Avlyst I Breheimens rike

Fellestur

Fra dato
29. mars kl. 08:02
Til dato
3. april
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Fjellskitur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Nørdstedalseter
Turområde
Breheimen med Jostedalsbreen (se kart)
Turkode
12522
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Årsak: koronavirus

Triangelet i Breheimen er en eksotisk skitur for den som har god fjellskierfaring.

Her ligger spisse tinder, snødekte breer, ville daler og koselige hytter spredd i passe lange etapper. Bli med på reisen fra Oslo eller start og slutt turen på idylliske Sota Sæter. Her kan man fint bo en ekstra natt om man syns det er vanskelig å forlate denne delen av fjellverdenen.

Dag 1: Ankomst Sota Sæter (740 moh)
Oppmøte på Oslo S ved nedgangen til plattformen 20 minutter før avreise. Plattformen vil bli opplyst på tavlen i avgangshallen. Avreise med toget kl 08.02 til Otta, ankomst 11.29. Ekstrabuss fra Otta kl 11.30 til Sota Sæter. Vi benytter ettermiddagen til å teste litt utstyr og å bli kjent. Husk matpakke til denne dagen, da det er ikke er lagt opp til felles måltid før middag. 

Dag 2: Sota Sæter - Nørdstedalsseter (935 moh), ca 22 km/ca. 7-8t
Etter en god frokost, spenner vi på oss skiene og solbriller og legger i vei innover Breheimen retning idylliske Nørdstedalsseter. Motbakkene den første delen blir overtatt av et platå (Fortundalsbreen) du helst vil bli værendes på - ihvertfal i godvær. Dalen nedover fra Fortundalsbreen er en morsom og kupert utforkjøring. Er du en robust fjellskiløpet kan du glede deg til denne. Vertskapet på Nørdstedalseter tar imot dere med åpne armer og ser fram til å servere dere sine lekreste retter.

Dag 3: Skidag rundt Nørdstedalseter
Nørdstedalseter er en deilig plass å bo et ekstra døgn. Turlederne ta dere gjerne med på en skitur i det spennende terrenget sørøstover mot Sognefjellet. Gled dere til dagens tur og de neste etappene.

Dag 4: Nørdstedalsseter - Trulsbu (1290 moh, selvbetj.), ca 16 km/ca. 6t
Etter frokost tar vi turen mot Trulsbu, som ligger lekkert til mellom Hestbrepiggene og Holåtindene. På vei mot Trulsbu, passerer vi Medalsbu, et lite og fint krypinn for fjellfarere. Dette er en naturlig plass for lunsj. Kvelden kan dere legge opp akkurat etter deres ønsker og smak. Besøk proviantlageret og lag en interessant rett. 

Dag 5: Trulsbu - Sota Sæter, ca 24 km/ca. 8t
Vi følger kvistingen tilbake mot Nørdstedalsseter et par kilometer før vi dreier østover mot Illvatnet og Fortundalsbreen. Igjen skal vi svinge innom dette fantastiske platået under Tverrådalskyrkja før vi sklir utfor til Sota Sæter.  Bakkene ned til Sota Sæter er alltid en utfordring, men kan også bli turens høydepunkt om føret er perfekt!  Siste kveld med gjengen og gode muligheter for tilbakeblikk på de siste dagers "reise". Nyt kvelden på ærverdige Sota Sæter.

Dag 6: Hjemreise Oslo
Etter frokost tar vi ekstrabuss til Otta, ankomst Otta ca kl. 11.15. Tog fra Otta kl. 11.29, ankomst Oslo S kl. 15.03.  

Med forbehold om endringer i program og rute. 

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon:

Pris:
Kr 7 000,- fra/til Otta
Kr 8 339,- fra/til Oslo S
Ikke-medlemstillegg kr. 800,-. Klikk her for å bli medlem av DNT

Maks antall deltakere på denne turen: 10

Turpakken inkluderer: Overnatting, to turledere, alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Husk å ta med mat og drikke til første turdag/reisen til fjells.

Gradering av turen: lengde svart/terreng svart
Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. Pakk sekken riktig og smart.

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste vinter . Alle våre skiturer i fjellet krever fjellski og støvler. 
Det er obligatorisk at alle deltakere på vinterturene må ha med sin egen sovepose, liggeunderlag, vindsekk/nødbivuakk og spade.
Skifeller og snøbriller (stormbriller) er svært nyttig utstyr på vinterturer.
Les mer om våre forslag angående skifeller og skismøring.

Kart og ruteinformasjon: 
Topo 3000-kart Breheimen nasjonalpark 1:50 000.  Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.

Les om hyttene her:
Nørdstedalseter
Trulsbu
Sota Sæter

Viktig informasjon om fellesturer vinter:

 "Viktig informasjon - fellestur vinter" - Les denne.

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret på info@dntoslo.no 

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i
"Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

 

I Breheimens rike

Triangelet i Breheimen er en eksotisk skitur for den som har god fjellskierfaring. Her ligger spisse tinder, snødekte breer, ville daler og koselige hytter spredd i passe lange etapper. Bli ...

Kontaktinformasjon: