SingelTREFF på Krækkja - 30-55 år

Fellestur

Fra dato
4. september kl. 08:25
Til dato
6. september
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Singeltur, Hyttetur, Turkatalog2020
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Krækkja
Turområde
Hardangervidda (se kart)
Turkode
12756
Dette arrangementet er over!

Rydd unna alle oppgaver denne helgen og bli med på singeltreff på Hardangervidda. Turer, deilig mat, sosiale kvelder og en fullmåne som er to dager på hell er ingrediensene for disse tre dagene.

Vi tar turen til populære Hardangervidda og til Krækkja, som har fått nytt vertskap, godt innkjørt etter en lang sommer. Nyt oppholdet og gled dere til tre fine dagsturer i Norges vakre fjellverden, med klar høstluft og fine farger.

Singeltreffet er både en reunion for deltakere fra singelturene i år og tidligere år, og for dere som aldri rakk å melde dere på disse. Velkommen til alle mellom 30 og 55 år som mangler turfølge.

Singeltreffet skiller seg fra andre turer ved at det er en viss kjønnsfordeling. Du er sammen med andre single med stor mulighet for å få nytt turfølge. Deltakerne på treffet er i alderen 30-55 år.

10/6-20 OBS Denne turen går som programfestet

Program:

Dag 1: Ankomst Krækkja 1.160 moh, ca 5 km/1,5 t
Oppmøte på Oslo S ved nedgangen til plattformen 20 minutter før avreise. Plattformen vil bli opplyst på tavla i avgangshallen. Avreise med Bergensbanen kl. 08.25 til Geilo, ankomst kl. 11.53 og videre med rutebuss fra Geilo kl.12.00 til Fagerheim, ankomst kl 12.45. Lettgått turterreng på sti enten på nord eller sørsiden av vannet Storekrækkja til Krækkja. Lett rød i kinna ankommer vi hytta og kan sette fra oss sekken. For rastløse ben blir det tid til å bli enda bedre kjent med området rundt Krækkja før vi setter oss til bords. Kvelden tilbringes sammen for å bli bedre kjent med hverandre, og til litt informasjon om resten av helgen. 

Dag 2: Tur til Blåfjell og fjellquiz i peisstua
Turlederne byr på en rundttur om Larsbu ved vakre Drageidfjorden, oppover utenfor allfarvei til Blåfjellene og videre ned til T-merket sti. Høyeste punkt  på turen er 1.365 moh. Nydelig utsikt til Hallingskarvet og Hardangerjøkulen fra Blåfjell. For spesielt interesserte blir det tid til et bad i et av de idylliske vannene vi passerer.

Vel tilbake til hytta er det fri syssel før middag. Etter middag samles vi til en fjellquiz, der vinnerlaget får en premie som smaker.

Dag 3: Krækkja - Haugastøl, ca 14 km/ 5 t
En god frokost inntas før vi setter sekken på ryggen. Senest avmarsj kl. 9.00 for å få god tid på turen til Haugastøl. Det blir godt å få en god dagstur før vi setter oss på toget hjemover. Turen går på vestsiden av vannet Trestiklan, og vi får en nydelig tur nordover med Hallingskarvet midt imot.
Tog fra Haugastøl kl 14.51 med ankomst Oslo S kl 19.05

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon:

Pris:

Kr 3.060,- fra Fagerheim/til Haugastøl
Kr 4.404,- fra/til Oslo
Ikke-medlemstillegg kr. 800,-. Bli medlem i DNT.

Turpakken inkluderer: Overnatting, turledere, alle måltider (frokost, niste/termos, tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag frokost, niste/termos.
Overnatting vil være fortrinnsvis på 4-6-sengsrom.  

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere: 30 (+ to turledere)

Annet:
Husk stor matpakke til reisedagen. Første måltid i turpakka blir middag. 
Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Gradering av turen: blå
Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Utstyr
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

NB! Deltakerne får sengetøy på hytta.

Smittevernstiltak på turer og hytter
Smittevernstiltakene fra myndighetene og DNTs nasjonale standarder for besøk av hytter og deltakelse på turer er det viktig å være forberedt på. Blant annet må alle som ikke bor i samme husstand holde minst en meter avstand til hverandre, vaske hender godt, ikke dele utstyr etc. På hyttene vil det være oppslag for hvordan man oppfører seg på hytta. Våre turledere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som ikke i hovedsak er preget av Covid 19 men av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære.

DNT-gruppa er i følge og vil dele soverom og spisebord.

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Finse 1:50.000.  Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Les mer om hytta her:

Krækkja

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Viktig informasjon om Covid 19 (korona) og DNTs smittevernstiltak på hytter og aktiviteter
Smittevernstiltakene kan leses i sin helhet her

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
 Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i
 "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Turledere:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.

(singeltur) 

SingelTREFF på Krækkja - 30-55 år

Rydd unna alle oppgaver denne helgen og bli med på singeltreff på Hardangervidda. Turer, deilig mat, sosiale kvelder og en fullmåne som er to dager på hell er ingrediensene for ...

Kontaktinformasjon: