Singeltur i Femundsmarka, 55-65 år

Fellestur

Fra dato
6. juli kl. 09:34
Til dato
10. juli
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Singeltur, Hytte-Til-Hytte, Turkatalog2020, Turkatalog2020_Singeltur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Svukuriset
Turområde
Femundsmarka (se kart)
Turkode
12753

Mangler du turfølge og ønsker å dra på tur med andre turglade mennesker på samme alder, kan denne turen i Femundsmarka være en finfin opplevelse for deg.

Turen byr på guiding i bergstaden Røros og vandring gjennom vennlig villmark fra hytte til hytte. Dette er bare noen av ingrediensene på denne hyggelig "reisen" i vår flotte villmark Femundsmarka. Det hele avsluttes på trivelige Svukuriset, der vi skjemmes bort av bestyrerne med middagsservering og et nydelig hyttetun.

Singelturene skiller seg fra andre turer ved at det er en viss kjønnsfordeling. Du går sammen med andre single på din egen alder med mulighet for å få nye turvenner.

Program:

Dag 1: Byvandring i Røros og ankomst  Langen (685 moh)
Oppmøte på Oslo S, i avgangshallen, ved nedgang til plattformen 20 min. før avreise. Tog fra Oslo kl. 09:34 til Hamar og videre til Røros, ankomst kl. 15.31 (togbytte på Hamar kl. 12.10).

I Røros får vi guidet omvisning i byen som har bevart mye av sitt opprinnelige preg med gatemønster anlagt på 1600-tallet og med godt bevarte trehusbebyggelser fra 1700- og 1800-tallet som gjorde av bergstaden Røros kom på Unescos liste over verdensarv allerede i 1980.

Fra Røros (v/Turistinformasjonen) tar vi en ekstrabuss kl 17.30 til Langen (privat betjent hytte), ankomst ca kl 18.00, hvor det blir servert middag. Etter middag blir det informasjon om resten av turen og sosialt samvær.

Dag 2: Langen - Synnervika - båt til Haugen - Røvollen, (selvbetjeningshytte) til fots ca 11 km/4 timer
Båt fra Synnervika kl 09.00 til Haugen, ankomst 10.15. Fra brygga er det 10 min (1/2 km) opp til Haugen gård. Videre kommer dere opp i åpent terreng med et vell av småtjern og god utsikt. Når dere krysser elva Røa har dere Nedre Roasten på høyre hånd - et eldorado for padlere og fiskere. Vi følger elva nedover til Røvollen. Her tilbereder vi akkurat den maten vi selv ønsker, akkurat når det passer oss, og nyter resten av dagen og kvelden på tunet eller nede ved elva. 

Dag 3: Røvollen - Svukuriset -  ca 17 km/6 timer
Dagens etappe går sørover til Svukuriset - de første fem kilometrene i fotsporene fra dagen før.  Landskapet åpner seg på nytt og vi får store muligheter til å møte på reinsdyrflokker. Stien går rett ved siden av Falkfangarhøgda (968 moh), hvor det på toppen ligger et falkfangeranlegg fra 1600-tallet. En avstikker dit anbefales.  Vel framme på Svukuriset er det godt å få en hvil. Her kan man fint til bringe en kveld med god service og sosialt samvær inne eller ute.

Dag 4: Store Svuku 1.416 moh, 6 km til toppen
Idag tar vi turen opp på Store Svuku. Her får vi vidt skue i alle himmelretninger.  Deretter går vi østover - over Svuku-haugene - slik at vi får en fin rundtur. Vel tilbake på tunet tar vi en velfortjent hvil. Kanskje noen blir med opp til de vakre Revlingsjøene (868 moh) etter middag (ca 6 km t/r) Nyt kvelden i vakre villmarka.

Dag 5: Svukuriset - Elgå, ca 3 timer.
Etter en tidlig og god frokost, vandrer vi over Gråvola - nok et flott utsiktspunkt - og videre til Elgå. En liten rusletur ned på brygga for å oppleve stemningen på Elgå, får vi med. Der står også bussen og venter på oss. Avreise fra Elgå kl 12.00.  Vi regner med ankomst Oslo bussterminal ca kl. 17.45.

Med forbehold om endringer i program og rute. 

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen.

Generell informasjon:

Pris: 

Kr 5.100,- fra Røros/til Elgå
Kr 7.477,- fra/til Oslo 

Ikke-medlemstillegg kr 800,-  Bli medlem i DNT

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere: 12 (pluss 1 turleder)

Annet:
Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Gradering av turen: lengde blå/terreng blå
Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

NB! Det er ikke lenger tillatt å benytte sovepose i sengene på DNT Oslo og Omegn sine betjente hytter. Lakenpose kan benyttes, evt. leie sengetøy

Kart og ruteinformasjon:
Turkart 1:50 000 Femunden Nord og Turkart 1:50 000 Røros Feragen
Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Les mer om hyttene her:

Langen
Røvollen
Svukuriset

Selvbetjeningshytter: Hytta er utstyr er utstyrt med alt du trenger av kopper, kar, mat, ved og gass (ikke ferskmat). Her lager gjestene mat i fellesskap. Utvalget for glutenallergikere, vegetarianere og andre dietter er begrenset.

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Turledere:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.

 

Singeltur i Femundsmarka, 55-65 år

Mangler du turfølge og ønsker å dra på tur med andre turglade mennesker på samme alder, kan denne turen i Femundsmarka være en finfin opplevelse for deg. Turen byr på guiding i bergstaden ...

Kontaktinformasjon: