Avlyst Hytte-til-hyttetur i Vestmarka (19-30 år)

Fellestur

Fra dato
29. mai kl. 15:45
Til dato
31. mai
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Hyttetur, Ungdom, Marka
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung Oslo
Turområde
Nesoddlandet, Sørmarka og Østmarka, Oslomarka, Vestmarka, Kjekstadmarka og Hurumlandet (se kart)
Turkode
12880
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Pga korona

Start tursommeren i Oslo med en tur til Vestmarka. På denne turen, langs fine blåmerkede stier, kan du besøke koselige hytter, nyte godt turfelleskap og flere flotte utsiktspunkter over Oslo og Omegn.

Program

Dag 1 - Oslo bussterminal - Skoglund - tur til Svartvannshytta (ca. 3 km)

Vi møtes på Oslo Bussteminal klokka 15.45. Se etter turleder i rød turlederjakke. Herfra skal vi ta Buss 200 kl 16.10 til Skoglund holdeplass 16.57, ikke langt fra Sollihøgda. De som kommer fra sør eller vest kan møte direkte på Skoglund holdeplass klokka 17.00. Husk å kjøpe bussbillett! Fra dette utgangspunktet går vi inn til Svartvannshytta som er dagens turmål. En tur på cirka 3 km.

Dag 2 - Svartvannshytta til Halvorsenhytta

Gjør deg klar for en skikkelig fin tur i Marka. Dagens turmål er Halvorsenhytta. Turen er på cirka 10 km, men vi har mulighet for å forlenge den noe ved å gå innom Furuholmen for kaffe, boller eller vafler. Så her gjelder det å stå opp tidlig, vaske seg ut av hytta og spise en god frokost før man kommer seg av gårde.

Dag 3 - Turslutt

Siste dag på tur. Vi sover ut, spiser en god frokost, vasker oss ut av hytta og kommer oss avgårde. Idag kan vi enten velge korteste vei ned til Semsvannet og buss til Asker stasjon herfra, eller begi oss ut på en litt lengre tur for et besøk på Hovdehytta, samt Vestlia eller Solli gård for en hyggelig avslutning med litt mer kaffe og boller. Vi kommer oss ned til Asker stasjon herfra og tar toget tilbake til Oslo.

Generell informasjon

Pris:
Kr. 400,-. 
Ikke-medlemstillegg kroner 400,-. Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Leie av hytte, turlederkostnader og middagsmaten.
Merk: buss- og togbilletter er ikke inkludert i prisen og må ordnes av den enkelte. Deltakerne trenger billetter som dekker reise i Sone 1 til Sone 2V. 
Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere: 7 + 2 turledere

Annet:
Alle må ta med egen frokost og lunsj. Turlederene stiller med middag for oppholdet. Annet snacks som nøtter, sjokolade og kjeks kan være godt å ha i sekken til turen opp og ned. En vannflaske lett tilgjengelig er også å anbefale.

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart med informasjon om hvem som er turledere på turen.

Utstyr: 
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister.

Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk sommer og vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io.

Kart og ruteinformasjon:

Turkart Oslo Vestmark 1:50 000. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.

Les mer om hyttene her: 

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Vilkår for deltakelse på fellesturer: 
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturere".

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Kom gjerne innom for en prat med en av våre turveiledere i et av Tursentrene i Storgata eller på Sørenga, eller ta kontakt med vårt Infosenter: info@dntoslo.no.

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Turlederne
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.

 

DNT ung Oslos aktiviteter er støttet av Oslo Kommune og Frifond.

Hytte-til-hyttetur i Vestmarka (19-30 år)

Start tursommeren i Oslo med en tur til Vestmarka. På denne turen, langs fine blåmerkede stier, kan du besøke koselige hytter, nyte godt turfelleskap og flere flotte utsiktspunkter over Oslo og Omegn. ...

Kontaktinformasjon: