Kveldstur på Oslofjorden (senior)

Fellestur

Dato
25. august kl. 17:00 - 20:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Seniorer
Turtyper
Fellestur, Padletur, Seniortur, Kajakk, Kajakktur, Sørenga, Turkatalog2020, Turkatalog2020_Seniortur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Friluftshuset Sørenga
Turområde
Oslofjorden, Oslomarka (se kart)
Turkode
12684

Bli med på padletur fra Sørenga og inn i solnedgangen! Vi padler rundt de omkringliggende øyene som alle har sitt særpreg og historie. Følg miljøvettregel #1 Reis mindre, opplev mer.

Innhold
Turen forutsetter at du har deltatt på intro- eller grunnkurs - og kan kameratredning. Send inn våttkortnummer med påmeldingen, evt. dokumentasjon på annen padleerfaring. Dette sendes til info@dntoslo.no merket: dokumentasjon kajakktur 12684

Program
Oppmøte og varighet: Friluftshuset på Sørenga Kl. 17.00. Adresse: Sørengkaia 124, 0194 Oslo. Turen avsluttes samme sted ca. kl 20.00 (3 timer, effektiv padling ca. 1,5-2 timer).  Etter turen må deltakerne delta i arbeidet med å skylle kajakker og utstyr og få dette plassert tilbake på kajakklageret.

Pris: Kr. 399,- inkluderer tur med instruktør/turleder, lån av kajakker, åre, spruttrekk og vest (ikke-medlemstillegg kr 200,-). Bli medlem i DNT.

Mat og drikke: Vi spiser ikke på turen, men ta med drikke for en kveld på vannet. 

Annet: Når du melder deg på kajakkurs, bekrefter du at lest og akseptert vilkårene som er beskrevet i Generelle vilkår for nærturer. Ved eventuelle avbestillinger finner du regler for tilbakebetaling under disse.

Utstyr, mat og bekledning: Det kan være kaldt i vannet, derfor er det anbefalt å kle seg etter vanntemperatur selv om det kan være en varm sommerdag:    

  • Aller best er våtdrakt/våtsko/neoprenhette, om man har eller kan låne seg det.
  • Det fungerer også bra med et fullt skift ekstra, helst bestående av ullundertøy og jakke som kan bli vått, og genser/dunjakke/regnjakke/poncho med hette til å trekke utenpå i pauser.
  • Håndkle
  • Drikkeflaske som kan ligge på kajakken
  • Det er mulig å sette igjen ting som ikke skal bli vått inne i låst hus, som ekstra skift, mobil, lommebok etc.
  • Solkrem og solhatt (om nødvendig)
  • Ingen løse smykker eller dyre briller - men ha gjerne med solbriller (dette er lett å miste i sjøen ved velt)

Trygghet og redninger i kajakk krever bading. For å få best læring og minst frysing anbefaler vi derfor våtdrakt. Alternativt så kan 1-2 lag ull og overtrekksjakke/bukse også benyttes, men dette blir kaldere. På beina kan man ha ullsokker med sandaler. Dersom du har dykkermaske så kan dette være kjekt å ha til redningsøvelsene (om du er redd for vann i nesa).
Tips! Du kan kjøpe våtdrakt som egner seg for noen få hundrelapper fra butikker som Europris og evt. sportsbutikker.

Trenger du turutstyr kan dette kjøpes i vårt Tursenter eller i DNTs Nettbutikk

Kveldstur på Oslofjorden (senior)

Bli med på padletur fra Sørenga og inn i solnedgangen! Vi padler rundt de omkringliggende øyene som alle har sitt særpreg og historie. Følg miljøvettregel #1 Reis mindre, opplev mer. Innhold ...

Kontaktinformasjon: