Avlyst Skidager på Glitterheim - m/kveldskåseri

Fellestur

Fra dato
19. mars kl. 09:34
Til dato
22. mars
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Glitterheim
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
12501
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Årsak: Koronavirus

Tre døgn på Glitterheim er ren luksus! Dagene fylles opp med gode skiopplevelser og kveldskåseri med journalist Gro Holm. 

Glitterheim ligger høyt og vakkert til ved foten av Glittertind - Norges nest høyeste fjelltopp. Turalternativene er mange, og vår gruppe velger den beste turen etter dagens forhold. Familien Vole på Glitterheim, står for nydelig lokalprodusert fjellkost, som nytes med super utsikt.  Dagene rundes av med hyggelig samvær i peisestua. 

Her er det bare å glede seg til opplevelsesrike skiturer i fantastisk vinterlandskap, med dager som går mot vår,  og i følge med våre dyktige turledere!

Det blir ett turalternativ tilpasset deltakernes ønsker og behov, der vi baserer oss på være ute hele dagen på tur. Det går kvistede ruter ut fra hytta i mange retninger, og med godt føre og vær kan vi også få til gode rundturer.

Om man ønsker en rolig dag ved solveggen, eller ta en kort tur i nærheten av hytta, har man absolutt mulighet til det. Dette gjøres på eget ansvar og uten turleder  Hele gruppa samles til felles middag hver kveld. Vi runder av dagene med samling i peisestua.

Program

Dag 1: Ankomst Glitterheim 

Oppmøte på Oslo S, oppe i avgangshallen ved nedgang til plattformen, 20 minutter før avreise.  Avreise med tog kl.09.34 til Vinstra. Ankomst ca 13.00. Deretter med ekstrabuss fra Vinstra til Veoli. Fra Veoli tar vi beltebil kl.15.00 til Glitterheim (1390 moh). Ankomst ca kl.18.30. Husk å ta med mat og drikke til avreisedagen. På kvelden blir det gjennomgang av program, middag og sosialt samvær. 

Kåseri med Gro Holm etter middag.  Tema: Verda slik eg ser den.  Korleis kan vi som har vakse opp i eit av dei rolegaste hjørna i verda, forstå kvifor folk handlar som dei gjer i heilt andre delar av verda?  Blir folk terroristar på grunn av fattigdom?  Er utdanning svar når det gjeld skilnader og mishandling av kvinner?

Dag 2. Søre Veotinden (2 267 moh), ca 26 km t/r ca 9 timer
Den høyestliggende kvisteruta i DNT-nettverket går over Styggehøbreskardet (ca 2.140 moh). Vi følger ruta til skardet og tar en avstikker til Søre Veotinden. En spektakulær tur,  med enorm utsikt,  venter oss om været vil. Etappen er lang,  med tøffe bakker opp og ned, og krever god fjellskiform.  Middagen på Glitterheim vil smake ekstra godt etter denne skituren.

Etter middag kåseri med Gro Holm.  Tema:  USA – blir det fire nye år med Trump?  Kvifor sviktar den kvite middelklassen Det demokratiske partiet? Kvifor er ein tilårskomen «demokratisk sosialist» (Sanders) så populær som han her?

Dag 3. Glittertind (2 457 moh), ca 13 km t/r  ca 5-6 timer
Ja, det er motbakker opp til Norges høyeste topp - og nedoverbakker tilbake. Med gode snøforhold blir det en nydelig og jevn oppstigning til toppen og en morsom nedkjøring for dere som behersker fjellskiløper-kunsten. Uansett hvor langt man kommer oppover mot toppen blir det et flott skue.  Igjen kan vi nyte en kald leskedrikk utenfor hytta , i solveggen eller inne i peisstua, før vi inntar middagen i matsalen med utsikt mot Nautgardstind.

Kåseri med Gro Holm.  Russland – er Putin ein diktator som ynskjer å utvide grensene til Russland så langt som mogleg?  Eller gjer han berre sitt beste for å forsvare dei nasjonale interessene til Russland?  Og kva kan skje når han går av som president i 2024?

Dag 4: Glitterheim - Veoli, ca 26 km/ca 8 - Hjemreise
Denne dagen blir det to turmuligheter; Å stå opp tidlig for å gå ut flotte Veodalen til Veoli, eller å bli med beltebilen kl. 10 å gå av denne  ca halvveis mot Veoli. Bagasjetransport. Fra Veoli tar vi ekstrabuss kl.15.00 til Otta. Toget fra Otta kl.16.53. Ankomst Oslo S kl. 20.04. 

Med forbehold om endringer i program og rute. Været har en stor betydning for om vi kan gå de programførte turene. Turlederne finner alternative turer om været ikke er med oss disse dagene.

Tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon:

Turpakken inkluderer: overnatting, 2 turledere og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos. Transport ut til Veoli siste dag er ikke inkludert og betales av hver enkelt.

Max antall deltagere på denne turen: 12 stk (minimum 6)

Pris:
Kr 5 950,- fra Vinstra/til Otta
Kr 7 243,- fra/til Oslo
Ikke-medlemstillegg: NOK 800,-. Klikk her for å bli medlem av DNT.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Annet:
Kveldskåseriene er et gratis ekstratilbud for deltakerne og selvsagt frivillig å delta på. 

Gro Holm er ennorsk journalist. hun har vært korrespondent for Norsk rikskringkasting  i USA siden 2013.
Fra 2005 til 2008 var hun distrikts- og nyheitsdirektør i NRK og dermed sjef for NYDI, Norges største nyheitsorganisasjon. Hun har tidligere også vært utenriksredaktør, programleder i Redaksjon 21 og korrespondent i Moskva  (1994–1998). Hun tok til i NRK i 1982 og har hovudsaklig arbeidet i utenriksredaksjonen. Holm er utdanna cand.mag. med blant annet statsvitenskap, sosialøkonomi og historie i fagkretsen.

Gradering av turen: lengde rød /terreng rød
Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. Pakk sekken riktig og smart.

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste vinterAlle våre skiturer i fjellet krever fjellski og støvler. 
Det er obligatorisk at alle deltakere på vinterturene må ha med sin egen sovepose, liggeunderlag, vindsekk/nødbivuakk og spade.

Skifeller og snøbriller (stormbriller) er svært nyttig utstyr på vinterturer. Les mer om våre forslag angående skifeller og skismøring.

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Jotunheimen Øst 1:50 000 (eventuelt også Turkart Glittertinden 1:25 000). Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.

Les mer om hytta her:
Glitterheim


Viktig informasjon om fellesturer vinter:

 "Viktig informasjon - fellestur vinter" - Les denne.

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret på info@dntoslo.no 

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i
"Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

 

Skidager på Glitterheim - m/kveldskåseri

Tre døgn på Glitterheim er ren luksus! Dagene fylles opp med gode skiopplevelser og kveldskåseri med journalist Gro Holm.  Glitterheim ligger høyt og vakkert til ved foten av Glittertind - ...

Kontaktinformasjon: