Rake- og røykekurs på Sandhaug - Hardangervidda

Fellestur

Fra dato
20. august kl. 08:25
Til dato
23. august
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Hyttetur, Kurs, Fisketur, Pakketur, Turkatalog2020
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Sandhaug
Turområde
Hardangervidda (se kart)
Turkode
12613

Hvilken anledning for fiskeglade fjellfolk! I hjertet av Hardangervidda får dere nå bli med på kurs; Raking og røyking av fisk. Dere møter fiskere som kan håndverket. I tillegg til kurset blir det selvsagt anledning til fisking og turgåing rundt Sandhaug. Og maten og servicen på hytta er uimotståelig! Ta med fiskekompisen og meld dere på.

Program:

Dag 1: Ankomst Sandhaug (1256 moh), ca 15 km/ 4 timer
Oppmøte Oslo Sentralstasjon ca 20 min før avreise. Avreise kl 08.25 med Bergensbanen. Ankomst Geilo kl. 11.53. Fra Geilo får vi egen minibuss til Tinnhølen. Derifra er det ca 15 kilometer å gå i lett og fint terreng inn til hytta. Vi nyter en deilig middag og en samlingsstund i stua. Presentasjon av gruppa og informasjon om helgen videre.

Dag 2: Sandhaug
Etter en deilig frokost har Jan laget et opplegg til oss hvor vi får være med på fisketuren, foredling og hvordan de røyker fisk og legger ned til rak. På ettermiddagen blir det tid til å utforske området rundt hytta. 

Dag 3: Sandhaug
Vi fortsetter der vi slapp, og kanskje vanker det noen smaksprøver! 

Dag 4: Tinnhølen - Oslo, ca 15 km/ 4 timer
Etter en lang og velfortjent god frokost legger vi ivei tilbake til Tinnhølen. Derifra blir det bestilt minibus til Geilo og toget tar oss hjem til Oslo. Annkomst ca 22.27 på Oslo S. 

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon:

Pris:
Kr 6 500,- fra/til Tinnhølen
Kr 7 924,- fra/til Oslo.
Ikke-medlemstillegg kr 800,-.Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting,  turleder(e), instruksjon og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos. 

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere: 14 (pluss 1 turleder og instruktører)

Annet:
Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Gradering av turen: lengde blå/terreng blå
Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

Det er ikke lov å benytte sovepose i sengene på DNT Oslo og Omegn betjente hytter. Ta med lakenpose. 

Fiskeutstyr:
Ta med fiskestang og sluker. Mer informasjon om dette utstyret blir lagt ut her.

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Eidfjord 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Les mer om hyttene her: 
Sandhaug

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
 Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Turledere:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.

 

Rake- og røykekurs på Sandhaug - Hardangervidda

Hvilken anledning for fiskeglade fjellfolk! I hjertet av Hardangervidda får dere nå bli med på kurs; Raking og røyking av fisk. Dere møter fiskere som kan håndverket. I tillegg til ...

Kontaktinformasjon: