Historisk på Lysaker

Fellestur

Dato
9. mai kl. 11:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Arrangører
Bærum Turlag, DNT Oslo og Omegn , DNT senior Oslo , Seniorgruppa - DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslofjorden, Oslomarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

Fra Lysaker stasjon går vi kyststien mot Oslo og stopper ved Vækerø hovedgård. Eiendommen hørte inn under Bogstadgodset til Peder Anker (1749-1824). Vi går gjennom skogpark tilbake til Sollerud gård og videre langs Lysakerelven på Oslo-siden. Av historiske minner tar vi for oss Lysaker Mølle, Lysaker Kjemiske Fabrik (1859-1970) som ble sabotert av kompani Linge i 1944, og sprengstoffabrikken ved Fåbro (1865-1874). Vi tar pause ved sommerboligen til Christian Braunmann Tullin (1728-1765) som i sitt korte liv rakk å bli «Majdagens digter», direktør for Faabroe Spiger Fabrique og rådmann i Christiania. Siden 1875 har området vært preget av O. Mustad & Søn, nå av Mustad Eiendom. Mot 1900 vokste det frem et industrisamfunn på Lilleaker med 350 ansatte og deres familier. Industrien på bærumssiden sto ikke mye tilbake: Granfoss hadde 225 ansatte i 1960.

 

Terreng og lengde: Turen er 5 km lang, lettgått i park- og bymessige omgivelser, varighet 3-4 timer.

Ta med: Se Generell turinformasjon.

Start: Lysaker togstasjon, sjøsiden kl 11. Avsluttes samme sted.

Bærum Turlags aktiviteter følger Korona-regler

Bærum Turlag følger smittevernplan for aktiviteter som DNT har utarbeidet i samråd med myndighetene. Målet er at alle turer og aktiviteter skal være trygge, og at deltakere og turledere skal få god informasjon i forkant. Sentrale deler av denne planen er:

Krav om påmelding: I vår og sommer er det viktig at vi har kontroll på hvor mange vi har med på turer og aktiviteter, derfor har vi innført krav om påmelding.

Maksimalt antall deltagere: Inntil videre er det maksimalt 5 personer pr gruppe, inkludert turleder. Bærum Turlag kan sette inn flere turledere og dele turen opp i flere grupper med tilstrekkelig avstand, men turledere holder likevel kontakt underveis.

Transport: I den grad det trengs biltransport skal hver enkelt person/husstand benytte egen bil og vi oppfordrer ikke til samkjøring. Deltakerne oppfordres til å benytte alternativer til kollektiv transport.

Dersom DNT og myndighetene endrer sine anbefalinger, kommer naturligvis Bærum Turlag til å følge etter.

Se forøvrig: DNTs regler mot Corona-smitte

Historisk på Lysaker

Fra Lysaker stasjon går vi kyststien mot Oslo og stopper ved Vækerø hovedgård. Eiendommen hørte inn under Bogstadgodset til Peder Anker (1749-1824). Vi går gjennom skogpark tilbake til Sollerud gård ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Sidsel Graff-Iversen