Avlyst Vestmarka på langs

Fellestur

Dato
14. juni 2020 kl. 10:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom
Arrangører
Bærum Turlag, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka, Vestmarka, Kjekstadmarka og Hurumlandet (se kart)
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Vi er avhengig av offentlig transport på denne turen. Da DNTs coronatiltak fraråder dette, må vi avlyse.

Dette er en tur som følger stier og løyper gjennom Vestmarka fra Sollihøgda til Vestmarksetra. Enkelte steder har mange vært før, andre deler av turen er kanskje ukjent mark?

Vi starter fra Bjerkestua (siste stopp før Sollihøgda) og følger en liten veg frem til Tjernslitjern. Derfra en litt bortgjemt sti til vi krysser myrdraget og kommer inn på hovedveien sørover fra Sollihøgda. Vi passerer Bråtan og følger stien videre gjennom gammel skog forbi Lindeberget, Burås, Mikkelsbonn og derfra skiløypa til Butterudbonn. Vi tar en variert sti over Haveråsen, med en lang rast for å nyte matpakke og utsikt på toppen. Stien fører videre ned til Sandungen, der vi følger vei og sti forbi den nedlagte militærleiren og ned til "hjemlige" trakter med Fløyta, torvmyra og Furuholmen (en kort rast?). Vel fremme på Vestmarksetra følger vi sti eller veg den siste kilometeren til vi møter bussen på Kattås.

Terreng og lengde: Dette er en lang tur gjennom ulike typer terreng, men uten bratte eller vanskelige partier. Det trengs solide terrengsko, eventuelt vandrestøvler. 

Ta med: Eventuelt gåstaver. Se også Generell turinformasjon.

Kart: Bærum Vestmark 1:20.000 og Oslo Vestmark 1:50 000.

Oppmøte: Sandvika bussterminal ved buss 200 (Hønefoss) kl. 10.00. Avreise kl. 10.05.

Smitteverntiltak på turer og aktiviteter i Bærum Turlag

På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen veileder for aktiviteter, som bygger på myndighetens råd om smittevern. Vi tar hensyn hygiene og til størrelse på grupper, i henhold til gjeldende anbefalinger.
Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Vi har fokus på god håndhygiene og at alle deltakere må holde minst en meter avstand til hverandre.

Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette.

 

Krav om påmelding: I vår og sommer er det viktig at vi har kontroll på hvor mange vi har med på turer og aktiviteter, derfor har vi innført krav om påmelding.

Maksimalt antall deltagere: Inntil videre er det maksimalt 20 personer pr gruppe, inkludert turleder. Bærum Turlag kan sette inn flere turledere og dele turen opp i flere grupper med tilstrekkelig avstand, men turledere holder likevel kontakt underveis.

Transport: I den grad det trengs biltransport skal hver enkelt person/husstand benytte egen bil og vi oppfordrer ikke til samkjøring. Deltakerne oppfordres til å benytte alternativer til kollektiv transport.

Dersom DNT og myndighetene endrer sine anbefalinger, kommer naturligvis Bærum Turlag til å følge etter. Se forøvrig DNTs coronaberedskap

Vestmarka på langs

Dette er en tur som følger stier og løyper gjennom Vestmarka fra Sollihøgda til Vestmarksetra. Enkelte steder har mange vært før, andre deler av turen er kanskje ukjent mark? Vi ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Jørgen Holmboe