Avlyst Skitur i Skarvheimen (19-30 år)

Fellestur

Fra dato
23. april kl. 14:00
Til dato
26. april kl. 19:15
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Skitur, Fjelltur, Vinter, Ungdom, Fjellskitur, Hyttetilhyttetur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung Oslo
Turområde
Hardangervidda, Skarvheimen (se kart)
Turkode
12578
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Årsak: koronavirus

Et storslått fjellområde som Skarvheimen må oppleves. Midt mellom de høye fjell i Jotunheimen og det flate høyfjellsplatået på Hardangervidda strekker Skarvheimen seg etter stjernene. Bli med på en fantastisk kvalitets-hyttetur med fjellskiene på beina og sekken på ryggen. 

PROGRAM

Dag 1: Oslo til Skarvheim
Deltakere møtes på Oslo Bussterminal klokka 14:00 og tar bussen sammen med turleder til Breistølen klokka 14:35. Se etter turleder i rød turlederjakke. For de som ønsker å møte dirkete, eller som reiser fra andre steder enn Oslo, kan man møte når bussen fra Oslo ankommer klokka 20:05. Deltakere må bestille bussbilletter selv, og da anbefaler vi å bestille samme avgang som turleder skal være med på fra Nettbuss (Sogn og Fjordane ekspressen).

Vi ankommer DNTs selvbetjente hytte Skarvheim like etter klokka 20:00. Sammen lager vi middag fra proviantlageret på hytta. Før kvelden er omme tar vi et ferdaråd for å legge en plan for de kommende dagene som turlederne presenterer.

Dag 2: Skarvheim til Bjordalsbu
Idag skal vi gå fra Skarvheim til DNTs selvbetjente hytte Bjordalsbu. Dette er en tur på cirka 13 km, og vil ta oss rundt 6 timer. Denne turen går gjennom et facsinerende og variert høyfjellsterreng. Den kvista løypa tar oss gjennom dype juv, langs store vann og spennende terreng mot hytta. En god start på turen.

Bjordalsbu er selvbetjent. Det betyr at vi må tilberede middagen vår selv fra det vi finner på proviantlageret til hytta. Dersom turlederne har husket å ta med litt ekstra godsaker i sekken, kan dette bli en riktig så god middag.

Dag 3: Bjordalsbu til Iungsdalshytta
Idag går ferden videre sørover. Målet er Iungsdalshytta. Turen er cirka 16 km, så vi er nok ute 7 timer idag. Vi kommer utenfor Iungsdalshyttas betjente sesong, så også her må vi ty til selvbetjening og proviantlager. Vi hører riktignok rykter om at den Bacalao på menyen kan være et særdeles godt alternativ.

Dag 4: Iungsdalshytta til Myrland
Siste dag på tur og vi skal begi oss tilbake til Oslo etterhvert. Vi må selv gå ned til Myrland brøytestasjon, en tur på cirka 15 km. Fra Myrland blir vi plukket opp i minibuss som tar oss til Ål stasjon. Toget fra Ål stasjon til Oslo går klokka 19:18. Det vil si at vi er tilbake i Oslo klokka 22:27. Husk at deltakere må bestille togbilletter selv fra VY. Kjøp da avgangen 19.18 fra Ål stasjon.

Med forbehold om endring i programmet!

Generell informasjon:

DNT ung Oslo sitt arbeid er støttet av Oslo Kommune og Frifond.

Pris:
Kr. 1500,-
Ikke-medlemstillegg kroner 400,- Bli medlem i DNT.

Maks antall deltagere på denne turen: 8

Turpakken inkluderer: kost og losji på Skarvheim, Bjordalsbu og Iungsdalshytta, utgifter til minibuss, samt turlederkostnader.
NB: Billetter til buss og togreise må deltakere bestille selv, og det anbefales å bestille på nett før avreise.

Annet:
DNT stiller med mat gjennom selvbetjeningslageret på Skarvheim. Det kan uansett være lurt å ha litt snacks i form av nøtter eller sjokolade i sekken. En drikkesekk eller en vannflaske lett tilgjengelig må også være med. 

Alle påmeldte får tilsendt et deltakerbrev av hovedturleder senest en uke før turstart med siste informasjon om turen og tips til utstyr og pakking.

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io.

Utstyr:
Turen krever at du har normalt godt fjellutstyr for tur mellom hytter på vinterstid. Varme og vindtette klær er viktig, det samme er en god sekk. Denne bør ideelt sett ikke være mer enn 40-50 liter, og burde ikke veie mer enn 10 kilo. Fjellski, staver og fjellskisko er en påkrevd. Det kan også være lurt med gamasjer og skifeller (helst kortfeller). 

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister. Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Skarvheimen 1:50 000 og TOPO 3000 Hemsedal 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.

Les mer om hyttene her: 
Skarvheim
Bjordalsbu ​
Iungsdalshytta

Viktig informasjon om fellesturer vinter:
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur vinter" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Skitur i Skarvheimen (19-30 år)

Et storslått fjellområde som Skarvheimen må oppleves. Midt mellom de høye fjell i Jotunheimen og det flate høyfjellsplatået på Hardangervidda strekker Skarvheimen seg etter stjernene. Bli med på en fantastisk ...

Kontaktinformasjon: