Singeltur Dovrefjell og Rondane 55-65 år

Fellestur

Fra dato
19. august kl. 08:00
Til dato
23. august
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Singeltur, Hyttetilhytte, Turkatalog2020
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Bjørnhollia , Grimsdalshytta
Turområde
Dovrefjell, Rondane (se kart)
Turkode
12728
Dette arrangementet er over!

Dovregubben kaller! Og vi lar oss lokke til nasjonalpark-rikene Dovre og Rondane. På gode, men også litt utfordrende stier, skal vi vandre. I vidstrakt natur med mye kulturhistorie, dyr på beite og vakre topper vil våre fem dager springe av gårde.

På Grimsdalshytta velger vi å bo to dager. Grimsdalen er Norges eldste seterdal og ligger vakkert til på grensen mellom Rondane og Dovre nasjonalparker.

Singelturene skiller seg fra andre turer ved at det er en viss kjønnsfordeling. Du går sammen med andre single på din egen alder med mulighet for å få nye turvenner.

Program

Dag 1: Hjerkinn - Grimsdalshytta (1.000 moh), ca 18 km, ca 5t
Oppmøte Oslo S ca 20 min før avreisetid i avgangshallen ved nedgang til plattformen. Tog fra Oslo S kl. 08.02 til Hjerkinn, ankomst kl 12.25. Fra Hjerkinn starter turen vår inn i Dovre nasjonalpark. Vi får en god og flott tur over 1.300 moh og ned til vakre Grimsdalen. Vel framme er det bare å ta av seg støvlene og nyte utsikten utover dalen fra hyttetunet. Snart blir det servert middag, og vertskapet Sonja og Rune vet hva fjellvandrere ønsker seg. Etter middag samles vi til velkomst og informasjon om turen videre.

Dag 2: Opphold Grimsdalshytta, 
"Hviledagen" tar vi rett og slett på denne nydelige plassen. Det blir selvsagt tilbud om en fin tur i nærområdet, men det er også lov til å slappe av ved hytta, eller nede med et bad i elva. Nyt dagen i en av Norges vakreste seterdaler.

Dag 3: Grimsdalshytta - Øvre Dørålseter (1050 moh), ca 17 km/6 timer
Fra vakre og frodige Grimsdalen beveger vi oss oppover og under Gravhøtangen og ned i åpen bjørkeskog til Haverdalsåi. Bratt og spennende terreng opp til, og gjenom, Dørålglupen. På andre siden av "glupen" åpner det seg et nytt og vilt landskap. Vi hviler øynene på dette mens vi rusler ned til Øvre Dørålseter (1050 moh). Øvre Dørålseter er privat, og har flott beliggenhet og sin egen sjarm.

Dag 4: Øvre Dørålseter - Bjørnhollia (895 moh) via Langglupdalen, ca 24 km/8 timer
Denne dagen satser vi på godvær og en skikkelig flott tur gjennom Langglupdalen.  Vi får en god og lang etappe i dag ,og det er en av de flotteste turene vi går i Rondane. Med Høgronden på den ene siden og de andre rondene på andre siden, følger vi den ville elvedalen ned mot bjørkebeltet og videre til nydelige Bjørnhollia.

Dag 5: Bjørnhollia - Straumbu, ca 8 km/2 timer. Hjemreise 
Etter en lang og god frokost er vi klare for siste etappe før hjemreise, ned til Straumbu. Ringen er sluttet! Bussen går kl. 15.30, med ankomst Ringebu stasjon kl. 16.30. Tog til Oslo med ankomst kl. 20.04

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon:

Pris:
kr 4.708,- fra Hjerkinn/til Ringebu
kr 5.961,- fra/til Oslo
Ikke-medlemstillegg kr 800,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting, turleder, alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere: 12 (1 turleder)

Annet:
Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Gradering av turen: rød
Sommerfjellet er vakkert, men selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Snø og dårlig vær kan skje også på sommeren. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. Pakk sekken riktig og smart.

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

NB! Det er ikke lenger tillatt å benytte sovepose i sengene på DNT Oslo og Omegn sine betjente hytter. Lakenpose kan benyttes, evt. leie sengetøy

Kart og ruteinformasjon: 

Turkart Rondane nord og turkart Rondane Sør, begge i målestokk 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken

Les mer om hyttene her: 
Grimsdalshytta
Øvre Dørålseter
Bjørnhollia

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Turledere:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.

 

Singeltur Dovrefjell og Rondane 55-65 år

Dovregubben kaller! Og vi lar oss lokke til nasjonalpark-rikene Dovre og Rondane. På gode, men også litt utfordrende stier, skal vi vandre. I vidstrakt natur med mye kulturhistorie, dyr på ...

Kontaktinformasjon: