Fotohelg i Aurlandsdalen

Fellestur

Fra dato
11. juni kl. 15:40
Til dato
14. juni
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Fottur, Hyttetur, Tematur, Foto
Arrangør
DNT Oslo og Omegn
Turområde
Skarvheimen (se kart)
Turkode
12670

Dette er helgen for deg som elsker å ta bilder og som ønsker å bli bedre på å finne de perfekte motivene! Vår turleder er svært interessert i foto og vil gjerne inspirere deltakerne til å finne naturlige blinkskudd. Sammen deler turleder og deltakere smarte løsninger for lagring, redigering og bildedeling.

Ta med det fotoapparatet du liker best å ta bilder med, og om dette er smarttelefonen din, så er det helt topp!

Aurlandsdalen er vill og vakker, og fyllt opp av driftige elver, vakre blomster, bratte vegger, morsomme og historiske plasser og spesielle naturfenomen.

Juni i Aurlandsdalen er intet mindre enn magisk! Midt i smørøyet for vårløsningen, med full vinter i øst og full sommer i vest. Motivene er mange, og sammen skal vi denne helga bli bedre på å fange de! 

PROGRAM

Dag 1: Ankomst Aurlandsdalen Turisthytte (819 moh)
Oppmøte Oslo S ca 20 min før avreise. Avreise kl 15.43 med Bergensbanen. Ankomst Ål Stasjon kl. 18.52. Fra Ål Stasjon tar vi ekstrabuss kl. 19.00 til Aurlandsdalen Turisthytte. Vi nyter en deilig, litt sen middag og en samlingsstund i stua. Presentasjon av gruppa og informasjon om dagene videre.

Dag 2: Heimrebø - Vassbygd, ca 10 km
Etter en tidlig frokost gjør vi klar sekken for en fantastisk tur. Vi blir transportert til Heimrebø. Ruta legger vi langs elva, og vi starter med en spenstig tur over hengebrua ved Heimrebø.  Deretter passerer vi både Vetlehelvete (jettegrytter) og Sinjarheim før stien går i bratte svinger ned til Almen og Vassbygd. Her venter transport tilbake til hytta og til velfortjent middag. Kvelden benytter vi til bilde-deling og finner en digital plattform for dette.

Dag 3: Motivjakt i Langedalen
Denne dagen blir litt roligere med tanke på å gi oss tid til å dvele lenge ved motivene. Vi beveger oss oppover i Langedalen, men tar turen som den kommer. At det er nok av motiv er det ingen tvil om.  Vel tilbake fyller vi batteriene våre - og til telefonene. Så blir det tips- og triks-deling utifra erfaringene og bildene vi har tatt i løpet av disse to dagene.

Dag 4: Heimrebø - Aurlandsdalen - Oslo, ca 7 km
Siste dag blir vi igjen fraktet til Heimrebø, men nå tar vi stien østover - tilbake til Aurlandsdalen Turisthytte. Nye, flotte motiv møter oss i et frodig landskap, der vi blant annet passerer Nesbø og Nesbøgalden.
Avreise fra Aurlandsdalen Turisthytte med ekstrabuss kl.14.15 til Ål. Videre med tog fra Ål kl.15.40, ankomst Oslo S kl 19.05. 

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon:

Pris:
Uten reise: Kr. 4 383,- start/slutt Aurlandsdalen Turisthytte
Med reise:  Kr. 6.273,- fra/til Oslo.
Ikke-medlemstillegg kr 800,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting, turleder og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos. 

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere: 10 (1 turleder)

Annet:
Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Gradering av turen: lengde blå/terreng rød (Det er luftig ned fra Sinjarheim, men god sti.)
Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

NB! Det er ikke lenger tillatt å benytte sovepose i sengene på DNT Oslo og Omegn sine betjente hytter. Lakenpose kan benyttes, evt. leie sengetøy

Fotoutstyr:
Smart-telefon og/eller annet fotoapparat -  og ladere til disse.
Stativ/stang til mobil for selvutløser (hvis du har)

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Aurlandsdalen 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Les mer om hytta her og hvordan du kommer deg dit på egenhånd: 
Aurlandsdalen Turisthytte

Les mer om Historisk vandrerute Aurlandsdalen

Adkomst til Aurlandsdalen Turisthytte:
DNT Oslo og Omegn tilbyr reise fra/til Oslo i turpakka. Men bor du andre steder i landet er du selvsagt velkommen til å delta. Om du går inn på hjemmesidene til Aurlandsdalen Turisthytte får du tips til hvordan du kommer deg til startstedet.

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
 Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Turledere:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.

 

Fotohelg i Aurlandsdalen

Dette er helgen for deg som elsker å ta bilder og som ønsker å bli bedre på å finne de perfekte motivene! Vår turleder er svært interessert i foto og ...

Kontaktinformasjon: