DNT-løpetur i Rondane

Fellestur

Fra dato
2. juli kl. 08:00
Til dato
5. juli
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, , Løp, Fjell-Løpetur, Turkatalog2020, Turkatalog2020_Løpetur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Bjørnhollia , Grimsdalshytta , Rondvassbu
Turområde
Dovrefjell, Rondane (se kart)
Turkode
12678

Å løpe fra hytte til hytte i fjellet er herlig! Det sier de som deltok på løpeturene til DNT i 2019, og vi tror dem. Derfor har vi satt opp en ny tur - denne gang i Rondane.

Våre turledere på fjell-løpeturen mener Rondane er blant de beste terrengene for fjell-løping. Derfor har de sett seg ut denne traseen som går på merkede stier, fra hytte til hytte, i frodige daler og over fjellpartier med flott utsikt. I juli er dagene blitt varmere og perfekt for gode, lange løpeturer.

Vi overnatter på betjente hytter med god oppvarting, gode frokost- og middagsmuligheter, og sammen med ny nistepakke hver dag kan vi pakke en svært lett sekk og «fly» gjennom Rondane- og Dovre nasjonalpark.

Program

Dag 1: Rondetunet - Bjørnhollia, ca 16 km /  2-3 timer
Oppmøte ved nedgangen til plattformen på Oslo S 20 minutter før avreise.  Avreise med Dovrebanen kl 8.02 fra Oslo S. Ankomst Ringebu kl. 10.50. Fra Ringebu tar vi buss kl 11.05. Ankomst Rondetunet kl. 11.58.  Her samles vi for informasjon og klargjøring før vi løper første etappe.  Denne etappen går i jevnt, slakt terreng med flott utsikt til Alvdal Vestfjell. Et nydelig seterlandskap ligger rundt oss. 

Vel framme, og etter en velfortjent middag, benytter vi kvelden til felles samling for å bli bedre kjent, evaulere dagens etappe samt informasjon om resten av turen. 

Dag 2: Bjørnhollia via Rondvassbu og Peer Gytt-hytta til Høvringen,  ca 34 km, løpetid ca 7 timer
Etter en god frokost venter en lang og herlig løpetur. Første etappe går gjennom Illmanndalen til Rondvassbu. På Rondvassbu har vi mulighet til å fylle på med drikke og "nødproviant". Deretter går ferden videre via Peer Gynt-hytta og Smuksjøseter til Høvringen Fjellstue. Det blir stopp underveis for å spise matpakken og fylle energilagrene. På Høvringen Fjellstue rigger vi oss til på dobbelt-rom. Deretters serveres det tre-retters middag i matsalen. Kvelden nytes med trøtte bein høyt hevet. 

Dag 3: Høvringen - Grimsdalshytta, ca 29 km, løpetid ca 7 timer
En ny dagsetappe på vel tre mil.  Så bra! For i andre enden venter en DNT-hytte med nydelig atmosfære og god service. Gled dere til en etappe som starter på  ca 1.000 moh og går over Slettehø 1.577 moh, høyeste punkt for dagen, og som fortsetter i kupert terreng. Se høydeprofil i UT.no-beskrivelsen av turen lenger ned på siden.

Vel framme i en av Norges vakreste seterdaler (Grimsdalen), kan dere nyte siste kveld med løpevennene på Grimsdalshytta og gjør dere klare for siste etappe.

Dag 4: Grimsdalshytta - Hageseter, ca 14 km/2-3 timer. Gåtur til Hjerkinn stasjonon, ca 4 km/1 time -  hjemreise 
Dagens distanse på ca 18 km er inkl 4 km gange fra Hageseter til Hjerkinn stasjon. Igjen starter dagen på ca 1.000 moh og oppoverbakken den første delen av ruta. Fra høyeste punkt på ca 1.340 moh kan en i finvær se Snøhetta.   En lang og slak utforløping, med utsikt mot vakre Dovrefjell, blir innspurten før vi når Hageseter. Der får vi oss en god dusj og en varm lunsj før vi går til togstasjonen.

Avreise med toget fra Hjerkinn stasjon kl. 15.34. Ankomst Oslo S kl 20.04.

Med forbehold om endringer i program og rute. 
Løpetidene i programmet er inkludert pauser. Tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 8-10 mi / km (
6 – 7,5 km/t). Da har vi ikke tatt hensyn til pauser, vær- og føreforhold, ol.

Generell informasjon:

Pris: 

Kr.5.464,- fra Ringebu/til Hjerkinn
Kr 6.840,- fra/til Oslo

Ikke-medlemstillegg kr. 800,-.

Turpakken inkluderer
Overnattinger, turledere, transport, alle måltider (frokost, niste, vanligvis tre-retters middag), med unntak av: Første dag kun middag, siste dag frokost+niste+ varm suppe og dusj på Hageseter. Alle overnattingsstedene har dusj og tørkerom og turpakken inkluderer sengetøy og håndklær.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere på denne turen: 12 (og tre turledere)

Gradering av turen: lengde svart/terreng svart
Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste løpeturen kan bli krevende med utfordrende vær.  Pakk sekken riktig og smart. Les også om kravene spesielt til denne turen.

Krav til form:
Du må kunne løpe en distanse på 20 km med sekk i terreng på 2,5 time eller raskere. Det er en fordel å ha løpt (halv)maraton tidligere.

Det er viktig å prøveløpe lengre turer med pakket sekk før langturen i Rondane. Vi anbefaler å delta på treningsturen 16.mai (se informasjon lenger ned)  

Før fjellturen:

Informasjonsmøte onsdag 29.april

Onsdag 29.april  blir det informasjons- og inspirasjonsmøte. Temaet er "Løping i fjellet".  Turlederne Maria og Fredrik Emil, vil dele sine erfaringer fra sine løpeturer i fjellet med dere. Turleder Per vil komme med ernæringsråd/tips  og kanskje noen smaksprøver fra en særegen opprinnelse som kan overraske.

Kvelden vil også inneholde en gjennomgang av årets fjell-løpetur i Rondane, der turlederne går gjennom programmet, løpeforholdene, utstyr som kreves etc. Spørsmål fra salen besvares. Påmelding her.

Treningstur lørdag 16.mai 

Lørdag 16.mai inviterer vi alle som vil, til en treningstur i Marka hvor vi løper fra Nydalen via Brekke, Ullevålseter, Skjennungstua og Vettakollen til Sognsvann. Løpeturen legges på fine stier i Nordmarka og vi beregner å løpe ca 30 km totalt. Turledere Frederik Emil, Per og Maria anbefaler på det sterkeste å delta på denne treningsturen. Her er alle som har meldt seg på fjellturen velkommen, og også dere som kanskje kunne tenke dere å melde seg på. Dette er en fin måte å teste løpeformen!

For mer informasjon og påmelding se her.

Utstyr til løpeturen:
Anbefalt pakkeliste (Vekt: opptil 5-6 kilo med niste og drikke/væske) finner du her:  Ny pakkeliste

Det er viktig å prøveløpe lengre turer med pakket sekk før løpeturen i Rondane. Det er også viktig å forhåndsteste løpeskoene i både tørt og vått vær. Det er stor forskjell på hvordan skoene føles/oppfører seg når de blir våte. Det er det viktig å vite før turstart.

Det er vektbesparende å velge klær til å bruke på hyttene som en også kan løpe i, hvis været skulle bli dårlig og kaldt underveis.

NB! Dere vil få sengetøy og håndkle på alle hyttene.

Termos er det ikke plass til i sekken.

Kart og ruteinformasjon:

Turkart Rondane Sør og Rondane Nord 1:50 000, eller Cappelen Damm Rondane og Alvdal Vestfjell 1:50 000(1:100 000). 
Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon.
Kart kan kjøpes i vårt Tursenter eller på Nettbutikken.

Les mer om hyttene her:
Bjørnhollia
Høvringen Fjellstue
Grimsdalshytta


Les mer om rutene på Ut.no (i gå-marsj)
Rondetunet-Bjørnhollia, 16,1 km
Bjørnhollia-Rondvassbu, 12,4 km
Rondvassbu-Smuksjøseter, ca 13 km (ingen beskrivelse på UT.no)
Smuksjøseter-Høvringen, 6,1 km
Høvringen-Grimsdalshytta, 28,9 km 
Grimsdalshytta-Hjerkinn, ca 18 km (ingen beskrivelse på UT.no)

Alle hyttene er betjent med mulighet for å kjøpe kioskvarer underveis.

Løpeturens turledere:
Våre turledere er svært glade i å løpe. Maria og Frederik Emil har løpt mye fra hytte til hytte i fjellet - og var også turledere på fjorårets to DNT-løpeturer. For å gi plass til flere deltakere blir Per med som turleder på årets løpetur. Alle tre er utdannet DNT-turledere.

Turlederne svarer på spørsmål om denne fjell-løpeturen, så ta gjerne direkte kontakt:
Maria Bratteli:          mariabratteli@gmail.com      988 91 726
Frederik Emil Juul:  sm_folen@hotmail.com         975 12 966
Per Helgesplass:     nyskjerrig.per@hotmail.com  982 59 789

Video:

Inspirasjonsvideo fra fjorårets tur i Skarvheimen - episode to - kommer.

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les:
viktig informasjon fellesturer sommer

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

 

 

DNT-løpetur i Rondane

Å løpe fra hytte til hytte i fjellet er herlig! Det sier de som deltok på løpeturene til DNT i 2019, og vi tror dem. Derfor har vi satt opp ...

Kontaktinformasjon: