Skitur til Vikkelihytta (16-24 år)

Fellestur

Fra dato
1. februar kl. 09:30
Til dato
2. februar kl. 17:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Skitur, Helgetur, Hyttetur, Marka
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung Oslo
Turområde
Akershus Øst, Hadeland, Gjøvik og Land, Oslomarka (se kart)
Turkode
12531
Dette arrangementet er over!

På denne turen drar vi nordover ut av Oslo for å oppdage nye turområder utenfor Oslos grenser. Vi skal til Nannestad og Nordåsen for å besøke Vikkelihytta. Her kommer vi til å kose oss med god mat, hygge og peiskos. Om du ikke har vært med på DNT tur før, er dette den perfekte mulighet for deg!

PROGRAM

Dag 1: Kløvberget til Vikkelihytta
Vi møtes klokka 09:30 under avgangstavlen på Oslo sentralbanestasjon. Vi tar sammen lokaltoget til Oslo Lufthavn klokka 09:54. Her skal vi bytte til bussnummer 420 som tar oss til Kløvberget klokka 10:24 hvor vi starter turen. For de som vil kjøre bil eller kommer seg frem på egen hånd kan man møte ved rundkjøringa ved Kløvberget busstopp kl. 10:55. Se etter turleder i rød jakke. Vi går sammen til DNTs ubetjente hytte Vikkelihytta hvor vi skal overnatte til søndagen. Fra Holkebylia til hytta er det ca. 9 km på ski. Dersom vi fortsatt er ved godt mot når vi ankommer hytta tar vi en dagstur på ski fra hytta før vi tilbringer kvelden med god mat og peiskos på hytta.

Dag 2: Vikkelihytta til Kløvberget
Søndag morgen er det litt opp til oss når vi vil dra hjem, men vi tar utgangspunkt i å være ute av hytta rundt 14:00. Er det godt med snø prøver vi oss på litt skileik før vi drar fra hytta. Vi rydder oss ut, pakker sekker og begynner ferden mot Kløvberget igjen. Dersom været er fint og gruppa ønsker ønsker å tilbringe en lengre dag ute i sola, kan vi legge skituren rundt Honsjøen via Kjønnstadsetra på vei tilbake til bussen. Denne runden er ca. 5 km lengre enn løypa vi ankom med dagen før. Turen går i preparerte skiløyper. Vi tar sikte på å returnere med bussen kl. 15:54, slik at vi er tilbake i Oslo rundt kl. 17:00.

Med forbehold om endring i programmet!

Generell informasjon:

DNT ung Oslo sitt arbeid er støttet av Oslo Kommune og Frifond.

Pris:
Kr. 200,-
Ikke-medlemstillegg kr. 400,- Bli medlem i DNT.

Maks antall deltagere på denne turen: 7

Turpakken inkluderer: leie av hytte, turlederkostnader og middagsmat. Prisen inkluderer ikke transport.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Annet:
Alle må ta med egen frokost og lunsj, turlederene stiller med middag for oppholdet. Annet snacks som nøtter, sjokolade og kjeks kan være godt å ha i sekken til turen. En vannflaske lett tilgjengelig er også å anbefale.

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister. Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Romeriksåsene - Øvre Romerrike 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.

Les mer om hytta her: 
Vikkelihytta

Viktig informasjon om fellesturer vinter:
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur vinter" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Skitur til Vikkelihytta (16-24 år)

På denne turen drar vi nordover ut av Oslo for å oppdage nye turområder utenfor Oslos grenser. Vi skal til Nannestad og Nordåsen for å besøke Vikkelihytta. Her kommer vi til å ...

Kontaktinformasjon: