AVLYST: Fiskeeventyr i Børgefjell

Fellestur

Fra dato
1. august kl. 08:00
Til dato
9. august kl. 20:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Fiske, Fisketur, Voksne, Telttur, Børgefjell
Arrangør
Vandregruppa
Turområde
Børgefjell (se kart)

Har du gått med en drøm om å loffe rundt i Børgefjell med fiskestang i hånda har du nå muligheten. Bli med en uke i fantastike Børgefjell opplev en av norges eldste og mest uberørte nasjonalpark. Her finnes det hverken turisthytter eller merkede stier. Har du liten erfaring med fiske, er det ypperlig anleding til å få tips og råd. 

Vi kjører i felles bil til Namsvaten fra Oslo S og tar ferge til Viermaneset der vi har første camp. Dag to går vi opp langs Storelva mot Jengelvatnet og setter ny camp. Vi beveger oss mot Kjukkelelva dag tre der vi finner en passende camp for to dager. Her kan vi boltre oss i et eldorado av vann og elver og virkelig nyte det Børgefjell har å by på. Etter en dags pause går vi østover mot Steinvatnet for camp fire. Herifra går vi sørover over Store Børgefjell og finner en passende camp i Sapmandalen. Siste vandredag går vi ned mot Virmadalen og til Virmahytta der vi har siste natten.

Turen passer for alle som har noe fjellerfaring og kan bære tung sekk. Dagsetapper vil variere avheninig av terreng og vær og kan bli opptil 20 km enkelte dager. Deltagerene må ha kunnskap og egnet utstyr for å kunne klare seg en uke i fjellet; vi viser til Dnt pakkelist for sommer, i tillegg til telt, sovepose, liggeunderlag, kokeutstyr, proviant for en uke og noe fellesutstyr. Vi koordinerer fellesutstyr på et planleggingsmøte i Dnt lokaler i Oslo i mai. 

Beskrivelse av utstyr 

Eget 

  • Dnt sommertur pakkeliste
  • Telt
  • Sovepose og liggeunderlag
  • Vanntette pakkeposer
  • Kokeutstyr og proviant for en uke

Felles

  • Sikkerhetsutstyr, førstehjelpsutstyr og tarp mm.

Kostnader
Dette er en tur i regi av Vandregruppa som er dugnadsbasert tur der alle utgifter deles likt mellom alle som deltar også turledere. Utgifter deles på alle deltager som transport og overnatting siste natt, eventelt annet.

AVLYST: Fiskeeventyr i Børgefjell

Har du gått med en drøm om å loffe rundt i Børgefjell med fiskestang i hånda har du nå muligheten. Bli med en uke i fantastike Børgefjell opplev en av norges eldste ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Steinar Lauritzen
  • Stig E. Roberg