Avlyst Gjennom Rondane

Fellestur

Fra dato
4. april kl. 08:00
Til dato
9. april
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Hyttetilhytte
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Grimsdalshytta , Rondvassbu
Turområde
Dovrefjell, Rondane (se kart)
Turkode
12506
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Pga koronavirus

Rondane nasjonalpark er et populært og spennende fjellområde, med Smiubæljens spisse 2000-metere som blikkfang - omkranset av mykere landskap med vide daler og tradisjonsrike overnattingssteder.

Vi starter i åpent landskap på Dovre og når fram til Grimsdalshytta. Grimsdalshytta ligger i en nydelig seterdal, og vi blir her et ekstra døgn for å nyte stemningen på hytta og utenfor. Videre går ferden mot villere områder i kvistede ruter. Våre turledere fører gruppen trygt på vei, så her er det bare å nyte hvert stavtak.

Program 

Dag 1: Ankomst Hjerkinn Fjellstue  (932 moh), ca 2 km fra Hjerkinn stasjon.
Oppmøte på Oslo S ved nedgangen til plattformen 20 minutter før avreise. Plattformnummer vil stå på tavla i avgangshallen. Avreise med Dovrebanen fra Oslo S kl. 14.01 med ankomst Hjerkinn stasjon kl. 18.31. Vi rusler bort til Hjerkinn fjellstue, enten til fots eller på ski. Etter innkvarteringen og middag samles vi i stua til velkomst, presentasjon og informasjon om turen. Husk å ta med mat og drikke til denne dagen, da middag er første inkluderte måltid.

Dag 2: Hjerkinn Fjellstue - Grimsdalshytta (997 moh), ca 15 km/4 timer
Et åpent og nydelig terreng venter oss i Dovre nasjonalpark i dag. Vi når høyeste punkt  på ca 1.330 moh, omtrent rundt lunsjtider. Deretter går det slakt nedover og ut av Dovre nasjonalpark til idylliske Grimsdalen. Gled dere til to deilige dager på koselige Grimsdalshytta.

Dag 3: Opphold Grimsdalshytta
Vi ser an vær og snøforhold og tar den beste turen for dagens muligheter. Grimsdalen er en av Norges eldste seterdaler og har mye kulturhistorie å by på.
Turlederne velger en fin skitur for de som ønsker det. Kanskje er det ønskelig for andre å nyte roen og atmosfæren på hytta. 

Dag 4: Grimsdalshytta - Øvre Dørålseter (1 073 moh), ca 22 km/7-8 timer
Så er det tid for å ta storsekken på ryggen igjen, og dagens mål er Dørålseter. Dørålseter ligger perfekt til for utsikt til stortoppene i Rondane, og er vi heldige får vi vakker stjernehimmel på kjøpet. En velfortjent middag og en samling i stua etterpå blir kveldens sysler. Eller kanskje et slag kortspill frister?

Dag 5: Øvre Dørålseter - Rondvassbu (1 191 moh), ca 15 km/5 timer
Så går ferden inn mellom de flotteste 2000-metere. Rondane nasjonalpark er på det meste spektakulære her, og kvisteruta er lagt trygt og godt i terrenget. Igjen blir det full service på DNT-hytta Rondvassbu. Nyt siste kveld med nye skivenner.

Dag 6: Rondvassbu - Mysuseter - Otta - Oslo, ca 10 km/3 timer
Sjarmøretappen går ut, og ned til Myruseter. Igjen en nydelig etappe med herlig utsikt mot Jotunheimen i front og Smiubæljen bak. Ekstrabuss er satt opp fra Mysuseter kl 15.00 til Otta.  Tog fra Otta kl.16.27, og hjemme i Oslo ca 20.04. 

Med forbehold om endringer i program og rute. 

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon:

Pris:
Kr 6 990,- fra Hjerkinn/til Otta
Kr 8 509,- fra/til Oslo
Ikke-medlemstillegg kr. 800,-. Bli medlem i DNT.

Max antall deltagere på denne turen: 12 stk

Turpakken inkluderer: Overnatting, to turledere, alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Gradering av turen: lengde rød/terreng blå
Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. Pakk sekken riktig og smart.

Utstyr: 
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste vinter . Alle våre skiturer i fjellet krever fjellski og støvler. 
Det er obligatorisk at alle deltakere på vinterturene må ha med sin egen sovepose, liggeunderlag, vindsekk/nødbivuakk og spade.
Skifeller og snøbriller (stormbriller) er svært nyttig utstyr på vinterturer.
 Les mer om våre forslag angående skifeller og skismøring.

Kart og ruteinformasjon: 
Turkart Rondane nord, (Dovrefjell-Snøhetta) - begge i målestokk 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Les mer om hyttene her:
Hjerkinn Fjellstue
Rondvassbu
Øvre Dørålseter

Viktig informasjon om fellesturer vinter:
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur vinter".

Vilkår for deltakelse på fellesturer:

Vilkår for deltakelse på fellestur - Les denne.

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

 

 

 

Gjennom Rondane

Rondane nasjonalpark er et populært og spennende fjellområde, med Smiubæljens spisse 2000-metere som blikkfang - omkranset av mykere landskap med vide daler og tradisjonsrike overnattingssteder. Vi starter i åpent landskap på Dovre ...

Kontaktinformasjon: