Singeltur turmix i Breheimen 35-45 år

Fellestur

Fra dato
12. august kl. 08:00
Til dato
16. august
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, , Fottur, Topptur, Breheimen, Rafting, Juving, Utelunsj, Turkatalog2020, Turkatalog2020_Singeltur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Sota Sæter
Turområde
Breheimen med Jostedalsbreen (se kart)
Turkode
12612

Turmix i Breheimen = fast opphold på Sota Sæter med rafting, juving og en 2000-meters topp som noen av de hotte og våte ingrediensene.

Dagene byr på vann i alle former, høy topp og høye hopp. Det blir garantert god mat, både inne og ute, og kveldene er lagt til rette for sosialt og trivelig samvær med likesinnede. Vertskapet på Sota Sæter fyrer gjerne opp badestampen.

DNT Oslo og Omegn sin perle ved inngangen til Breheimen - er vår base. Hver dag legger vi ut på en ny aktivitet, vel vitende om at vi ønskes velkommen tilbake på tunet med de solide og flotte bygningene.

Hold av datoen og bli med!

Singelturene skiller seg fra andre turer ved at det er en viss kjønnsfordeling. Du går sammen med andre single på din egen alder med mulighet for å få nye turvenner.

Program 

Dag 1: Reise til Sota
Det blir oppmøte på Oslo S 20 min før togavgang. Vi møtes i avgangshallen ved nedgang til plattform. Se monitor for plattform. Toget går kl. 08.02. Ankomst Otta kl. 11.29. Deretter får vi ekstrabuss til Sota Sæter. Beregnet ankomsttid kl. 14.30. Vi innlosjerer oss og møtes til presentasjon og en ettermiddagstur til Rundhaugen. Deretter blir det middag og samling i stua.

Dag 2: Rafting
Etter en lang og god frokost, gjør vi oss klare for rafting. Raftingen på Aura foregår der det er vannføring som er forsvarlig og samtidig fart nok til å benyttes. Vi tar på oss våtdrakt, hjelm og redningsvest og får en sikkerhetsbriefing før vi legger utpå. Dere kan være sikre på at vi får guider som har gjort dette før. Underveis blir det servert varm lunsj. Vi beregner ca 6 timer på dagens rafting-utflukt.

Husk å ta med shortsen. Den skal brukes utenpå våtdrakten for å unngå slitasje av denne.

Så blir det middag. Kvelden kommer sigende og den er nydelig å tilbringe på det idyllske tunet på Sota Sæter.

Dag 3: Tverrådalskyrkja 2.088 moh, ca 10 timers tur.
Frokosten starter kl 7.00 idag og allerede før kl. 8.00 er vi igang med denne fantastiske toppturen.  I rolig tempo beveger vi oss oppover mot Tverrådalskyrkja, med Sota Sæter etterhvert som en prikk under oss. Et nydelig terreng ligger foran oss. Fortundalsbreen dukker opp og vi legger i vei på siste etappe oppover mot toppen. Turen er lang og krevende og vi skal gå tur/retur samme vei. Bare vent til dere kommer til topps! Dere angrer ikke et sekund på at dere ikke ga dere!

Vel nede igjen skal topptur-dagen feires med deilig middag. Nyt kvelden og litt slitne ben.​

Dag 4: Juving
Dagen starter med en rolig frokost før vi reiser ned i Aura igjen . Her kler vi på oss samme utstyr som på raftingen og starter med en 35 meters rappell ned i juvet. Vi sklir og hopper hele juvet nedover. I bunnen av juvet inntar vi lunsj om været tillater det.

En spennende dag venter. Det samme gjør badestampen!  Nok en Sota-kveld med innhold etter gruppens smak står klar.

Dag 5: Tur, utelunsj og hjemreise
Igjen en god frokost før vi tar en formiddagstur. Mysubytta er vårt mål idag, og vi tar turen langs Stilla og Røykjeskålsvatnet til den varke stølen øverst i dalen (ca 800 moh). Vi avslutter våre turmix-dager med utelunsj på Sota Sæter før avreise.

Ekstrabussen går kl 13.30 til Otta. Deretter tar vi toget som ankommer Oslo S kl. 20.04.

Med forbehold om endring i programmet!

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon:

Pris:
Kr 7.981,- fra/til Sota Sæter
Kr 9.918,- fra/til Oslo
Ikke-medlemstillegg kr. 800,-. Bli medlem i DNT.

Turpakken inkluderer: Overnatting, turleder, instruktører, alle aktiviteter inkl utstyr, utelunsjer, alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos og utelunsj. 

Maks antall deltakere: 16 (+to turledere)

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Annet:
Ta med stor matpakke til reisen. Husk også shorts til å ha utenpå våtdrakta, samt sko som tåler å bli våte.

Gradering av turen: rød
Sommerfjellet er vakkert, men selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Snø og dårlig vær kan skje også på sommeren. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. Pakk sekken riktig og smart.

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

Sengetøy er inkludert i prisen.

Kart og ruteinformasjon: 
Topo 3000 Breheimen nasjonalpark 1:50 000
Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon.
Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.

Les mer om hytta her: 
Sota Sæter

Beskrivelse av turen til Tverrådalskyrkja. (Ut.no)

Explore Skjåk AS:
Explore Skjåk AS eies og drives av Ove og Silje Lilleengen - vertskapet på Sota Sæter. Ove har 19 års erfaring på elva som benyttes på denne turen, og alle guider er sertifiserte rafte- og juveinstruktører. Aktivitetsselskapet står for det store aktivitetstilbudet som er på Sota Sæter året rundt,  som bl.a. toppturguiding, breføring, jakt, rafting, juving etc - alt med godkjente guider/instruktører.

Viktig informasjon om fellesturer sommer:

Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
 Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Turledere:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.

 

Singeltur turmix i Breheimen 35-45 år

Turmix i Breheimen = fast opphold på Sota Sæter med rafting, juving og en 2000-meters topp som noen av de hotte og våte ingrediensene. Dagene byr på vann i alle former, ...

Kontaktinformasjon: