Vinterturlederkurs DNT ung Oslo (16-30 år)

Kurs

Fra dato
7. februar kl. 15:10
Til dato
15. februar
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Turlederkurs, Turleder, Vinter, Ungdom,
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung Oslo
Turområde
Jotunheimen, Skarvheimen (se kart)
Turkode
12572
Dette arrangementet er over!

Kurset for deg som vil ta neste steg i DNTs turlederstige. Lær mer om vinterfriluftsliv, turlederrollen og sikkerhet på tur i vinterfjellet.

Infokveld  tirsdag 12. november
Møtt instruktørene Peter Warren, Magnus Wethal og Martin K. Bryn på tirsdag 12. november, kl. 17.00 i Storgata 3, DNT Oslo og Omegn. Vi informere litt mer om kursopplegget og samtidig har du anledning til å stille spørsmål. Har du lyst til å få mer informasjon og bli kjent med oss før du sender en søknad? Da håper vi at du møter opp.

Innhold

Velkommen til vinterturlederkurs med DNT ung Oslo og DNT Fjellsport Oslo. Vinterturlederkurset er øverste nivå i DNT's turlederstige og vil kvalifisere til å lede DNT's turer og kurs i høyfjellet gjennom hele året.

Dette kurset og programmet er spesielt rettet for DNT ung medlemmer og DNT fjellsport-interesserte, men er åpent for alle medlemmer i DNT.

På kurset vil vi jobbe aktivt med turlederrollen i vinterfjellet. Vi skal sammen på kurset jobbe mye med å skape en solid kompetanse og refleksjoner rundt hvordan oppnå tur etter evne i vinterfjellet, samt hvordan jobbe med hva som skaper gode naturopplevelser og hvordan legge til rette for dette som vinterturledere.

Kurset er bestått/ikke bestått, men hovedmålet til kurset er å gi utvikling, mestring og personlig vekst til hver enkelt som friluftlivsutøver og turleder. Et av kursledernes viktigste mål på kurset er å skape et trygt, inkluderende, forutsigbart og trivelig læringsmiljø.

Underveis på kurset skal vi jobbbe sammen om temaer som orientering og veivalg i vinterfjellet, skred og sporvalg i skredterreng, ledelse under krevende forhold, turplanlegging, meterologi, ly og le i vinterfjellet, bolig i snø, samt redning og førstehjelp i vinterfjellet.

Undervisningen på kurset vil variere mellom å være problembasert individuelt og i makkerpar, til å være veiledning og instruksjon fra kursledernes side. Skredopplæringen i kurset dekker innholdet til NF grunnkurs skred nordisk. Derfor vil man etter gjennomført kurs få utdelt kursbevis i denne disiplinen, og kan ved interesse velge å gå videre kurs i skredinstruktørstigen til NF. 

Program

Kurset har en varighet på 9 dager og gjennomføres i sør Jotunheimen med utgangspunkt fra Fondsbu.

Generell informasjon

Pris
Kroner 6000,- Dette dekker mat, overnattinger og kurslederkostnader. 1/3 av kurskostnaden refunderes pr.tur man leder (gratis kurs etter 3 turer)

Ikke-medlemstillegg kroner 700,-.

Voksentillegg (over 30 år) på kroner 1000,-.

Tillegg for andre medlemsforeninger enn DNT Oslo kroner 1500,-.

Utstyrsleie kr. 300,- for sender/mottaker, spade og søkestang (oppgi behov ved søknad)

Dato

7.-15. februar

OBS ny søknadsfrist: 8. desember

Alle søknader blir vurdert konfidensielt innad i DNT. I søknaden vurderes formelle kvalifikasjonskrav, deltakernes motivasjon og personlig egnethet. Se link til søknad. Ta kontakt ved spørsmål til søknad.

OBS: På dette kurset må man levere søknad før man blir påmeldt. Meld deg på knappen oppe til høyre fungerer derfor ikke i dette tilfellet.

Søknadsskjema

Krav til deltagelse på kurset

 • Gjennomført DNT ambassadørkurs og grunnleggende turlederkurs
 • Godkjent sommerturleder
 • Gode kunnskaper om orientering og ferdsel i høyfjellet vinterstid
 • Erfaring fra turer over flere dager i høyfjellet
 • Erfaring som turleder i sommerfjellet
 • Medlemsskap i DNT

PS: Personer med befals- eller jegerbakgrunn fra Forsvaret og/eller med friluftslivsutdannelse kan søke om plass til tross for manglende sommerturledergodkjenning.

Positivt for opptaket til vinterturlederkurset

 • Ønske om å være turleder for DNT
 • Erfaring fra turer til forskjellige årstider
 • Erfaring fra overnatting ute i telt, snøhule, bivuakk og hytter
 • Erfaring fra turer over flere dager i fjellet
 • Ansvar for å organisere og gjennomføre turer til alle årstider.
 • Annen type ledererfaring

Informasjon om turlederutdannelsen

Krav til utstyr

Eget deltakerbrev kommer i forkant av kurset med utfyllende informasjon med blant annet reiseinformasjon, forhåndsoppgaver, pensum og utstyrsbehov. Kurset gjennomføre på nordisk fjellski og man trenger normal vinterbekledning og vintersovepose, samt skredutstyr (ASSS, alltid skredsøker, søkestang og spade) for å delta på kurset. Skredutstyr kan leies av DNT ung Oslo.

Annet

Ved spørsmål, kontakt enten administrasjonen eller kurslederne. Søknad sendes til Gaute i administrasjonen.

Administrasjon:

Team frivillighet, frivillig@dntoslo.no

Kursledere:

Magnus Wethal tlf. 90586929, magnus.wethal@gmail.com

Martin Bryn tlf. 95982326, martinkb_22@hotmail.com

Kart og ruteinformasjon

Turkart Jotunheimen 1:50 000. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.

Pakkeliste sommer og vinter
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister.

Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk sommer og vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Viktig informasjon om fellesturer vinter
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur vinter" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

 

KONTAKTINFORMASJON OG BOOKING

Spør vårt Tursenter

Har du spørsmål angående turen, kart eller om utstyr, anbefaler vi å ta kontakt med vårt Tursenter på telefon 22 82 28 22, mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00, eller på e-post: turinfo@dntoslo.no

UT.no

Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Medlemskap i DNT

På denne turen er det ikke tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.

DNT ung Oslo sitt arbeid er også støttet av Oslo Kommune og Frifond.

Bli medlem i DNT!

Vinterturlederkurs DNT ung Oslo (16-30 år)

Kurset for deg som vil ta neste steg i DNTs turlederstige. Lær mer om vinterfriluftsliv, turlederrollen og sikkerhet på tur i vinterfjellet. Infokveld  tirsdag 12. november Møtt instruktørene Peter Warren, ...

Kontaktinformasjon: