Skarvheimen med hundespannfølge

Fellestur

Fra dato
12. mars kl. 08:00
Til dato
15. mars
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Hyttetur, Hundespann
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Geiterygghytta , Iungsdalshytta
Turområde
Skarvheimen (se kart)
Turkode
12509
Dette arrangementet er over!

En tøff og eksotisk tur i Skarvheimen venter den som er godt vant til fjellskiturer og som er glad i Alaska huskies.  

Skiruta byr på kupert terreng, med stedvis gode utførkjøringer og oppstigninger. Gruppas trekkvillige hundespann - 12 sterke, snille polarhunder,  som gjerne "bærer" noen kilo av deltakernes bagasje, sørger for at deltakerne kan gå med litt lettere sekker enn vanlig. Våre firbeinte venner er sosiale og glade og setter pris på stell fra deltakerne. Skituren går i et fantastisk fjellskilandskap, og hver eneste dag ender opp med middagsservering på hyggelige, betjente hytter. Fire dager blir utnyttet maks!

Spannfører Kjell og hans logrende 12-mannslag er lommekjent i denne delen av Skarvheimen og gleder seg stort til å ta følge med deltakerne. DNT-turleder ser også fram til akkurat denne turen.

Program:

Dag 1: Finse - Geiterygghytta (1.224 moh) , ca 17 km/4 timer

Oppmøte på Oslo S ved nedgangen til plattformen 20 minutter før avreise. Plattformnummer vil stå på tavla i avgangshallen. Avreise med Bergenstoget fra Oslo S kl. 08.25 til Finse (1222 moh), ankomst kl 12.31. Deltakere, turledere og hundespann møtes på Finse stasjon og gjør seg klar for en tur over Omnsbreen til Geiterygghytta. Vel framme på hytta håper hundene på stell og mating av deltakerne sammen med spannfører. Deretter blir det middag og samling i stua. Vi blir bedre kjent med hverandre og resten av turen. 

Dag 2: Opphold Geiterygghytta
Det legges opp til en fin dagstur fra Geiterygghytta med følge av hundespann. Den som ønsker kan få prøve seg på hundekjøring. Vi bruker dagen i samlet flokk og har flere, flotte turalternativer. Med lommekjente hunder kan dette bli en spennende og fin dag.

Dag 3:  Geiterygghytta-Iungsdalshytta (1.100 moh), ca 27 km/ca 8 timer
Denne etappen er fantastisk flott, men den er også lang. I tillegg er det motbakker og utforkjøringer som kan være svært krevende på spesielt utfordrende føre. Hundene får tidlig matstell og på-seling, og gruppen legger ut på ski fra hytta rett etter frokost. Et naturlig lunsjsted er selvbetjeningshytta Kongshelleren (1.456 moh). Gled dere over denne praktfulle turen, men også til å komme fram til sjarmerende Iungsdalshytta. Dagens høyeste punkt er på ca 1.500 moh.

Dag 4: Iungsdalshytta - Myrland (ca 900 moh), ca 20 km/ca 7 timer
Siste dag med gjengen går i slakt terreng og en god del utfor. En flott dagsetappe som avsluttes på Myrland. Vi tar ekstrabuss kl 16.30 til Gol. Buss (VY170) fra Gol kl 18.00 med ankomst Oslo ca kl.20.50

Med forbehold om endringer i program og rute. 

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen.

Generell informasjon:

Pris:
Kr. 8.960,- fra Finse/til Gol
Kr. 10.325,- fra/til Oslo.

Ikke-medlemstillegg: kr 800,- Klikk her for å bli medlem av DNT.

Turpakken inkluderer: overnatting, turleder, hundespann m/spannfører, alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Max antall deltakere på denne turen: 12

Nødvendig spesialkost eller allergier: Gi beskjed ved påmelding!

Gradering av turen: lengde rød/terreng rød
Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. Pakk sekken riktig og smart.

Annet:
På turen er deltakerne velkomne til å stelle hundene - Alaska huskies - med mating, av- og påseling og annet. Hundene er også veldig glad i å bli kost med. Hundene trekker ca 4 kg av deltakernes bagasje. Bagasjen som sendes med hundespannet bør pakkes i vanntette sekk/bag/pose. Hundesleden vil ikke til en hver tid være sammen med gruppa, så ta med ting du trenger i løpet av dagen i sekken din.

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste vinter.  Alle våre skiturer i fjellet krever fjellski og støvler. 
Det er obligatorisk at alle deltakere på vinterturene må ha med sin egen sovepose, liggeunderlag, vindsekk/nødbivuakk og spade.
Skifeller og snøbriller (stormbriller) er svært nyttig utstyr på vinterturer.
Les mer om våre forslag angående skifeller og skismøring.

Fom vinteren 2019/20 kan ikke sovepose benyttes i sengene på DNT Oslo og Omegns betjente hytter. Benytt lakenpose/sengetøy.

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Skarvheimen i målestokk 1: 50 000   Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.

Les mer om hyttene her:
Geiterygghytta
Iungsdalshytta


Viktig informasjon om fellesturer vinter:

 "Viktig informasjon - fellestur vinter"         Les denne.

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret på info@dntoslo.no 

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i"Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

 

 

 

 

Skarvheimen med hundespannfølge

En tøff og eksotisk tur i Skarvheimen venter den som er godt vant til fjellskiturer og som er glad i Alaska huskies.   Skiruta byr på kupert terreng, med stedvis ...

Kontaktinformasjon: