Avlyst Rundtur Jotunheimen Vest

Fellestur

Fra dato
5. april kl. 10:25
Til dato
9. april
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Hytte-Til-Hytte, Fjellskitur, Turkatalog2020
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Fondsbu , Skogadalsbøen
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
12559
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Pga Koronavirus

Fire tøffe, fine, ville dager i Jotunheimen Vest venter den som har fjellskiformen inne.

I den mest spektakulære delen av Jotunheimen vil selv den tøffeste skigåer bli mo i beina av den mektige naturen. Vi går opp og ned nydelige daler, over flotte pass og med spisse 2000-metere rundt oss. Ingen hviledager er lagt inn på denne runden. Derimot kan vi love deilig mat og varme i stua på de betjente hyttene og full frihet og egenkomponert mat på Olavsbu, selvbetjeningshytta som ligger praktfullt til sentralt i Jotunheimen.

Spiss formen og klargjør fjellskiene - denne turen må du få med!

Program:

Dag 1: Ankomst Fondsbu (1.065 moh)
Oppmøte Oslo bussterminal ca 20 min før avreise. Avreise kl 10.25 med Valdresekspressen. Ankomst Tyin kl. 15.07. Fra Tyin tar vi beltebil kl 15.20 inn til hytta. Vi nyter en deilig middag og en samlingsstund i stua. Presentasjon av gruppa og informasjon om turen videre.

Dag 2: Fondsbu - Olavsbu (selvbetj) 1.440 moh, ca 18 km/6 timer
Vi står opp tidlig og nyter frokosten på Fondsbu før vi begir oss i vei mot Olavsbu. Et villt og flott landskap ligger rundt oss på vei nordover og det er godt å vite at vi er omringet av staute 2000-meterstopper. Olavsbu sitt proviantlager stiller med tørrmat og hermetikk, og det er opp til deltakerne å sette i sammen de deiligste retter. Nyt kvelden og lyset på Olavsbu.

Dag 3: Olavsbu - Skogadalsbøen (832 moh),  ca 19 km/6 timer
I dag skal vi ned noen hundremetere og starter med å gå ut Raudalen mot vest. Rauddalstindane ligger på rad og rekke på nordsiden av ruta vår. Deretter går vi ned Storutladalen før vi svinger sørover og gjennom bjørkebeltet til Skogadalsbøen. Skogadalsbøen er en nydelig plass, langt unna sivilisasjonen. Her er det godt å tilbringe kvelden i peisstua, og frokost med utsikt ned Utladalen. 

Dag 4: Skogadalsbøen - Fondsbu (1.065 moh), 22 km/8 timer
Idag skal vi tilbake der vi startet. Turen er en eneste opptur - bokstavelig talt - og Uradalen er spesielt morsom å gå opp, med Uranostinden (2.157 moh) som en mektig veiviser foran oss. Vel oppe på Uradalsbandet (1.430 moh) får vi en nydelig og fortjent utforkjøring til Uradalsvatnet. Deretter over Kvitevatnet før de siste kilometeren mot Fondsbu. Igjen kan vi ta av oss skiene, ta en varm dusj og glede oss til en deilig Fondsbu-middag. Siste kvelden med turfølget. 

Dag 5: Fondsbu - Tyin, ca 17 km/5 timer. Hjemreise.
Etter en lang og god frokost er det tid for skitur til Tyin. Vi følger beltebil-sporene langs veien. Om det er flotte forhold over vannet, er det ingen tvil; Da blir det Tyinvannet fra nord til sør! Den som ønsker kan ta beltebilen ut. Fra Tyin tar vi Valdresekspressen kl 17.30 tilbake til Oslo. Ankomst Oslo Bussterminal kl. 22.09.

Med forbehold om endringer i program og rute. 

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen

TIPS: Det kan være vanskelig å reise til byn igjen etter denne rundturen, så hva med å forlenge oppholdet i fjellet!? Bli igjen en natt ekstra på Fondsbu eller gå over mot Gjendebu og Gjendesheim. Kvistede ruter og åpne hytter hele veien.

Generell informasjon:

Pris: 
kr 4 878,- på Fondsbu/av Tyin
Kr 6.300,- på/av Oslo bussterminal
Ikke-medlemstillegg kr. 800,-. Klikk her for å bli medlem av DNT.

Maks antall deltakere på denne turen: 12

Turpakken inkluderer: Overnatting, to turledere, alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos. (Beltebilen siste dag - fra Fondsbu til Tyin - er ikke inkludert i prisen)

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Annet:
Husk stor matpakke på reisen til fjells.

Gradering av turen: lengde svart/terreng svart (det er flere lange etapper i tildels bratte ruter)
Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. Pakk sekken riktig og smart.

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste vinter . Alle våre skiturer i fjellet krever fjellski og støvler. 
Det er obligatorisk at alle deltakere på vinterturene må ha med sin egen sovepose, liggeunderlag, vindsekk/nødbivuakk og spade.
Skifeller og snøbriller (stormbriller) er svært nyttig utstyr på vinterturer.
Les mer om våre forslag angående skifeller og skismøring.

Fom vinteren 2019/20 kan ikke sovepose benyttes i sengene på DNT Oslo og Omegns betjente hytter. Benytt lakenpose/sengetøy.

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Nordeca Jotunheimen vest 1:50 000 eller Calazo Jotunheimen 1:50 000, (og TOPO-3000 Filefjell 1:50 000). Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.

Les mer om hyttene på denne turen:

Fondsbu
Olavsbu
Skogadalsbøen

Viktig informasjon om fellesturer vinter:

 "Viktig informasjon - fellestur vinter" - Les denne.

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret på info@dntoslo.no 

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i
"Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Rundtur Jotunheimen Vest

Fire tøffe, fine, ville dager i Jotunheimen Vest venter den som har fjellskiformen inne. I den mest spektakulære delen av Jotunheimen vil selv den tøffeste skigåer bli mo i beina av ...

Kontaktinformasjon: