Singeltur Jotunheimen Vest 45-55 år

Fellestur

Fra dato
6. juli kl. 08:40
Til dato
11. juli
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Singeltur, Pakketur, Hytte-Til-Hytte, Turkatalog2020, Turkatalog2020_Singeltur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Fondsbu , Skogadalsbøen
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
12749

Denne ruta er det mange som drømmer om å gå. Med hele Smørstabbre-massivet og Fannaråken i front, går vi ned den fantastiske Vetle Utladalen til Skogadalsbøen, vakkert beliggende ved foten av Gjertvasstind og Fannaråken.

På Skogadalsbøen blir vi en ekstra dag og drar på oppdagelsesferd i mystiske Utladalen. Dagene videre går rett og slett mellom de mest majestetiske tindene i Jotunheimen via Olavsbu til Fondsbu. På Fondsbu er det alltid nydelig å ha siste kveld med gjengen.

Bli med på denne fotturen som går fra hytte til hytte, med andre turglade mennesker på din egen alder.  

Singelturene skiller seg fra andre turer ved at det er en viss kjønnsfordeling. Du går sammen med andre single på din egen alder med mulighet for å få nye turvenner.

Program:

Dag 1: Ankomst Sognefjellshytta, 1.410 moh
Oppmøte Oslo Bussterminal, ved plattformen, 20 minutter før avreise. Se på monitoren ved hovedinngangen for hvilken plattform det er. Avreise med Valdresekspressen kl 08.40 til Lom, ankomst kl 14.45  Bussturen går opp gjennom vakre Valdres og over Valdresflya. En nydelig bussreise.  II Lom blir det en god pause, som vi bl.a. benytter til et besøk på Norsk Fjellsenter. Der ser vi utstillingen "Bergtatt" der DNT si historie i Jotunheimen er ein viktig del av denne utstillinga. Dessuten  presenterer den tema som fjellturismen og fjellhistorien, brearkeologi, klima og nasjonalparker,- midt i blinken for alle DNT medlemmer med andre ord.
Deretter tar vi rutebuss fra Lom rutebilstasjon kl 16.30 til Sognefjellshytta, ankomst kl. 17.45. Her blir det middag og sosialt samvær. Vi benytter også kvelden til felles samling med presentasjon og informasjon om turen.

Dag 2: Sognefjellshytta - Skogadalsbøen, 833 moh, ca 12 km/5 t
Etter en god frokost går vi sørover i kupert terreng. Storslagen utsikt mot Fannaråken og Smørstabbremassivet. Stien går ned gjennom Vetle Utladalen i frodig terreng til  Skogadalsbøen. Hytta ligger vakkert plassert med utsyn mot mange av Hurrunganes topper. Nyt kvelden på "Bøen" - en idyll øverst i Utladalen.

Dag 3: Opphold Skogadalsbøen
Turdagen benytter vi til en rundtur via vakre Vormeli.  Vormeli i Utladalen er en spennende plass hvor det tidligere har vært gårdsdrift. Gled dere til å se denne plassen og til å høre historien. Etter turen kan det kanskje friste med et bad i badekulpen på Skogadalsbøen? Nyt kvelden i denne skjønne delen av Vest-Jotunheimen.

Dag 4: Skogadalsbøen - Olavsbu 1.440 moh (selvbetj.) , ca 17 km/6 t.
Etter frokost tar vi på oss storsekken igjen og tar turen inn i blant ville tinder til selvbetjeningshytta Olavsbu. Turen starter opp Skogadalen. Så går vi over punkt 1.617 moh og ned til Rauddalen. Vel framme på Olavsbu kan det fristes med et bad i elva før vi velger kveldens middagsrett fra proviantlageret. Nå bor dere så å si midt i Jotunheimen, og opplevelsen av å ta første kaffekopp på trappa før frokost skal vanskelig matches.

Dag 5: Olavsbu - Fondsbu, ca 13 km/5 t
Vi kan ta en rolig morgen denne dagen, spesielt for å få tid til morgenkaffen på trappa. Etter frokost begir vi oss i vei på nydelige og varierte stier til Fondsbu. Å komme ned langs Mjølkedøla på slutten av dagen er fantastisk! Frodig nedstigning og hele tiden med Bygdin og Fondsbu i sikte. En fin avslutning på turen. Gled dere til deilig middag og en hyggelig siste kveld med turvennene.

Dag 6: Hjemreise
For de av dere som ikke er helt utslitt, kan det være verdt å ta en formiddagstur til Utsikten (1518 moh), ca 3 t.
Avreise med buss fra Eidsbugarden kl 12.30 til Tyinkrysset, ankomst kl 13.00 og videre med Valdresekspressen fra Tyinkrysset kl 14.08 til Oslo Bussterminal, ankomst kl 18.52.

Med forbehold om endringer i program og rute. 

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, værforhold ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon:

Pris: 
Kr 6.300,- fra Lom, Norsk Fjellsenter/til Fondsbu
Kr 7.411,- fra/til Oslo
Ikke-medlemstillegg kr 800,-.Bli medlem her

Maks antall deltakere på denne turen: 16 (+to turledere)

Turpakken inkluderer: Overnatting, turleder, inngang Norsk Fjellsenter, alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Gradering av turen: Rød
Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

NB! Det er ikke lenger tillatt å benytte sovepose i sengene på DNT Oslo og Omegn sine betjente hytter. Lakenpose kan benyttes, evt. leie sengetøy

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Jotunheimen Vest 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon.

Les mer om hyttene her:

Sognefjellshytta
Skogadalsbøen
Olavsbu
Fondsbu

Norsk Fjellsenter

Selvbetjeningshytter: Hytta er utstyr er utstyrt med alt du trenger av kopper, kar, mat, ved og gass (ikke ferskmat). Her lager gjestene mat i fellesskap. Utvalget for glutenallergikere, vegetarianere og andre dietter er begrenset.

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
 Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Turledere:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.

 

Singeltur Jotunheimen Vest 45-55 år

Denne ruta er det mange som drømmer om å gå. Med hele Smørstabbre-massivet og Fannaråken i front, går vi ned den fantastiske Vetle Utladalen til Skogadalsbøen, vakkert beliggende ved foten ...

Kontaktinformasjon: