Langs kyststien i Bærum, 1

Fellestur

Dato
17. oktober 2019 kl. 17:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Voksne, Kyststien, Oslofjorden
Arrangører
Vandregruppa, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

Vær med på å utforske kyststiene i Bærum! På denne ettermiddags- og kveldsturen går vi fra Sandvika til Oksenøyveien. To dager etter blir det dagstur rundt hele Fornebulandet fra Oksenøyveien til Lysaker.

Langs Oslofjorden finne det mange fine kyststier ikke langt fra der mange bor. Vi ønsker å bli bedre kjent med disse og inviterer til å rusle langs fjorden noen kveldstimer mens det skumrer. Vi møtes på Sandvika togstasjon, i undergangen der tavla med alle togavgangene er, kl 17. For å komme dit kan man for eksempel ta tog R11 som går til Skien, kl 16.39 fra Oslo S eller tog L1 som går til Spikkestad, kl 16.41 fra Oslo S.

Vi går ut til fjorden og østover langs Drammensveien et lite stykke før vi går rundt odden ved Bærum kulturskole og til Solvikbukta. Videre følger vi kyststien rundt Hennie Onstad kunstsenter og gjennom Veritasparken, der vi blant annet passerer "Filosofisteinen" og Skiforeningens kjentmannspost nr. 7. Vi fortsetter langs fjorden og inn imellom litt opp i boligstrøkene i området, helt til vi kommer til Oksenøyveien. Turen er ca. 8 km lang. Lørdag 19.10 blir det dagstur fra dette endepunktet og rundt Fornebulandet til Lysaker.

Underveis tar vi en rast på et passende sted. Ta derfor med mat og drikke, varme klær og sitteunderlag. Glem heller ikke hodelykt. Det vil jo mørkne mens vi går. Fra Oksenøyveien kan vi gå opp til Oksenøyveien busstopp ved Drammansveien, der det går buss til Oslo sentrum. 

Det er ingen påmelding til turen, men har du spørsmål, kan du kontakte Kirsti på epost: kimagel@online.no.

Langs kyststien i Bærum, 1

Vær med på å utforske kyststiene i Bærum! På denne ettermiddags- og kveldsturen går vi fra Sandvika til Oksenøyveien. To dager etter blir det dagstur rundt hele Fornebulandet fra Oksenøyveien ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Kirsti Magelssen
  • Liselotte Krøger