Avlyst Gjennom Langsua - Jotunheimens forgård

Fellestur

Fra dato
29. mars kl. 08:02
Til dato
2. april
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Hyttetur, Fjelltur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Liomseter
Turområde
Langsua (Huldreheimen) (se kart)
Turkode
12507
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Pga Koronavirus.

Bli med til Jotunheimens forgård, Langsua nasjonalpark, som frister med passe lange etapper mellom hyttene, snilt terreng og vidt utsyn. 

I Langsua er det godt og fredelig vinterstid. Et nydelig og slakt skiterreng ligger foran oss. Det samme gjør fjellområdene Jotunheimen og Rondane. Kanskje møter vi på reinsdyrene som ferdes i Langsua, og rypene, harene og revene. Vertskapet på Liomseter skjemmer oss bort et par dager, etter første døgn på den fine selvbetjeningshytta Vestfjellhytta. Langsua i mars/april gir lengre og lysere dager og dette kan igjen by på magiske solnedganger og -oppganger. 

Velkommen med på denne turen som gir perfekt oppladning til påskeferien. Turlederne leder dere trygt på veien.

Program:

Dag 1: Ankomst Synstgardsetra, skitur inn til Vestfjellhytta (selvbetj) 946 moh,  ca 8 km/ca 2-3 t.
Oppmøte på Oslo S ved nedgangen til plattformen 20 minutter før avreise. Sjekk informasjonstavla i avgangshallen for å finne ut hvilken plattform toget går fra. Avreise med toget kl. 08.02 til Lillehammer, ankomst kl. 10.06. Videre med ekstrabuss til Synstgardsetra, ankomst ca kl. 11.40. Etter reisen er det godt å få beveget seg inn til Vestfjellhytta. Selvkomponert middag, informasjon og sosialt samvær på kvelden.

Dag 2: Vestfjellhytta - Liomseter 915 moh, ca 14-22 km/5-7 t.
I duvende terreng beveger vi oss mot Liomseter. Vi velger trasê etter vær- og føreforhold.

Dag 3. Opphold Liomseter
Dagens tur går nordvestover og vi finner et hyggelig lunsjsted. Kanskje Fossbekkbua (ca 6 km) er et perfekt ly om været viser krefter. Om kvelden inviterer vertskapet til et trivelig foredrag om villmarkslivet.

Dag 4: Liomseter - Storkvolvbua (selvbetjent), 1.196 moh , ca 15 km/ca 5t. 
Fra Liomseter går løypa i skogen mellom Brennfjellet og Fagerlifjellet og forbi løypedelet til Langsubua og Haldorbu. Videre mot nordvest over Nonstjørnan til nytt rutedele til Langsubua ved Storkvolvbekken og så opp til Storkvolvbu (1200 moh).

Dag 5: Storkvolvbu - Strand Fjellstue, ca 20 km, 6t. - hjemreise
Etter en deilig dusj og middag på Strand Fjellstue, tar vi ekstrabuss kl 18.15 til Lillehammer stasjon, ankomst ca kl 19.30. Tog fra Lillehammer, Drammenstoget R10 kl 20.07 til Oslo S, ankomst kl 22.26 (Oslo Lufthavn Gardermoen kl 22.01).

Med forbehold om endring i programmet.

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen.

Generell informasjon:

Pris:
Kr 5.900,- fra/til Lillehammer stasjon
Kr 6.790,- fra/til Oslo
Ikke-medlemstillegg: kr 800,-. Klikk her for å bli medlem av DNT.
Turpakken inkluderer: overnatting, turleder og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag blir det frokost + niste/termos på Storkvolvbu samt middag m/dessert og kaffe på Strand Fjellstue.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Gradering av turen: lengde rød/terreng blå
Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. Pakk sekken riktig og smart.

Utstyr:
Alle våre skiturer i fjellet krever fjellski og støvler.  Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste vinter. Det er obligatorisk at alle deltakere på vinterturene må ha med sin egen sovepose, liggeunderlag, vindsekk/nødbivuakk og spade.
Skifeller og snøbriller (stormbriller) er svært nyttig utstyr på vinterturer.
Les mer om våre forslag angående skifeller og skismøring.

Kart og ruteinformasjon: 
Gausdal Vestfjell med Langsua Nasjonalpark 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.

Les mer om hyttene her: 
Vestfjellhytta
Liomseter
Storkvolvbua
Strand Fjellstue

Selvbetjeningshytter: Hytta er utstyr er utstyrt med alt du trenger av kopper, kar, mat, ved og gass (ikke ferskmat). Her lager gjestene mat i fellesskap. Utvalget for glutenallergikere, vegetarianere og andre dietter er begrenset.

Viktig informasjon om fellesturer vinter:

 "Viktig informasjon - fellestur vinter" - Les denne.

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret info@dntoslo.no 

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i
"Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Gjennom Langsua - Jotunheimens forgård

Bli med til Jotunheimens forgård, Langsua nasjonalpark, som frister med passe lange etapper mellom hyttene, snilt terreng og vidt utsyn.  I Langsua er det godt og fredelig vinterstid. Et nydelig ...

Kontaktinformasjon: