Singeltur i Rondane 25-35 år

Fellestur

Fra dato
8. juli 2020 kl. 08:00
Til dato
12. juli 2020
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, , Singeltur, Hyttetilhytte, Rondane, Turkatalog2020
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Bjørnhollia , Rondvassbu
Turområde
Rondane (se kart)
Turkode
12722
Dette arrangementet er over!

En rundtur i spennende og villt terreng i Rondane er det som venter oss på denne turen. Vi starter i lekker furuskog opp til første overnattingssted før vi beveger oss inn i ville Smiubelgen - 2000-meters-massivet i Rondane nasjonalpark.

Denne rundturen er uimotståelig. Vi er høyt til fjells i spennende fjelldaler,  på gode stier og på koselige, betjente hytter. Rondane har mye stein, men også overraskende mye planter, frodige stier, fossende elver og mye dyreliv. Tenk at det tuslet en bjørn over Høgronden for noen år siden? Han var nok på bær-tur. Vår gruppe får følge med trivelig og trygg turleder som legger til rette for at deltakerne kan slappe av uten å tenke på noe annet enn å nyte turene og dagene.

Vi vet fjellfolket trives i Rondane og de fleste kommer tilbake til denne flotte nasjonalparken igjen og igjen.

Singelturene skiller seg fra andre turer ved at det er en viss kjønnsfordeling. Du går sammen med andre single på din egen alder med mulighet for å få nye turvenner.

Program

Dag 1: Straumbu - Bjørnhollia (895 moh),  ca 7 km/2 timer
Oppmøte på Oslo Sentralstasjon 20 miutter før avreise. Se monitor i avgangshallen for plattform. Avreise fra Oslo S kl. 8.02. Ankomst Ringebu kl. 10.50. Videre med buss til Straumbu. Ankomst Straumbu kl. 12.15. En fin og passe lang tur får vi inn til oasen Bjørnhollia. Vi får god tid til å være ute og å bli bedre kjent med hverandre før middag. Etter middag blir det samling og informasjonen om turen videre. Bjørnhollia ligger lunt til og har et tun og hygge vi helst ikke vil forlate. Derfor er det bare å nyte middagen og kvelden fullt ut. 

Dag 2: Bjørnhollia - Rondvassbu (1167 moh), Ca 13 km/4 timer
Gjennom bjørkeskog opp gjennom Illmanndalen til Rondvassbu. En slak og fin etappe oppover og inn i et sterkt og steilt parti av Rondane. Rondvassbu ligger rett under Rondeslottet og Storronden, og vi vet noen lar seg friste til å bestige Storronden (2.138 moh) på en godværs-sommerkveld. 

Dag 3: Rondvassbu - Øvre Dørålseter (1.070 moh), ca 18km, ca 5-6t
Vi går på vestsiden av Rondvatnet og over Rondehalsen. Høyeste punkt er på ca 1.640 moh. Fra dette skaret er det bratt nedstigning ned til nordenden av Rondevatnet og Rondvassdalen. En slak og fin tur nedover Bergedalen ligger foran oss, og ved Storflya kan vi se ned til Øvre Dørålseter.  Dørålseter ligger nydelig til med flott skue til 2000-meter-toppene i sør.

Dag 4: Øvre Dørålseter - Bjørnhollia (895 moh) via Langglupdalen, ca 24 km/8 timer
Denne dagen satser vi på godvær og en skikkelig flott tur gjennom Langglupdalen.  Vi får en god og lang etappe i dag ,og det er en av de flotteste turene vi går i Rondane. Med Høgronden på den ene siden og de andre rondene på andre siden, følger vi den ville elvedalen ned mot bjørkebeltet og videre til Bjørnhollia.

Dag 5: Bjørnhollia - Straumbu. Hjemreise 
Så var det siste etappe før hjemreise, og kanskje blir det en ny sti å ta med på vei til Straumbu. Ringen er sluttet! Bussen går kl. 15.30, med ankomst Ringebu stasjon kl. 16.30. Tog til Oslo med ankomst kl. 20.04
 

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon:

Pris:
Kr 4.800,- fra /til Straumbu
Kr 6.057,- fra/til Oslo
Ikke-medlemstillegg kr 800,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnattinger, en turleder, alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere på denne turen: 12 (+ 1 turleder)

Annet:
Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Gradering av turen: rød
Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

NB! Det er ikke lenger tillatt å benytte sovepose i sengene på DNT Oslo og Omegn sine betjente hytter. Lakenpose kan benyttes, evt. leie sengetøy

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Rondane nord 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.

Les mer om hyttene her:

Bjørnhollia
Rondvassbu
Øvre Dørålseter

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
 Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Turledere:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.

 

 

Singeltur i Rondane 25-35 år

En rundtur i spennende og villt terreng i Rondane er det som venter oss på denne turen. Vi starter i lekker furuskog opp til første overnattingssted før vi beveger oss inn ...

Kontaktinformasjon: