Vintertelting for nybegynnere 2 (19-30 år)

Fellestur

Fra dato
26. mars kl. 11:30
Til dato
29. mars kl. 14:30
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Skitur, Telt, Hardangervidda, Ungdom,
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung Oslo
Turområde
Hardangervidda (se kart)
Turkode
12546
Dette arrangementet er over!

Har du lyst til å se hva vinterteltlivet har å by på, men ikke vil dra alene? Har du ikke sovet ute på vinteren før? På denne turen blir det fokus på å lære hva vintertelting på fjellet innebærer og mulighet for å prøve og feile i trygge omgivelser.

Har du lyst til å få en liten innføring i hvordan man graver en levegg, hvordan man holder seg varm eller bruk av primus på vinteren? Hvor får man drikkevann fra når alt er frosset? Hvordan holder man varmen når det er kaldt ute? Visste du for eksempel at man kan bruke to soveposer utenpå hverandre eller ha en varmeflaske i soveposen for å ikke fryse om natten? Bli med DNT ung på en lærerik tur til fjells!

PROGRAM

Dette er en utvidet versjon av turen "Vintertelting for nybegynnere (19-30 år)"

Dag 1: Oslo S til Hallingskeid
Vi møtes i avgangshallen på Oslo S klokka 11:30. Se etter turleder i rød jakke. Vi tar toget fra Oslo S klokka 12:03 til Hallingskeid, og er fremme omkring 16:30. Det er også mulig å møte direkte på Hallingskeid. Vi sover første natt inne på den selvbetjente DNT hytta. Det blir god mat som vi lager fra proviantlageret på hytta og tid til å bli bedre kjent. I kveld tar vi en gjennomgang av planen for neste dag, før vi får oss en god nattesøvn.

Dag 2: Turdag og teltovernatting
Vi spiser en god frokost på Hallingskeid før vi tar på oss fjellskia og legger ut på tur. Vi har med pulk, så det blir anledning for å prøve det. Fra Hallingskeid går vi på kvista løype i retning Finse, dersom været tillater det. Hensikten er å bruke god tid dele erfaringer om vintertur og øve på telting ute på vinterstid. Planen denne dagen er å gå ca. halve etappen til Finse, som tilsvarer ca. 9 km. Vi bruker god tid på å finne en fin teltplass, grave levegg, slå opp teltene, lage god middag og kose oss sammen på kvelden. Kanskje blir det også tid til litt skileik?

Dag 3: Turdag og teltovernatting
Etter en god natt i telt lager vi frokost, pakker sammen campen og går den siste etappen til Finse. En etappe på ca. 9 km. Vi tar sikte på nok natt ute i telt og setter camp i nærheten av Finse. Dette er dagen for å praktisere mer og kanskje ta lærdom av noen småfeil fra dagen før. "Var jeg litt for kald i går natt? Hva bør jeg gjøre annerledes?". Hensikten i dag er å utveksle erfaringer med hverandre og ta i bruk ny kunnskap. Dersom værmeldingen ikke er på vår side, har vi anleding å sove inne på Finse denne natta. Men plan A er nok en utenatt. 

Dag 4: Turdag og hjemreise
Toget hjem går klokka 14:34 fra Finse stasjon. Det blir derfor kun tid til en kortere tur i dag før hjemreisen. Før vi reiser med toget tar vi en felles gjennomgang av erfaringer vi har gjort sammen denne helga, og kanskje kan vi planlegge en vintertur sammen med nye turvenner? Toget er fremme i Oslo i 7-tiden på kvelden. 

Med forbehold om endring i programmet!

Generell informasjon:

DNT ung Oslo sitt arbeid er støttet av Oslo Kommune og Frifond.

Pris
Kr. 750,-
kke-medlemstillegg kr. 400,- Bli medlem i DNT.

Maks antall deltagere på denne turen: 10

Turpakken inkluderer: kost og losji på Hallingskeid, middag to kvelder i camp og samt turlederkostnader. Prisen inkluderer ikke transport. Billetter til toget må deltakere bestille selv, og det anbefales å bestille på nett før avreise.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Annet:
DNT stiller med mat gjennom selvbetjeningslageret når vi overnatter på Hallingskeid. Middag for fredag og lørdag i teltcampen kjøper turlederne inn. Deltakere må selv ha med frokost x 2 dager og lunsj x 3 dager, samt ønskelig niste på toget. Annet snacks som nøtter, sjokolade og kjeks kan være godt å ha i sekken under turen. En vannflaske lett tilgjengelig er også å anbefale.

Deltakere kan nektes å bli med på tur av turleder dersom det vurderes at deltaker ikke er godt nok utstyrt.

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io.

Alle deltakere vil motta et deltakerbrev fra hovedturleder minst en uke før turstart med siste informasjon og tips til utstyr og pakking.

MERK: Fra og med vinteren 2019/2020 kan ikke sovepose benyttes i sengene på DNT Oslo og Omegns betjente hytter. Benytt lakenpose/sengetøy.

Utstyr: 
Fjellski med gode støvler og staver med trinse er anbefalt på denne turen. Langrenn eller markaski uten stålkanter anbefales ikke. Deltakere må ha varm sovepose, godt liggeunderlag, termos og varme klær til å kunne sove ute.

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister. Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Finse 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.

Les mer om hytta her: 
Hallingskeid

Viktig informasjon om fellesturer vinter:
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur vinter" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Vintertelting for nybegynnere 2 (19-30 år)

Har du lyst til å se hva vinterteltlivet har å by på, men ikke vil dra alene? Har du ikke sovet ute på vinteren før? På denne turen blir det fokus ...

Kontaktinformasjon: