Studenttur til mystiske Vassfaret (19 - 30 år)

Fellestur

Fra dato
7. februar kl. 11:30
Til dato
9. februar
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Skitur, Ringerike Og Vassfaret, Vassfaret, Frahyttetilhytte, Fønhuskoia
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung Oslo
Turkode
12616

Hørt om Vassfaret? Dette fantastiske naturområdet ligger mellom Hallingdal og Valdres og kan by på flotte koier, gamle sagn og vandrehistorier om blant annet bjørn og tømmerhogst. Bli med DNT ung på skitur i dette spennende området. 

PROGRAM

Dag 1: Oslo S til Veneli
Vi møter på Oslo sentralbanestasjon klokken 11:30 og tar toget sammen 12:03 til Flå. Fra Flå tar vi sammen minibuss mot Røde kors hytta ved Veneli. Her er det vei helt inn til hytta. Sammen spiser vi en bedre middag og blir kjent med området og gruppen. 

Dag 2: Veneli til Fønhuskoia
Fra Røde kors hytta beveger vi oss videre mot flotte Fønhuskoia. Litt avhengig av føret og oppkjørte løyper vil vi vurdere hvilken trase som blir best, men ca estimert avstand blir ca 16 km. På hytta fyrer vi i peisen, lager en god middag sammen og kanskje leser noen av fortellingene til Mikkjel Fønhus som beskriver Vassfaret, villmarkshistorier og dyreskildringer.

Dag 3: Fønhuskoia til Holmetjern/Kringetjernsætra
Vi koser oss med en lang og god frokost på hytten før vi pakker og vasker hytta og går mot Holmetjern/ Kringetjernsætra hvor vi blir hentet med ekstrabuss. Deretter tar vi Valdresekspressen fra Hedalen/Tollevsrud tilbake til Oslo. Ankomst i Oslo vil være ca. 18:50.

Med forbehold om endring i programmet!

Generell informasjon:

DNT ung Oslo sitt arbeid er støttet av Oslo Kommune og Frifond.

Pris
Kr. 600,-
Ikke-medhttps://www.dnt.no/sherpa/aktiviteter/lemstillegg kr. 400,- Bli medlem i DNT.

Maks antall deltagere på denne turen: 10

Turpakken inkluderer: overnatting på Røde Kors hytta ved Veneli og Fønhuskoia, transport med minibuss og Valdresekspressen, fellesmiddag 2 dager, samt turlederkostnader. Prisen inkluderer ikke togreise. Billetter og til toget må deltakere bestille selv, og det anbefales å bestille på nett før avreise.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Annet: 
Dette er en klassisk hytte-til-hyttetur i høyfjellet, men hvor alle hyttene vil være ubetjente (uten mat), slik at det kreves god fysisk form og at man er vant til å bære sekk (ca 45 - 50 L). Alle deltakere vil motta et deltakerbrev fra hovedturleder minst en uke før turstart med siste informasjon og tips til utstyr og pakking.

Middag for fredag og lørdag kjøper turlederne inn. Deltakere må selv ha med mat til frokost og lunsj lørdag og søndag, samt ønskelig niste på toget. Annet snacks som nøtter, sjokolade og kjeks kan være godt å ha i sekken under turen. En vannflaske lett tilgjengelig er også å anbefale.

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io.

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister. Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Finse 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.

Les mer om hyttene her: 
Røde Korshytta på Veneli
Fønhuskoia

Viktig informasjon om fellesturer vinter:
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur vinter" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Kontaktinformasjon: