Avlyst Rondane i høstfarger

Fellestur

Fra dato
10. september kl. 08:02
Til dato
13. september
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Sykkel, Hyttetur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Grimsdalshytta
Turområde
Rondane (se kart)
Turkode
12724
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Pga korona

Opplev Rondane i sin høstprakt. Dagene gir muligheter for både toppturer, setervandring, fisketur og bading.

Grimsdalshytta har en lun og hjemmekoselig atmosfære og glassgangen mellom de gamle bygningene innbyr til en helt spesiell utsikt som gir ro for kropp og sinn.  Her er det godt å bo.

Vi har lagt opp til et program med muligheter for både kortere og lengre turer, og turlederne sørger for at deltakerne får en akkurat passe, perfekt tur for dagen.

Program:

Dag 1: Ankomst Grimsdalshytta 997 moh.
Oppmøte Oslo Sentralstasjon ca 20 min før avreise. Avreise kl 08.02 med Trondheimstoget til Dombås, ankomst kl 12.00. Ekstrabuss fra Dombås til Grimsdalshytta, ankomst ca kl 13.00. Vi tar en liten turi området før vi nyter en deilig middag. På kvelden blir det samlingstund i en av de koselige peisestuene med presentasjon av gruppa og informasjon om dagene på hytta.

Dag 2: Kattuglhøe, setervandring og naturforedrag, ca 12 km t/r/ca 4 timer
Vi har naturreservatet Kattuglhøe som turmål i dag. Fjellet Kattuglehøe ligger nærmest Grimsdalshytta. Med sine 1553 moh gir det en storslått utsikt mot Alvdalsfjellene i øst og et fantastisk skue mot Rondane i sør. Turen er lettgått med jevn stigning. Vel fremme på toppen smaker det godt med en medbrakt nistepakke fra Grimsdalshytta.

Store muligheter for en ettermiddagsvandring innover i vakkert seterlandskap i Grimsdalen.

På kvelden blir det foredrag om natur, dyreliv og fjellområdet ved naturveileder fra Hjerkinn. 

Dag 3: Pikhetta 1.510 moh, ca 18 km/6-7 timer
En naturskjønn og lettgått vandring til en bortgjemt naturperle. Nydelig utsikt i alle himmelretninger. 
Etter en dag på tur, blir det godt å komme "hjem" til Grimsdalshytta, Kvelden er deres.

Dag 4: Hjemreise.
Etter en god deilig frokost pakker vi oss ut fra rommene og tar ekstrabuss fra Grimsdalshytta kl 09.30 til Dombås, ankomst ca kl 10.30. Tog fra Dombås kl 10.57 til Oslo S, ankomst kl 15.03.

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon:

Pris:
Kr 4.690.- fra/til Grimsdalshytta
Kr 6.584,- fra/til Oslo.
Ikke-medlemstillegg kr 800,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting inkludert sengetøy,  turleder(e )og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos. 

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere: 14 (+ 2 turledere)

Annet:

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er turleder og kontaktinformasjon til denne.

Gradering av turen: lengde grønn/blå, terreng blå
Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

Ønsker du å prøve fiskelykke, må du ta med eget fiskeutstyr.

Det er sykler til leie på Grimsdalshytta, så om du ønsker en ekstra trimtur, eller en ekstra dag på Grimsdalshytta, kan sykkeltur anbefales. (Sykkelleie er ikke inkludert i turpakken)

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Rondane Nord 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Les mer om hyttene her: Grimsdalshytta

Turmål:
Tollevshaugene
Kattuglhøe

Pikhetta
 

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
 Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Turledere:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.

 

 

Rondane i høstfarger

Opplev Rondane i sin høstprakt. Dagene gir muligheter for både toppturer, setervandring, fisketur og bading. Grimsdalshytta har en lun og hjemmekoselig atmosfære og glassgangen mellom de gamle bygningene innbyr til en helt ...

Kontaktinformasjon: