4 dager 4 fjell - Dovrefjell

Fellestur

Fra dato
3. august kl. 14:02
Til dato
6. august kl. 22:04
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, , 2000-Metere, Topptur, Hyttetur, Fjelltur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Snøheim
Turområde
Dovrefjell (se kart)
Turkode
12712

Vi inviterer til spreke dager på Dovre. Tre turer med friske turmål, 2000 meter over havet, er hva vi har i vente. Med koselige Snøheim Turisthytte som base, er alt lagt til rette for gode og spennende dager på Dovrefjell. 

Å bo under mektige Snøhetta i tre døgn er eksotisk. Med lange dager ute på tur - i moskusens og villreinens rike - har vi mange muligheter til spektakulære og hyggelige turer.

Velkommen til Dovre! Ingen vits i å ligge på latsiden selv om det er sommer!


Program:

Dag 1: Ankomst Snøheim (1468 moh)
Oppmøte på Oslo S ved nedgangen til plattformen 20 minutter før avreise. Plattformen vil bli opplyst på tavla i avgangshallen. Avreise med Trondhjemstoget kl. 14.02 til Hjerkinn, ankomst kl. 18.31 og videre med skyttelbuss/Snøheimbussen fra Hjerkinnhus kl. 19.00 til Snøheim, ankomst ca. 19.30. Deilig 3-retters middag ved ankomst. Etter middag samles vi til informasjon og planlegging av toppturene. Vi gjør oss godt kjent på kartet og blir bedre kjent med hverandre.

Dag 2: Snøheim -  Store Skredahøin (2004 moh), 7-8 timer
Skredahøin er et fjellmassiv med en rekke topper. Toppene er preget av runde former med truende skremter og stup mot nord. Med utgangspunkt i Svånådalen er Skredhøin lett å nå med jevn stigning mot toppen. Vi går samme vei ned som opp. Det er flere tilgjengelige topper rundt og og kanskje har vi tid og krefter til en eller to bonustopp(er) på vei tilbake.

Dag 3: Snøheim - Storstyggesvånåtinden (2209 moh), 9-10 timer
Dette er en tur for spreke folk! En luftig tur med mye stein. Siste parti mot Storstyggesvånåtinden er svært bratt. Toppen gir en fantastisk posisjon i dette mektige fjellmassivet og utsikten i alle himmelretninger er storslått. Vi fortsetter ryggen nordover og plukker med oss Svånåtind på 2078 moh og Norde Svånåtind på 2004 moh. Eggen ender i den kvasse Langvasstinden, men den lar vi være ubesteget denne gangen. Nedfarten går via ryggen nord for Bruri.  

Alltid deilig å komme tilbake til Snøheim med dusj og full bevertning. Vi pleier støle ben og dagens opplevelser inne eller ute på tunet.

Dag 4: Snøheim - Snøhetta (2286 moh), 6 timer, hjemreise
Etter en god frokost rekker vi en tur opp til Snøhetta, Kongen av Dovre. Lenge trodde man at Snøhetta var det høyeste fjellet i Norge. Kanskje ikke så rart, slik giganten autoritært ruver alene oppe på fjellplatået. Vel tilbake blir det avreise med skyttelbuss/Snøheimbussen fra Snøheim kl. 16.30 til Hjerkinnhus, ankomst kl 17.00. Avreise med Trondheimstoget kl. 17.38 med ankomst Oslo S kl. 22.04. (ankomst Oslo Lufthavn Gardermoen kl. 21.33).

Med forbehold om endring i programmet!

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen.

Generell informasjon:

Pris:
Kr. 4 780,- fra/til Hjerkinn stasjon
Kr. 6 276,- fra/til Oslo.
Ikke-medlemstillegg kr 800,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting,  buss Hjerkinn- Snøheim t/r, turledere og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere på denne turen: 12 (pluss 2 turledere)

Annet:
Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Gradering av turen: lengde svart/terreng svart.
Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

På denne turen må deltakerne være forberedt på lange dager ute på tur og tildels luftige partier. Turene krever ikke tau eller annet spesialutstyr, men at deltakerne er i meget god fysisk form for at vi skal kunne gjennomføre turene innenfor gitte tidsrammer.

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

NB! Det er ikke lenger tillatt å benytte sovepose i sengene på DNT Oslo og Omegn sine betjente hytter. Lakenpose kan benyttes, evt. leie sengetøy

Kart og ruteinformasjon:
Snøheim 1:25000  Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Les mer om hyttene her: 
Snøheim

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Turledere:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.

 

4 dager 4 fjell - Dovrefjell

Vi inviterer til spreke dager på Dovre. Tre turer med friske turmål, 2000 meter over havet, er hva vi har i vente. Med koselige Snøheim Turisthytte som base, er alt lagt til ...

Kontaktinformasjon: