Klassikeren på Dovrefjell

Fellestur

Fra dato
3. september kl. 08:25
Til dato
6. september
Alternative datoer

27. til 30. juli 2020
3. til 6. september 2020
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, , Dovrefjell, Snøhetta, Topptur, Hyttetilhytte, Fjelltur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Snøheim
Turområde
Dovrefjell (se kart)
Turkode
12632

Klassikeren på Dovre gir mye naturopplevelse på kort tid! Den flotte, betjente DNT-hytta Snøheim, stortoppen Snøhetta og selvbetjeningshytta Reinheim som ligger i frodige Stroplesjødalen er tre av grunnene til å bli med på denne turen.

På Dovre er det enda mer som lokker; moskusen, villreinen, fjellreven, ørnen, alle de vakre blomstene. Alt dette vet vi er eksklusive ingredienser på en fantastisk smakebit av bunnsolide Dovre. 

La bilen stå, bli med på reisen fra by-gryta, len deg tilbake og nyt togturen vel vitende om at du neste dag våkner på 1.468 moh - under selveste Snøhetta.

Program:

Dag 1: Ankomst Snøheim (1468 moh)
Tog fra Oslo S kl. 14.02 til Hjerkinn. Oppmøte ved nedgang til perrong ca 20 minutter før avgang. Videre med buss fra Hjerkinnhus til Snøheim. Ankomst til middag. Vi samles i peisstua for velkomst og informasjon om turen.

Dag 2: Topptur til Snøhetta (2.286 moh), ca 12 km/ 6 timer
Snøhetta er vårt mål denne dagen. Gled dere til turen og utsikten!

Dag 3: Snøheim - Reinheim (selvbetjent, 1340 moh), ca 5 km direkte/2 timer
En kort og lett tur til Reinheim med muligheter for avstikkere både her og der. På Reinheim ordner vi egen middag. Kanskje blir det en 4-retters denne dagen? Og kanskje tusler moskusen rundt hytta...

Dag 4: Reinheim - Kongsvold (900 moh) - Oslo, 15 km/4 timer
Stroplesjødalen ligger foran oss denne dagen. Vakrere dal skal man lete lenge etter. Moskusen trives her, så hold kameraet klart! På Kongsvold Fjellstue avslutter vi turen med en varm rett. Etter maten tar vi toget til Oslo. Avgang fra Kongsvoll kl. 17.31, og ankomst i Oslo kl. 22.04.

Med forbehold om endring i programmet!

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon:

Pris:
kr 3 920,- fra Hjerkinn/til Kongsvold
kr 5 396,- fra/til Oslo
Ikke-medlemstillegg kr 800,-. Bli medlem i DNT.

Maks antall deltakere på denne turen: 12

Turpakken inkluderer: Overnatting, turleder, alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos + varm rett på Kongsvold.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Annet:
Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Gradering av turen: blå
Sommerfjellet er vakkert, men selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Snø og dårlig vær kan skje også på sommeren. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. Pakk sekken riktig og smart.

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

NB! Det er ikke lenger tillatt å benytte sovepose i sengene på DNT Oslo og Omegn sine betjente hytter. Lakenpose kan benyttes, evt. leie sengetøy

Kart og ruteinformasjon: 

Turkart Dovrefjell-Snøhetta 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.

Les mer om hyttene her:
Snøheim
Reinheim
Kongsvold

Selvbetjeningshytter: Hytta er utstyr er utstyrt med alt du trenger av kopper, kar, mat, ved og gass (ikke ferskmat). Her lager gjestene mat i fellesskap. Utvalget for glutenallergikere, vegetarianere og andre dietter er begrenset.

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
 Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Turledere:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.

 

 

Klassikeren på Dovrefjell

Klassikeren på Dovre gir mye naturopplevelse på kort tid! Den flotte, betjente DNT-hytta Snøheim, stortoppen Snøhetta og selvbetjeningshytta Reinheim som ligger i frodige Stroplesjødalen er tre av grunnene til å bli ...

Kontaktinformasjon: