Kajakk introkurs Friluftshuset på Sørenga (senior)

Kurs

Dato
16. juni kl. 10:00 - 15:00
Alternative datoer
Vis 2 andre datoer
16. juni 2020
25. juni 2020
18. august 2020
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Seniorer
Turtyper
Kurs, Padlekurs, Kajakkurs, Seniortur, Turkatalog2020
Arrangør
DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslofjorden, Oslomarka (se kart)
Turkode
12680

Drømmer du om å lære kajakkpadling? Om å oppleve det bynære friluftslivet fra vannet og samtidig mestre
utfordringer med nye padleteknikker? Nå har du muligheten til å lære grunnleggende kajakkferdigheter og få et nyttmøte med Oslofjorden. Bli med på kajakkurs tillrettelagt for seniorer!

Kursinnhold
Kurset gir nødvendig kompetanse i bruk av kajakk og tar for seg temaene sikkerhet, padleteknikk og redning. Første del av kurset foregår med tørrtrening på land. Deretter lærer du å løfte, bære og sjøsette kajakken. I vannet får du innføring i forskjellige padleteknikker, og kameratredning/egenredningsteknikker vil bli demonstrert.

Etter kursdelen spiser vi matpakke lunsj, før vi legger opp til en kortere padletur i området.

På slutten av padleturen vil alle få muligheten til å velte rundt med kajakken. For å få "Våttkort" - et kompetansebevis for kajakk som kreves for å leie kajakk de fleste steder i landet - er man nødt til å kantre med kajakken og å komme seg ut. Det er ikke et krav at man utfører kameratredning eller egenredning for å få våttkortet, men det er en god mulighet til å øve seg på redningsteknikker.

Deltakeren får våttkort etter endt kurs dersom man velter med kajakken. Våttkort er en del av Norges Padleforbunds kursstige. Instruktør godkjent av Norges Padleforbund er kursansvarlig.

Program
Oppmøte:
 Kl. 10.00 ved Friluftshuset på Sørenga. Adresse: Sørengkaia 124, 0194 Oslo.

Varighet: Introkurset varer i 3 timer, pluss felles lunsj og deretter ca. 1 times padletur og den "våte" delen av kurset (som består av å velte uti vannet og kameratredning). Etter kurset må deltakerne delta i arbeidet med å skylle kajakker og utstyr og få dette plassert tilbake på kajakklageret.

Pris: Kr. 1490,- inkluderer kurs, våttkort og lån av kajakker, åre, spruttrekk og vest  (ikke-medlemstillegg kr 200,-). Bli medlem i DNT.

Annet: Når du melder deg på kajakkurs, bekrefter du at lest og akseptert vilkårene som er beskrevet i Generelle vilkår for nærturer. Ved eventuelle avbestillinger finner du regler for tilbakebetaling under disse.  

Utstyr, mat og bekledning
Mat og drikke: Ta med matpakke og drikkeflaske.

Personlige klær og utstyr
Det er fremdeles kaldt i vannet så tidlig på sesongen(4/6 og 16/6), derfor er det anbefalt å kle seg etter vanntemperatur selv om det kan være en varm sommerdag:

  • Aller best er våtdrakt/våtsko/neoprenhette, om man har eller kan låne seg det.
  • Det fungerer også bra med et fullt skift ekstra, helst bestående av ullundertøy og jakke som kan bli vått, og genser/dunjakke/regnjakke/poncho med hette til å trekke utenpå i pauser.
  • Håndkle
  • Drikkeflaske som kan ligge på kajakken
  • Det er mulig å sette igjen ting som ikke skal bli vått inne i låst hus, som ekstra skift, mobil, lommebok etc.
  • Solkrem og solhatt (om nødvendig)
  • Ingen løse smykker eller dyre briller - men ha gjerne med solbriller (dette er lett å miste i sjøen ved velt)

Trygghet og redninger i kajakk krever bading. For å få best læring og minst frysing anbefaler vi derfor våtdrakt. Alternativt så kan 1-2 lag ull og overtrekksjakke/bukse også benyttes, men dette blir kaldere. På beina kan man ha ullsokker med sandaler. Dersom du har dykkermaske så kan dette være kjekt å ha (om du er redd for vann i nesa).
Tips! Du kan kjøpe våtdrakt som egner seg for noen få hundrelapper fra butikker som Europris og evt. sportsbutikker.

Trenger du noe turutstyr kan dette kjøpes i vårt Tursenter eller i DNTs Nettbutikken.

 

Kajakk introkurs Friluftshuset på Sørenga (senior)

Drømmer du om å lære kajakkpadling? Om å oppleve det bynære friluftslivet fra vannet og samtidig mestre utfordringer med nye padleteknikker? Nå har du muligheten til å lære grunnleggende kajakkferdigheter ...

Kontaktinformasjon: