅR TURINFORMASJON

Har du spørsmål angående kurset, om kart eller utstyr, anbefaler vi å ta kontakt med vår Turinformasjon: 

Telefon: 22 82 28 02, mandag til fredag mellom kl 08.30 og kl 16.00 eller på
e-post:kajakk@dntoslo.no

Booking

For booking, klikk på dato øverst til høyre.

Kanotur i grenseland

Lær deg KANO. Helt på grensen!   Bli med på kombinert kurs, kanotur og padletur til Sverige når DNT Friluftshuset arrangerer kanotur i grenseland.   Vi overnatter i telt/gapahuk ved ...

Kontaktinformasjon: