Hyttetur i Lillomarka (7-12 år)

Fellestur

Fra dato
2. oktober 2020 kl. 09:15
Til dato
4. oktober 2020 kl. 14:50
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, Fottur, Familie, Marka, Hyttetur, Lillomarka
Arrangører
Barnas Turlag Oslo og Omegn, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Nordmarka, Krokskogen og Romeriksåsene, Oslomarka (se kart)
Turkode
12642
Dette arrangementet er over!

DNT Oslo og Omegn har 30 helårsåpne, ubetjente hytter i Oslomarka, og denne helgen besøker vi to av dem. Vi bor på Nydalshytta og Fjellvang i Lillomarka og utforsker turmulighetene i området. En kortreist og veldig hyggelig mini-høstferie som starter og slutter med en liten togtur.

Passer for barn fra 7-12 år med voksenfølge

PROGRAM

Dag 1 - fredag 2. oktober: Oppmøte Oslo S - tog til Snippen - fottur til Fjellvang
Vi møtes under den store tavla på Oslo S kl. 09.15. Her vil det stå en turleder med rød DNT-vest. Vi tar toget til Snippen med avgang kl. 09.42. Togbillett er ikke inkludert i prisen, og alle må ha gyldig billett ved oppmøte. Vanlig Ruterbillett gjelder til Snippen. Vi fordeler oss utover i toget og holder god avstand til andre passasjerer. Selv om vi ikke reiser i rushtiden oppfordrer vi alle til å ha med munnbind og bruke det på turen. Felles mat til middag fredag og lørdag fordeles mellom deltakerne. De voksne må derfor ha noe ekstra plass i sekkene sine til dette. Turleder tar opprop, og vi går i samlet flokk til plattformen.

Toget stanser på Snippen kl. 10.00. Vi tar en bli-kjent-lek her før vi begynner å gå opp mot Sinober, Fjellvang og Nydalshytta. Det er ca 2,5 km å gå, men det er en del stigning, så det er lurt å ha drikkeflaske og litt mat eller nøtter lett tilgjengelig. På vei opp til hytta trener vi på kart og kompass. Vel framme på hyttene setter vi inn sekker, fordeler sengeplasser og legger i ovnen så vi får det lunt og godt i hytta. Vi fyrer opp bål ute og tilbereder felles lunsj. Etter lunsj blir det god tid til lek og aktiviteter i skogen. Vi velger en matgruppe som har ansvar for å lage middag som serveres ca. kl 19.00. Resten av kvelden blir det spill og hyttekos, og kanskje noen har lyst til å underholde med quiz eller fortellinger.  

Dag 2 - lørdag 3. oktober: Tur i Lillomarka
Vi starter dagen med felles frokost ca. kl. 08.00. Alle smører seg en stor og god matpakke og fyller opp termosene. Vi legger ut på tur i området rundt hyttene. Etter en dag ute lager vi felles middag og koser oss i den flotte peisstua på Nydalshytta med fyr på peisen. 

Dag 3 - søndag 4. oktober: Fottur til Snippen - tog til Oslo S
Etter en god felles frokost ca. kl. 08.00 pakker vi sammen og vasker oss ut. Vi går en runde i marka på vei til togstasjonen på Snippen. Vi stopper og spiser underveis og tar toget fra Snippen kl. 14.26. Toget ankommer Oslo S kl. 14.48.

Det tas forbehold om endringer i program og togtider.      

Pris

Voksne: Kr 900

Barn: Kr 650

Ikke-medlemstillegg: Kr 300,- for voksne og 150,- for barn Bli medlem

Inkludert i prisen: Tur- og aktivitetsledelse, overnatting og middag fredag og lørdag.

Prisen inkluderer ikke: Lunsj fredag, lørdag og søndag, frokost lørdag og søndag samt togbilletter tur/retur Oslo S - Snippen. 

Passer turen for vår familie?

Alder er satt til 7-12 år og skal overholdes. Her forklarer vi hvorfor:

Barnas Turlag arrangerer mange ulike turer for barnefamilier, både i nærmiljøet og på fjellet. Noen av turene er åpne for alle, mens andre turer er for en bestemt aldersgruppe som vi angir med fra-til (år). På disse turene er det ikke anledning til å ha med barn/søsken som er yngre eller eldre enn den oppgitte alderen.

Dette gjør vi for å gi turdeltakerne en best mulig turopplevelse. Turens innhold og krav til ferdighetsnivå er tilpasset den aktuelle målgruppa, og det forventes at alle kan gjennomføre de aktivitetene som er planlagt. Slik kan vi lage et godt, skreddersydd program med aktiviteter som treffer barna som deltar og som legger grunnlag for en god gruppedynamikk og en setting der alle opplever å bli godt ivaretatt.

Oppmøte

Oslo S fredag kl. 09.15. Avslutning samme sted søndag kl. 14.48.

Mat

Alle tar med nistepakke til fredag og mat til frokost og lunsj lørdag og søndag. Ta med mat som er lett å bære og ikke trenger å oppbevares kjølig; brød/knekkebrød, tubeost, kaviar, syltetøy osv. Turlederne handler inn mat til felles middag fredag og lørdag. Det er lurt å ha litt nøtter, rosiner eller frukt som man kan spise mellom måltidene. Eventuelle matallergier må oppgis ved påmelding. 

Overnatting

Overnatting skjer i fellesrom på ubetjente hytter. Deltakerne må ha med sovepose eller lakenpose. Det er dyner og puter på hyttene.

Kart

Turkart Lillomarka 1:25 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.  

Utstyr 

Alle må møte opp i turtøy. Kle deg med flere tynne lag slik at du lett kan regulere temperaturen. Alt utstyr skal bæres i ryggsekker, pakk lett og unngå løse poser og bag'er. Mat til felles middag fordeles mellom deltakerne, så sørg for å ha litt ekstra plass i sekken.

Pakkeliste

Klær

 • Turtøy som er behagelig å gå i 
 • Varme og vanntette tursko
 • Ekstra skift
 • Ullgenser, fleece eller dunjakke
 • Lue, votter og buff  
 • Regntøy (sjekk Yr)
 • Ekstra ullsokker 
 • Lette innesko 
 • Nattøy

Utstyr

 • Ryggsekk. Husk litt ekstra plass til felles mat
 • Vanntett pakkepose eller bæreposer til tøy i sekken så det ikke blir vått om det regner
 • Sovepose eller lakenpose 
 • Toalettsaker og håndkle
 • Hodelykt 
 • Førstehjelpssaker og gnagsårplaster/sportstape
 • Termos og stor vannflaske
 • Nistepakke til fredag samt brødmat, pålegg og drikke til frokost og lunsj lørdag og søndag
 • Nøtter og frukt
 • Matboks/matpapir
 • Antibac
 • Munnbind til togturen

Trenger dere turutstyr? Kontakt FRIGO og andre BUA utlånssentraler som har soveposer og annet turutstyr til utlån. 

IPad-er og andre elektroniske "dingser" kan ligge igjen hjemme.

Ta barna med i planleggingen av turen! Forklar hva man må ha med i sekken, vis på kartet hvor turen går og fortell om programmet.

Før påmelding

Når du melder deg på turen, bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer. Vi gjør oppmerksom på at på turer og aktiviteter med Barnas Turlag så har foresatte til enhver tid ansvar for sine barn. Turledere og aktivitetsledere har ansvar for gjennomføring av turen og tilrettelegging av aktiviteter.

Smittevern

På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen veileder for aktiviteter, som bygger på myndighetens råd om smittevern. Vi tar hensyn hygiene og til størrelse på grupper, i henhold til gjeldende anbefalinger.
Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Vi har fokus på god håndhygiene og at alle deltakere må holde minst en meter avstand til hverandre. Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette.

Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

Mer informasjon

Kontakt vår Turinformasjon om du har spørsmål angående turen, kart eller om utstyr. Telefon 22 82 28 22, mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00 eller e-post.

Velkomstbrev sendes på e-post til kontaktperson for bestillingen nærmere avreisedato. Har du ikke mottatt noe fra oss, sjekk søppelposten eller ta kontakt med oss på e-post.

Følg oss på Facebook!

Kategori: Nærmiljø

Hyttetur i Lillomarka (7-12 år)

DNT Oslo og Omegn har 30 helårsåpne, ubetjente hytter i Oslomarka, og denne helgen besøker vi to av dem. Vi bor på Nydalshytta og Fjellvang i Lillomarka og utforsker turmulighetene i ...

Kontaktinformasjon: