Singeltur i Breheimen 45-55 år

Fellestur

Fra dato
23. juli kl. 09:30
Til dato
26. juli
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, , Singeltur, Breheimen, Hyttetilhytte, Turkatalog2020
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Nørdstedalseter , Sota Sæter
Turområde
Breheimen med Jostedalsbreen (se kart)
Turkode
12755

Breheimen forbinder nok de fleste med høye fjell, mange breer, høye topper og ulendt terreng. Og det er jo ganske riktig! Kontraster på rekke og rad og samtidig frodig og åpent.

I Breheimen er det godt T-merkede ruter mellom DNT-hyttene, og vi ferdes stort sett i dette fjellområdet uten å gå i kø. I tillegg får vi med oss en fantastisk brevandring over Fortundalsbreen. Etter noen dager til fots i nydelig natur, avsluttes fjellturen med en spektakulær sykkeltur ned Fortunsdalen.

Dette er en gylden sjanse til å bli bedre kjent med vakre og ville Breheimen.

Singelturene skiller seg fra andre turer ved at det er en viss kjønnsfordeling. Du går sammen med andre single på din egen alder med mulighet for å få nye turvenner.

PROGRAM:

Dag 1 Ankomst Sota Sæter, 740 moh
Vi tar buss VY146  fra Oslo Bussterminal kl. 09.30 til Bismo, ankomst 16.08. Videre med ekstrabuss fra Bismo kl 16.35 til DNT-hytta Sota Sæter, ankomst ca kl 17.30. Vel framme på hytta blir det presentasjon av deltakere og turledere, gjennomgang og informasjon om fellesturen.

Dag 2 Sota Sæter - Nørdstedalseter  (935 moh) via/Fortundalsbreen, ca 24 km/9 timer
Med turleder og breførere starter vi vår vandring i nydelig motbakke, på god sti, gjennom flott furuskog som etterhvert går over til snaufjell. Hele tiden har vi Tverrådalskyrkja (2.089 moh) rett framfor oss. Vi ankommer Fortundalsbreen og tar på oss breutstyr. Så blir det ca 4 spektakulære kilometre på bre før vi kommer ut på fast grunn igjen. Spennende vandring videre ned Nørdstedalen. Høyeste punkt på dagens tur ligger på Fortundalsbreen - ca 1.600 moh. Vel framme på hytta blir dere tatt godt hånd om av vertskapet. Nyt kvelden etter en lang førstedags-vandring.

Dag 3 Opphold Nørdstedalseter
Idag legger turleder opp til en rundtur via Middalsnosi (1.694 moh). Rundturen er på ca 14 km og tar ca 4-5 timer. Flott utsikt! Kanskje finner dere 1500 år gamle pilspisser på deres vei. Det har andre gjort i dette området.  Grip dagen!  Benytt kvelden med sosialt samvær ved peisen, men husk å sjekke at sykkelen er tilpasset før du legger deg.

Dag 4 Nørdstedalseter til Fortun på sykkel - Fuglesteg (630 moh), ca 2 timer sykkel og 4 timer til fots.
En tidlig frokost blir det idag, før vi starter på en innholdsrik dag. Det er helt utrolig at noen har lagt en vei fra Fortun på ca 20 moh og rett opp dalen opp til Nørdstedalseter som ligger på 937 moh. Denne turen tar vi rett og slett nedover, på sykler lånt fra Nørdstedalseter. For en avslutning på turen! Vi sykler ut tidlig denne dagen og får samtidig en tur opp til fantastiske Fuglesteg. Fortun-Fuglesteg t/r, ca 9 km.

Hjemreise: Buss fra Fortun kafe kl 15.05 via Lom til Otta, ankomst 18.25. Tog fra Otta kl 18.38 til Oslo S, ankomst kl 22.04.

Med forbehold om endring i programmet!

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon:

Pris:
Kr 5.100,- fra Bismo/til Fortun
Kr 6.647,- fra/til Oslo 
Ikke-medlemstillegg kr. 800,-. Bli medlem i DNT.

Turpakken inkluderer: Overnatting, turleder, breføring, sykkel og sykkelhjelm siste dag, alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos. 

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere på turen: 12 (+1 turleder)

Gradering av turen: rød
Sommerfjellet er vakkert, men selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Snø og dårlig vær kan skje også på sommeren. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. Pakk sekken riktig og smart.

Annet:
På Nørdstedalseter bor gruppen på den hyggelig sovesalen.

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

NB! Det er ikke lenger tillatt å benytte sovepose i sengene på DNT Oslo og Omegn sine betjente hytter. Lakenpose kan benyttes, evt. leie sengetøy

Breførere sørger for nødvendig breutstyr over Fortundalsbreen. Deltakerne må ha solide fjellstøvler.

Kart og ruteinformasjon: 
Topo 3000 Breheimen nasjonalpark 1:50 000, dekker hele turen minus stien opp til Fuglesteg. Turkart Jotunheimen 1:100 000, dekker turen til Fuglesteg.
Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon.
Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.

Les mer om hyttene her: 
Sota Sæter
Nørdstedalseter
Fuglesteg

Rutebeskrivelser:
Middalsnosi
Norges lengste utforbakke - Sykkeltur Nørdstedalseter-Fortun

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
 Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Turledere:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her

 

Singeltur i Breheimen 45-55 år

Breheimen forbinder nok de fleste med høye fjell, mange breer, høye topper og ulendt terreng. Og det er jo ganske riktig! Kontraster på rekke og rad og samtidig frodig og ...

Kontaktinformasjon: