Tour de Dovre - El-sykkeltur

Fellestur

Fra dato
6. juli kl. 08:02
Til dato
9. juli
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Sykkeltur, Hytte-Til-Hytte, Fjelltur, El-Sykkel, Turkatalogen2020
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Grimsdalshytta
Turområde
Dovrefjell, Rondane (se kart)
Turkode
12725

Er du glad i å sykle? Nå inviterer vi til fjelltur på el-sykkel langs ruta som har fått navnet Tour de Dovre. Dette er en opplevelsesrik, tilrettelagt og vakker sykkelrute som går mellom Dombås, Hjerkinn, Grimsdalen og Dovre.

På to hjul ruller vi mellom tre nasjonalparker og passerer ikoniske fjell, idyllisk kulturlandskap og opplever en av Norges vakreste seterdal, Grimsdalen.

Du bør ha syklet litt for å være med på denne turen, men du trenger ikke ha erfaring med el-sykkel.

Bli med på denne nydelige sykkelturen!

Program:

Dag 1: Dombås stasjon -  Hjerkinn Fjellstue (932 moh), ca. 35km, 316 høydemetre, 3-4 timers effektiv sykling
Oppmøte på Oslo S ved nedgangen til plattformen 20 minutter før avreise. Sjekk informasjonstavla i avgangshallen for å finne ut hvilken plattform det er. Avreise fra Oslo S kl 08.02 til Dombås, ankomst kl 12.00.

På Dombås går vi innom sykkelutleien og får syklene våre, samt en enkel innføring i bruken av disse. 

Dagens etappe går opp til Hjerkinn og Hjerkinn Fjellstue. Vi følger Nasjonalparkveien  som er en tur- og sykkelvei paralellt med E6. Sykkelveien sto ny i 2017 og en flott tilrettelagt grusvei uten biltrafikk. Vi bruker dagen og stopper der det er nødvendig for gruppa. Ved Furuhaugli Turisthytte tar vi en lengre pause, og får ladet sykkelbatteriene. På Hjerkinn setter vi fra oss syklene og går opp til Viewpoint Snøhetta (ca 1,5 km èn vei). En morsom tur som gir innsikt i natur- og kulturhistorien på Dovrefjell.

Så ruller vi bort til Hjerkinn Fjellstue der deilig 3-retters middag venter. På kvelden går vi gjennom dagens etappe og legger planer for morgendagens opplevelser.

Dag 2: Hjerkinn Fjellstue - Grimsdalshytta (997 moh), ca 57km, 293 høydemetre, 4-5 timers effektiv sykling
Etter en deilig frokost gjør vi oss klare for nok en spennende dagstur. Vi sykler på landevei via Kvitdalen som er en unik seterdal nord for Hjerkinn.  Vi veksler på å sykle på grusvei og bred sti og kommer ut igjen på fylkesvei 29 ved Dalholen. Ved Folldal Gruver tar vi en lengre pause for å lade syklene og besøke gruvene. Vi tar toget inn i gruvene og får en guidet tur her. Deretter følger vi Nasjonal Turistvei og deretter inn i den vakre Grimsdalen. Halvveis i dalen tar vi en avstikker til Tollevshaugen. Vi setter fra oss syklene og går "Paradisrunda" (ca 3,5 km). Så tråkker vi siste stykket innover Grimsdalen og til Grimsdalshytta der bestyrere Sonja og Rune tar oss hjertelig imot med deilig 3-retters middag.

Dag 3: Opphold Grimsdalshytta - dagstur i nærområdet.
I dag satser vi på en finfin fottur i nærområdet. Hvis noen gjerne vil sykle i dag også tilbyr en turleder å ta med de som vil det, på sykkeltur i Grimsdalen. Grimsdalen er en aktiv seterdal der elva Grimsa slynger seg vakkert gjennom dalen. Man kan godt sykle denne dalen både tre og fire ganger med stadig nye opplevelser. Vi nyter kvelden på Grimsdalshytta.

Dag 4: Grimsdalshytta - Dombås (659 moh), ca 57km, 435 høydemetre, 3-4 timers effektiv sykling
Grimsdalen er lang, og vi fortsetter videre østover. Elva Grimsa følger oss hele veien og den har mange flotte badeplasser.  Kanskje noen fristes til et bad? Vi passerer flotte setergrender på vår ferd over fjellet og vi krysser Pilegrimsleden og Kongeveien. Fra bommen ved Eftansåe går det bratt ned til Dovre sentrum. Vi svinger innom Toftemo Turiststasjon og lader syklene og tar en lengre pause. Siste strekket opp til Dombås er på 12 km og er en vakker avslutning på turen. Vi leverer fra oss syklene til Dovrefjell Adventures. Tog fra Dombås stasjon kl 15.59, ankomst Oslo S kl. 20.04.

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger på våre turer med DNT Oslo og Omegn er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart (til fots) på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. Dette er en sykkeltur og da er det vanskligere å beregne hvor fort man sykler. Men vi sykler i et tempo for vanlige mosjonister og vi er på tur hele dagen. 

Generell informasjon:

Pris:
Kr. 6.210,- fra/til Dombås
Kr. 7 575,- fra/til Oslo.
Ikke-medlemstillegg kr 800,-  Bli medlem i DNT

Med forbehold om prisendring.

Turpakken inkluderer: Overnatting, 2 turledere og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos. Elektrisk sykkel med hjelm, pumpe og sykkelveske (20L). 

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere: 10 (pluss 2 turledere)

Annet:
Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til disse.

Gradering av turen: lengde blå/terreng blå
Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste turen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. Pakk sekken riktig og smart.

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer.

NB! Det er ikke lenger tillatt å benytte sovepose i sengene på DNT Oslo og Omegn sine betjente hytter. Lakenpose kan benyttes, evt. leie sengetøy

Sykkelutstyr:
Alt sykkelutstyr er inkludert i prisen: El-sykkel (type Haibike Sduro 3.0 (29" offroaddekk), hjelm, pumpe og bagasjeveske (ca. 20 L) og lappesaker.
Lett dagstursekk må hver enkelt deltaker ha med i tillegg. 

Det er en stor fordel å ha syklet litt på forhånd så man får herdet baken. Sykkelbukse er anbefalt. Ikke sykkelsko.

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Rondane nord 1:50 000, Dovrefjell - Snøhetta 1:50 000 og Norges serien Dombås/10072 1:50 000. 
Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Les mer om hyttene her: 
Hjerkinn Fjellstue
Grimsdalshytta
Viewpoint Snøhetta
Villreinsenteret på Hjerkinn
Folldal gruver
Nasjonal Turistvei Dovre
Tour de Dovre

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Turledere:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.

Tour de Dovre - El-sykkeltur

Er du glad i å sykle? Nå inviterer vi til fjelltur på el-sykkel langs ruta som har fått navnet Tour de Dovre. Dette er en opplevelsesrik, tilrettelagt og vakker sykkelrute som går ...

Kontaktinformasjon: