Avlyst Josten på langs

Fellestur

Fra dato
30. april 2020 kl. 17:00
Til dato
3. mai 2020
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, Fjellsport, Vårskitur, Telttur, Jostedalsbreen, Turkatalog2020, Turkatalog2020_Skitur
Arrangører
DNT fjellsport Oslo, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Breheimen med Jostedalsbreen (se kart)
Turkode
12552
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Årsak: koronavirus

Bli med på selveste klassikeren blant vårskiturer! Turen hvor du får både skitur, bretur, telttur og langtur i ett! Jostedalsbreen kaller!

PROGRAM

Dag 1: Erdalen til Vetledalseter
Oppmøte torsdag kl. 17:00 på Øygard i Fjærland. Herfra blir det felles transport med minibuss ca. kl. 17:30 til Erdalen i Stryn. Vi går i retning Vetledalseter og overnatter i telt. De som ønsker en natt inne på denne sjarmerene hytta har mulighet til det, men det er ikke inkludert i prisen. 

Dag 2: Vetledalseter-Ståleskaret
Vi går på ski opp Erdalsbreen og brefallet Småttene til Ståleskaret. Vi gjør unna 1500 høydemeter før vi skrider inn på det snødekte breplatået.

Dag 3: Over Josten
En herlig og lang skitur venter oss og vi rigger teltleir på breen.

Dag 4: Nedstigning til Fjærland
Siste nedkjøring på snø og så en bratt nedtur med spektakulær utsikt utover Fjærlandsfjorden. Ankomst Øygard på Fjærland.

Turen vil gi deg god erfaring til å foreta vinterturer i telt på egen hånd.

Med forbehold om endring i programmet!

Generell informasjon:

Pris:
Kr. 5 900,- på/av Øygard i Fjærland
Ikke-medlemstillegg kr. 800,- Bli medlem i DNT.

Maks antall deltagere på denne turen: 12

Turpakken inkluderer: turledelse og felles transport til Erdalen i Stryn.
Overnatting foregår i egne telt. Du må selv ta med mat og drikke for hele turen, samt primus. 

Annet:
På denne turen får DNT medlemmer mellom 18 og 26 år en rabatt på kr. 1000,-. Denne rabatten er sponset av DNT ung Oslo og Frifond. Aldersgrense er 18 år.

Reise til Fjærland, samt eventuelt noe lokal transport i området betales av den enkelte deltaker.

Turleder vil ta kontakt med deg ca 1-2 uker i forkant av turen med nærmere informasjon, koordinering av transport med kollektivt eller samkjøring.

Gradering av turen: lengde rød/terreng rød
Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. Pakk sekken riktig og smart.

Forkunnskaper:
Dagene på breplatået vil bli lange og all oppakning (telt, sovepose, mat m.m.) bæres på ryggen, så det kreves at man er i god fysisk form og er vant til å gå på ski med tung sekk. 

Utstyr:
Personlig skiutstyr: fjellski, staver med stor trinse og skifeller.

Turutstyr: husk spesielt kart og kompass, snøspade, søkestang, telt, førstehjelp, sovepose og liggeunderlag, primus og rikelig med brennstoff, solkrem, snøbriller, hodelykt, termos, drikkeflaske, alle måltider og sekk.

Breutstyr: Sittesele, 2 stk. kortslynger, 1 stk. vanlig karabiner og 1 stk. skrukarabin.

Bekledning for vinterfjellet: husk spesielt vind- og vanntett ytterbekledning (med hette), lue, vindvotter og votter (+ reserve), tykk genser eller dunjakke, ullundertøy, ullsokker, ekstra klesskift og gamasjer.

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister. Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Leie av utstyr:
Alt breutstyr kan leies for kr 300,-. Hvis du trenger å leie utstyr må du melde fra om dette ved påmelding og senest 14 dager innen turstart.

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Topo 3000 Jostedalsbreen nasjonalpark, 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.

Viktig informasjon om fellesturer vinter:
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur vinter" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.
__

Fjellsportaktiviteter innebærer en viss risiko for liv og helse. Vi gjør oppmerksom på at deltakelse på DNT Fjellsport Oslos arrangementer skjer på deltakernes eget ansvar, ref. DNT Oslo og Omegns generelle vilkår pkt. nr. 6, samt pkt. nr. 11 om deltakernes ansvar.

Vi understreker samtidig at ivaretakelse av deltakernes sikkerhet er et grunnleggende mål på våre arrangementer. Våre tur- og kursledere er bre-, klatre- og skredinstruktører, kvalifisert og godkjent etter Norsk Fjellsportforums Nasjonal Standard - den høyeste norske sertifiseringen innen fjellsport. DNT er godkjent arrangør etter samme standard, som forutsetter bruk av anerkjente tekniske metoder for kursgjennomføring og opplæring.

Josten på langs

Bli med på selveste klassikeren blant vårskiturer! Turen hvor du får både skitur, bretur, telttur og langtur i ett! Jostedalsbreen kaller! PROGRAM Dag 1: Erdalen til Vetledalseter Oppmøte torsdag kl. 17:00 på ...

Kontaktinformasjon: