Singeltur Hardangervidda 25-35 år

Fellestur

Fra dato
29. juli kl. 08:25
Til dato
2. august
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Singeltur, Hyttetur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Litlos , Sandhaug
Turområde
Hardangervidda (se kart)
Turkode
12692

En nydelig tur i hjertet av Hardangervidda ligger foran dere. Med Hårteigen som veiviser får dere flotte kontraster på denne hytte-til-hytte-turen. 

Hardangervidda nasjonalpark er en fryd å feriere i. Hytte- og rutenettet er stort og variert, og på denne turen får dere noe av det beste dette fjellplatået har å by på. Gled dere til gode dager på tur, og til trivelige kvelder på koselige hytter.

Turen krever at du er i god fysisk form og har erfaring med å gå med sekk på ryggen.

Singelturene skiller seg fra andre turer ved at det er en viss kjønnsfordeling. Du går sammen med andre single på din egen alder med mulighet for å få nye turvenner.

Program:

Dag 1: Ankomst Sandhaug 1.250 moh,  ca 12 km/4 t.
Oppmøte på Oslo Sentralbanestasjon 20 minutter før avreise ved nedgangen til plattformen for toget. Se monitor i avgangshallen. Avreise med Bergenstoget fra Oslo S kl. 08.25 til Geilo, ankomst 11.53. Videre med ekstrabuss fra Geilo kl 12.05 til Tinnhølen, ankomst ca kl 13.45. I lett terreng til Sandhaug. Vi benytter kvelden til felles samling med presentasjon, informasjon om turene, gjennomgang av utstyr og etappene og sosialt samvær.

Dag 2: Sandhaug - Litlos 1.180 moh, ca 25 km/8-9 t.
Over delvis vått myrterreng, klopper er utlagt. På sommerbru over Besso, videre opp på vestsida av elva forbi Bessevatnet og Bismarvatnet. Terrenget er kupert og åpent og vi går etterhvert opp mellom Flautenuten(1458moh.) og Storahorgi (1467 moh.). Videre opp i skaret mellom Holken og Småholkane og ned til Litlos. Langt unna sivilisasjonen, på koselige Litlos, nyter vi kvelden og velfortjent middag.

Dag 3: Litlos - Hadlaskard (selvbetjent), ca 21 km/7 t.
Dagens tur byr på nydelig vandring på vest-viddas gode og velbrukte stier. Med godt vær og god sikt ser vi langt og kan peke ut topper og daler i alle retninger. Hadlaskard er en perle av en selvbetjeningshytte. Her kan vi by på vår egen selvkomponerte middagsrett.

Dag 4:  Hadlaskard - Sandhaug, ca 22 km/7 t.
Vi vender nesa østover igjen og beveger oss i flott terreng,  mellom små vann og over hæ'er og nuter til vi er "hjemme" igjen på Sandhaug. 

Dag 5: Sandhaug - Tinnhølen, hjemreise, ca 12 km/4 t.
Vi går tilbake via Hellehalsen til Tinnhølen. Avreise med ekstrabuss kl 16.00 til Geilo, ankomst ca kl 17.45.  Tid til en liten tur på Geilo før avreise med tog fra Geilo kl 18.58 til Oslo S, ankomst 23:00.

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon

Pris:
Kr. 5 500,- fra/til Geilo
Kr. 6.592,- fra/til Oslo
Ikke-medlemstillegg kr 800,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting, turleder, alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Max. antall deltakere: 14 (+to turledere)

Annet:
Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Denne turen er for dere mellom 25-35 år.

Gradering av turen: lengde rød/terreng rød
Sommerfjellet er vakkert, men selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

Det er ikke lov å benytte sovepose i sengene på DNT Oslo og Omegn betjente hytter. Ta med lakenpose. 

Kart og ruteinformasjon:
Topo 3000 Hardangervidda 1:50 000. Eller Hardangervidda vest 1:100 000.
Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon.

Les mer om hyttene her:
Sandhaug
Litlos
Hadlaskard
Sandhaug

Selvbetjeningshytter: Hytta er utstyr er utstyrt med alt du trenger av kopper, kar, mat, ved og gass (ikke ferskmat). Her lager gjestene mat i fellesskap. Utvalget for glutenallergikere, vegetarianere og andre dietter er begrenset.

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
 Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Turledere:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.

 

Singeltur Hardangervidda 25-35 år

En nydelig tur i hjertet av Hardangervidda ligger foran dere. Med Hårteigen som veiviser får dere flotte kontraster på denne hytte-til-hytte-turen.  Hardangervidda nasjonalpark er en fryd å feriere i. Hytte- ...

Kontaktinformasjon: