Midtvintertur til Finse

Fellestur

Fra dato
6. februar kl. 15:43
Til dato
9. februar
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Hyttetur, Fjelltur
Arrangør
DNT Oslo og Omegn
Turområde
Hardangervidda, Skarvheimen (se kart)
Turkode
12508
Dette arrangementet er over!

Tidlig februar på 1.223 meter over havet, ekte vinterkulde, magisk lys, kanskje litt uvær, men aller best; Frisk luft, skiturer med turfølge, varm hytte og tog helt fram.

DNT Oslo og Omegn åpner snart dørene på nye Brebua, og vi får være de første som "prøve-bor" selvbetjeningshytta på Finse. Vi  gleder oss til å vise fram den moderne, flotte hytta som er et etterlenget tilskudd til alle som vil høyt til fjells på den kaldeste tiden. Skiturene går for det meste i dagslys, men her kan vi også finne på å gå ut i mørket på jakt etter nordlys. 

PROGRAM

Dag 1: Ankomst Finse (1.222 moh)
Oppmøte på Oslo S ved nedgangen til plattformen 20 minutter før avreise. Sjekk informasjonstavla i avgangshallen for å finne ut hvilken plattform det er. Avreise fra Oslo S kl 15.43 til Finse, ankomst kl 19.58. Vi tar på oss skia og sklir ned til det nye selvbetjeningskvarteret ved Finsehytta (gamle Brebua), ca 400 m fra stasjonen. Husk å ta med niste og drikke til turen. Vi lar oss inspirere av proviantlageret på hytta og lager en god middag sammen. Vi benytter kvelden til felles samling med presentasjon, informasjon om turene og gjennomgang av utstyr.

Dag 2: Hardangerjøkulen, ca 20 km t/r Jøkulhytta.
Vi satser på vær nok til å komme til topps på selveste Hardangerjøkulen. På veien opp møter vi både på Appelsinhytta og Jøkulhytta, med mulighet for å søke ly. Denne turen har en lang og god oppstigning til Jøkulhytta (1.850 moh), og kan også bli krevende på nedkjøring avhengig av føreforhold og hvilken rute man velger.

Dag 3. Klemsburunden, ca 15 km
En nydelig runde som går nord for toglinja. På Klemsbu (1.600 moh) er det servering i helgene om vinteren. Er vi heldige er den åpen akkurat denne dagen. 

Dag 4. Hansbunuten, ca 13 km t/r og hjemreise
Etter en god frokost rydder og vasker vi oss ut av hytta. Noe av bagasjen kan settes igjen på hytta før vi går ut.
Skituren i dag går til Hansbunuten (1.478 moh) - en fin skitur sørover mot Krækkja turisthytte - før vi tar toget tilbake til Oslo. Avreise fra Finse kl 14.34. Ankomst Oslo S kl. 19.07.
 

Med forbehold om endring i programmet!

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon:

Pris:
Kr.2.680,- fra/til Finse
Kr 4.136,- fra/til Oslo.
Ikke-medlemstillegg kr 800,-. Bli medlem i DNT

Maks antall deltakere på denne turen: 12

Turpakken inkluderer: Overnatting, to turledere og alle måltider (egenkomponert mat fra proviantlageret), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos. NB! Hvis noen ønsker å variere frokost/nistepakkene sine på selvbetjeningshyttene, kan det være greit å ta med seg litt ferskt brødDet er kun knekkebrød på selvbetjeningshyttene.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Annet:
Ta med hodelykt!

Selvbetjeningshytta på Finse, blir benyttet som vanlig overnatting når Finsehyttas betjente del holder åpent til vinteren. Fra mai 2020 - etter stengetid av betjent del - kan selvbetjeningshytta tas i bruk av alle. 

Gradering av turen: lengde rød/terreng rød
Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. Pakk sekken riktig og smart.

Utstyr:
Alle våre skiturer i fjellet krever fjellski og støvler. Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste vinter .
Alle deltakere på vinterturene må ha med sin egen sovepose, liggeunderlag, vindsekk/nødbivuakk og spade.
Skifeller og snøbriller (stormbriller) er svært nyttig utstyr på vinterturer. Les mer om våre forslag angående skifeller og skismøring.

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Finse 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Les mer om Finse selvbetjeningshytta her: 
Hytta er utstyr er utstyrt med alt du trenger av kopper, kar, mat (ikke ferskmat) og ved.  Her lager gjestene mat i fellesskap. Utvalget for glutenallergikere, vegetarianere og andre dietter er begrenset. Hytta har elektrisk strøm, vann, vannklossett og dusjer. Selvbetjeningshytta kan ikke benyttes av andre enn planlagte gruppeturer gjennom DNT Oslo og Omegn før i slutten av mai 2020. Den vil bli låst med egen lås fram til det.

Les mer om Klemsbu her.

Viktig informasjon om fellesturer vinter:
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur vinter".

Vilkår for deltakelse på fellesturer:

Vilkår for deltakelse på fellestur - Les denne.

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

 

Midtvintertur til Finse

Tidlig februar på 1.223 meter over havet, ekte vinterkulde, magisk lys, kanskje litt uvær, men aller best; Frisk luft, skiturer med turfølge, varm hytte og tog helt fram. DNT Oslo ...

Kontaktinformasjon: