Avlyst Rondane 55+

Fellestur

Fra dato
29. mars kl. 08:02
Til dato
2. april kl. 20:04
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Skitur, Fjelltur, Hyttetur, Ukestu
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Bjørnhollia , Rondvassbu
Turområde
Rondane (se kart)
Turkode
12510
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Pga Korona

Denne turen tar deg inn i hjertet av Rondane. Gå flotte skiturer i Rondane Nasjonalpark og bo på to av DNT sine trivelige, betjente hytter, Bjørnhollia og Rondvassbu.

Dagsturene går i et vakkert vinterlandskap med variert terreng og flere av Rondanes kjente topper passeres. Det er ren luksus å kunne bruke dagene på ski, for å så å komme fram til betjente hytter med varme i stua, mat på bordet og mye friluftsliv i veggene.

Program:

Dag 1: Ankomst Nesset - Bjørnhollia (914 moh), ca 8 km/ca 2-3 t.
Oppmøte på Oslo S ved nedgangen til plattformen 20 minutter før avreise. Avreise med Trondheimstoget fra Oslo S kl. 08.02 til Ringebu, ankomst kl. 10.50. Videre med ekstrabuss ca. kl. 11.00 til Nesset, ankomst ca kl. 12.00. På ski til Bjørnhollia. Informasjon og innlosjering. Vi spiser middag og samles i stua etterpå hvor turlederne går gjennom ruten for de neste dagene og informasjon om turen videre. Husk å ta med mat og drikke til første turdag!

Dag 2: Bjørnhollia
Vi spiser en god og rolig frokost på hytta, før vi etterhvert gjør oss klar dagens skitur. Vi satser på en flott dagstur inn i vakre Langglupdalen, med Høgronden (2.114 moh) midt imot hele veien. Hele dagen nytes ute, og vi vet vi  kommer tilbake til lune Bjørnhollia med deilig middag og hygge i peisestua.

Dag 3: Bjørnhollia - Rondvassbu (1191 moh) ca 13 km/ca 4-5 t.
En deilig frokost nytes denne morgenen også på idylliske Bjørnhollia. Turen idag går gjennom Illmanndalen til Rondvassbu. Illmanndalen er slak og fin å gå oppover, og vi har vidt skue mot mye herlig fjellnatur. Vel framme på Rondvassbu, som ligger midt mellom mange 2000-meters-topper, rigger vi oss til for en trivelig kveld.

Dag 4: Rondvassbu 
Frokost med utsikt - nyt det! Deretter klargjør vi oss for en fin dagstur mot/til en av toppene - f.eks. Veslesmeden. Føret og været avgjør valg og lengde av tur. Uansett blir vi ute mesteparten av dagen, før vi igjen kan nyte middag og kvelden inne på Rondvassbu.

Dag 5: Rondvassbu - Mysuseter - Otta - Oslo, ca 10 km/3 timer
Sjarmøretappen går ut, og ned til Myruseter. Igjen en nydelig etappe med herlig utsikt mot Jotunheimen i front og Smiubæljen bak. Ekstrabuss er satt opp fra Mysuseter kl 15.00 til Otta.  Tog fra Otta kl.16.27, og hjemme i Oslo ca 20.04. 

Med forbehold om endring i program og rute!

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen.

Generell informasjon:

Pris:
Kr. 5.990,- fra Ringebu/til Mysuseter 
Kr. 7.237,- fra/til Oslo.
Ikke-medlemstillegg: kr 800,-. Klikk her for å bli medlem av DNT.

Maks antall deltakere på denne turen : 12

Turpakken inkluderer: overnattinger, to turledere, alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos. 

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Annet: Ta med mat og drikke til første turdag.
«NB! Det er ikke lenger tillatt å benytte sovepose i sengene på DNT Oslo og Omegn sine betjente hytter. Lakenpose kan benyttes, evt. leie sengetøy.»

Gradering av turen: Lengde blå/terreng rød
Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. Pakk sekken riktig og smart.

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste vinter. Alle våre skiturer i fjellet krever fjellski og støvler. 
Det er obligatorisk at alle deltakere på vinterturene må ha med sin egen sovepose, liggeunderlag, vindsekk/nødbivuakk og spade.
Skifeller og snøbriller (stormbriller) er svært nyttig utstyr på vinterturer.
Les mer om våre forslag angående skifeller og skismøring.

Kart og ruteinformasjon:
Cappelen Damm Rondane og Alvdal vestfjell 1:100 000/1:50 000 eller Turkart Rondane Sør 1:50.000 og Rondane Nord 1:50.000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.

Les om hyttene her:

Rondvassbu
Bjørnhollia

Viktig informasjon om fellesturer vinter:

 "Viktig informasjon - fellestur vinter" - Les denne.

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret på info@dntoslo.no 

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i
"Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Rondane 55+

Denne turen tar deg inn i hjertet av Rondane. Gå flotte skiturer i Rondane Nasjonalpark og bo på to av DNT sine trivelige, betjente hytter, Bjørnhollia og Rondvassbu. Dagsturene går ...

Kontaktinformasjon: