Avlyst Ski- og turopplevelser på Krækkja

Fellestur

Fra dato
14. april 2020 kl. 08:25
Til dato
18. april 2020 kl. 19:05
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Seniorer
Turtyper
Fellestur, Skitur, Fjelltur, Hyttetur, Ukestur, Turkatalog2020, Turkatalog2020_Seniortur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Krækkja
Turområde
Hardangervidda (se kart)
Turkode
12511
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Pga Koronavirus

Vårskituren til Krækkja turisthytta, på vakre og stemningsfulle Hardangervidda, er verdt å få med seg.

DNTs første hytte på vidda, ligger vakkert til ved vannet Storkrækkja, med utsyn mot Hallingskarvet i nord, og resten av fjellplatået sør-, vest,- og østover.  Hardangervidda nasjonalpark er et paradis å ferdes på ski. I løpet av dagene vi har i dette vintereventyret, skal vi gå flere, fine og trivelige dagsturer.

Etter hver turdag er det godt å innta peisestua, der vi kan nyte en varm kopp drikke og skue utover det vakre landskapet vi nettopp har vært inne i. Våre nye bestyrere på Krækkja,  Signe og Per Martin, sørger for mat på bordet og ønsker alle velkommen.

Program

Dag 1: Ankomst Krækkja (1161 moh), ca 4,5 km/1-2 t.
Oppmøte på Oslo S ved nedgangen til plattformen 20 minutter før avreise. Plattformen vil bli opplyst på tavlen i avgangshallen. Avreise med Bergenstoget kl. 08.25 til Geilo (1000 moh), ankomst kl. 11.53. Ekstrabuss kl 12.00 fra Geilo stasjon til Fagerheim Fjellstue. På ski over vannet Storekrækkja til DNT hytta Krækkja. Bagasjetransport. Informasjon og innlosjering. Vi spiser felles middag og samles i peisestua etterpå hvor turleder går gjennom de neste dagene og informasjon om turen videre. Husk å ta med mat og drikke til reisedagen!

Dag 2-4: Opphold Krækkja
Flotte tilrettelagte dagsturer, der turlederne vil ta hensyn til deltagerne og leder turer med ulik lengde. Korte, rolige turer for de som liker det og litt lengre turer for de som ønsker litt mer utfordring.

Dag 5: Krækkja - Fagerheim (1163 moh), hjemreise, ca 5 km/1,5 t.
Etter en lang og rolig frokost går vi over Storekrækkja til Fagerheim. Ekstrabuss fra Fagerheim kl 14.00 til Geilo. Tog fra Geilo kl.15.16 med ankomst Oslo S kl. 19.05

Med forbehold om endring i programmet!    

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon:

Pris:
Kr. 5.790,- fra /til Fagerheim
Kr. 7. 067,- fra/til Oslo
Ikke-medlemstillegg kr 800,-. Bli medlem i DNT

Maks antall deltagere på denne turen: 20 stk

Turpakken inkluderer: overnatting, turledere og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Annet:    
Bagasjetransport. Sengetøy og håndkle er inkludert. Ta med matpakke til reisedagen!

Gradering av turen: lengde blå/terreng blå
Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. Pakk sekken riktig og smart.

Utstyr:
Alle våre skiturer i fjellet krever fjellski og støvler. Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste vinter .
Alle deltakere på vinterturene må ha med sin egen sovepose, liggeunderlag, vindsekk/nødbivuakk og spade.
Skifeller og snøbriller (stormbriller) er svært nyttig utstyr på vinterturer. Les mer om våre forslag angående skifeller og skismøring.

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Skarverennet 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Les mer om hytta her:
Krækkja

Viktig informasjon om fellesturer vinter:
 "Viktig informasjon - fellestur vinter" - Les denne.

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Ski- og turopplevelser på Krækkja

Vårskituren til Krækkja turisthytta, på vakre og stemningsfulle Hardangervidda, er verdt å få med seg. DNTs første hytte på vidda, ligger vakkert til ved vannet Storkrækkja, med utsyn mot Hallingskarvet ...

Kontaktinformasjon: