Høsttur over og under Besseggen

Fellestur

Fra dato
18. september kl. 10:25
Til dato
20. september
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Jotunheimen, Besseggen, Fjelltur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Gjendesheim
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
12668

Opplev høsten med en fantastisk tur over Besseggen! Det blir full service på Gjendesheim med 3-retters middag og hyggelig stue med peis. I tillegg til turen over Besseggen, har vi mulighet til å gå opp på Knutshø eller følge den fine naturstien langs Gjende. 

Program:

Dag 1: Ankomst Gjendesheim

Oppmøte ved plattformen på Bussterminalen 20 minutter før avreise. Se på monitor for plattform. Avreise med buss (Valdresekspressen) kl. 10.25 til Gjendesheim (994 moh), ankomst kl. 15.05. Middag og sosialt på kvelden.

Dag 2:  Besseggen, ca 14 km/8 timer

Vi tar båten fra Gjendesheim til Memumrubu og går den fantastiske turen over Besseggen. 

Dag 3: Knutshø, ca 12 km/5 timer

Turleder blir med gruppen til Knutshø, en spennende topp med tildels bratt klyving. De som ønsker en roligere dag, kan gå turen langs Gjendes vakre strender. Det er laget en flott natursti man kan følge langs Gjende. Avreise med buss fra Gjendesheim kl. 17.30, ankomst Oslo Bussterminal kl. 22.07.

Vi tar forbehold om endringer i programmet!

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen.

Generell informasjon:

Pris:
Kr 3 150,- fra/til Gjendesheim.
Kr 4 074,- fra/til Oslo
Ikke-medlemstillegg: Kr 800,-

Turpakken inkluderer: Overnatting, turleder, Gjendebåten  alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos. 

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Max antall deltagere på denne turen: 14 stk (2 turledere)

Gradering av turen: rød
Sommerfjellet er vakkert, men selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Snø og dårlig vær kan skje også på sommeren. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. Pakk sekken riktig og smart.

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

NB! Det er ikke lenger tillatt å benytte sovepose i sengene på DNT Oslo og Omegn sine betjente hytter. Lakenpose kan benyttes, evt. leie sengetøy

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Jotunheimen Aust 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.

Les mer om hytta her:
Gjendesheim

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Turledere:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.

 

Høsttur over og under Besseggen

Opplev høsten med en fantastisk tur over Besseggen! Det blir full service på Gjendesheim med 3-retters middag og hyggelig stue med peis. I tillegg til turen over Besseggen, har vi ...

Kontaktinformasjon: