Avlyst Toppturcamp på Valdresflya (19-30 år)

Fellestur

Fra dato
30. april kl. 12:00
Til dato
3. mai kl. 17:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Skitur, Fjelltur, Helgetur, Topptur, Telttur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung Oslo
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
12581
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Årsak: koronavirus

Vårsol, 1.mai-langhelg og senvinter i fjellet gir drømmeforhold for toppturer og leirliv på Valdresflya - vi satser på godt vær og god stemning! 

Dette er en tur for dere som har det nødvendige utstyret, men nødvendigvis ikke så mye erfaring med toppturer og teltliv på vinteren fra før. Mulighetene er gode for å gå enkle topper som kan gi god læring innen topptur. Aktuelt utstyr på beina er randonneeski, telemark eller splitboard. 

PROGRAM

Dag 1: Oslo til Valdresflya
Vi tar utgangspunkt i å møte på avtalt sted på Valdresflya ca. klokka 12:00. Denne turen krever såpass mye fellesutstyr at vi legger opp til at turledere kjører egen bil opp til Valdresflya. Vi prøver derfor å organisere samkjøring for hele gruppen, slik at alle kommer seg opp mer eller mindre samlet. Det vil derfor komme mer informasjon om oppmøtested og utstyrsbehov i deltakerbrevet fra turleder senest 2 uker før tur. Vi samles på Valdresflya og pakker klart utstyret før det venter en times tur bort til leirområdet vårt i munningen av Leirungsdalen. Resten av kvelden bruker vi på å sette opp leir, lage middag og ta en prat om de neste dagenes turplaner.

Dag 2: Turdag
Første toppturdag. I utgangspunktet er det opp til gruppen og turledere å avgjøre turens mål basert på gruppens størrelse og ferdigheter, samt vær- og føreforhold. Likevel er det gøy å komme med et foreløpig forslag. Gjendealpene har mye flott å by på, og derfor kan et godt førstevalg være Rasletinden. Dette er en veldig kjent og fin tur som kan by på fin nedkjøring og ikke for bratt oppstigning. Store deler av dagen går til toppturen, så når returen er gjennomført står nok middag i fokus hos de fleste. Teltliv, sang og ablegøyer kan prege resten av kvelden. 

Dag 3: Turdag
Et annet godt alternativ i motsatt retning av Leirungsdalen er Høgdebrotet. Dette er en liknende tur som Rasletinden, og er lett tilgjengelig fra teltleiren. Denne går an å slå sammen med en tur bort til Steinflyvtinden og/eller Tjønnholstinden. Dette er en nydelig tur med fantastisk utsikt over Gjendealpene dersom været er godt. 

Dag 4: Valdresflya til Oslo
Hjemreisedag. Om man er ivrig kan man få en kort tur om man står opp tidlig. En liten smak på Leirungsbreen kan være kult. Man må uansett beregne tid til å pakke ned og gå turen bort til Valdresflya og bilene. Vi avslutter turen ved bilene på Valdresflya ca. klokka 17:00 og sier på gjensyn neste år! 

Med forbehold om endring i programmet!

Generell informasjon:

DNT ung Oslo sitt arbeid er støttet av Oslo Kommune og Frifond.

Pris
Kr. 1200,-
Ikke-medlemstillegg kr. 400,- Bli medlem i DNT.

Maks antall deltagere på denne turen: 10

Turpakken inkluderer: utstyrsleie (alt av fellesutstyr), middagsmat 3 dager og turlederkostnader. Leie av skredutstyr (sender/mottaker, søkestang og spade) kr. 300,- (må plukkes ved bestilling)

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Annet:
Vi skal bo i telt og må derfor stå for alt av mat selv. DNT ung Oslo tar med pulk til å frakte inn alt fellesutstyr som telt, primus, fuel og middagsmat.  

Turleder vil ringe hver enkelt for å snakke om turen i forkant. Det vil også bli opprettet en Facebook gruppe der vi kan avtale nærmere samkjøring og andre praktiske ting. Dersom det ikke løser seg med samkjøring vil vi kunne bestille minibuss fra Beitostølen til Valdresflya, slik at dere som tar buss fra Oslo kommer dere inn til Valdresflya. Bussbilletter må deltakere i så fall ordne selv.

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io.

Utstyr:
En toppturhelg setter en del krav til utstyr. Man må ha egne randonneeski/telemarkski/snowboard/splitboard, støvler og staver, samt briller og hjelm. I tillegg må man ha sikkerhetsutstyr i form av spade, søkestang og skredsøker (sender/mottaker). Skredsøkeren bør ha fullest mulig batterikapasitet, være sjekket at fungerer på forhånd, og hver enkelt må være trygg på hvordan man bruker den. Egnede klær til topptur er også nødvendig. En god vindtett og vanntett jakke og bukse, hansker og varme klær. En god dagstursekk/topptursekk på 30-40 liter, og til sammen bør den helst ikke veie mer enn cirka 8-10 kg på tur. Veier den mer enn dette, har du rett og slett tatt med deg for mye utstyr. Annet snacks som nøtter, sjokolade og kjeks kan være godt å ha i sekken til turen opp og ned. En vannflaske lett tilgjengelig er også å anbefale.

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister. Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Jotunheimen aust 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.

Viktig informasjon om fellesturer vinter:
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur vinter" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Toppturcamp på Valdresflya (19-30 år)

Vårsol, 1.mai-langhelg og senvinter i fjellet gir drømmeforhold for toppturer og leirliv på Valdresflya - vi satser på godt vær og god stemning!  Dette er en tur for dere som ...

Kontaktinformasjon:

  • Tursenteret
  • Tlf. 22822800