Gjennom Alvdal Vestfjell

Fellestur

Fra dato
12. mars kl. 08:34
Til dato
15. mars
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Hyttetur, Fjelltur
Arrangør
DNT Oslo og Omegn
Turområde
Alvdal Vestfjell (se kart)
Turkode
12495
Dette arrangementet er over!

Vakre Alvdal Vestfjell, Rondanes lillebror, er en bortgjemt perle.  Her finner du bjørkeskog, snille og rolige fjell, og Store Sølnkletten - den karakteristiske toppen i dette fjellområdet. 

Tenk å starte reisen i storbyen, og ende opp samme dag på Korsberghytta, selvbetjeningshytta som ligger høyt og fritt i Alvdal Vestfjell. Det er kontrast, det! Med fyr i peisen og en bli-kjent-kveld der, kan dere glede dere til resten av turen som går i lett og åpent terreng og avslutter det hele med full service på hjemmekoselige Breisjøseter. Hver dag - også reisedagene - blir benyttet til supre skiturer.

Hold av datoen og meld deg på!

Program

Dag 1: Ankomst Korsberghytta (selvbetjent) 1.250 moh - ca 8 km, ca 3 t.
Oppmøte på Oslo S ved nedgangen til plattformen 20 minutter før avreise. Plattformen vil bli opplyst på tavlen i avgangshallen. Avreise med Lillehammertoget kl. 08.34 til Hamar, togbytte på Hamar og videre kl 10.11 til Alvdal, ankomst kl. 12.35. Fra Alvdal med ekstrabuss til Dølbekksætran, ankomst ca kl.13.30. På ski følger vi kvistet løype til Korsberghytta  En jevn stigning opp de første kilometrene øst for Dølbekkhøa (1323 moh) før man får en god utforbakke ned til hytta. Ta med stor niste og drikke til turen! Vel framme på hytta fyrer vi opp i ovnen og lager en deilig middag med ingredienser fra proviantlageret. 

Dag 2: Korsberghytta - Storgrytdalseter (selvbetjent) 850 moh, ca 8 km, ca 2-3 t.
Vi bruker god tid på frokost og å pakke oss ut fra Korsberghytta. Idag har vi en lett tur nedover til Storgrytdalseter og dermed muligheter for en omvei eller to, samt en lang lunsj i en levegg underveis. Gled dere til å komme fram til koselige Storgrytdalseter, liggende i ly i skogen og med friskt, rennende vann i bekken. Igjen disker vi opp med tre-retters fra proviantlageret. Kvelden er vår!

Dag 3: Storgrytdalseter - Breisjøseter 955 moh, ca 14 km, ca 4-5 t. 
Dagen byr på en nydelig skitur i åpent lende med Store Sølnkletten som blikkfang.  Etterhvert sklir vi forbi fjellet Gråvolan og ned til den betjente turisthytta Breisjøseter. Her er det hjemmekoselig og trivelig, og vi kan nyte en varm dusj før vi inntar middagsbordet. En deilig kveld venter oss.

Dag 4: Hjemreise, ca 13 km/ca 4-5 t. 
Siste dag går vi på ski langs Sæterhøa før det bærer nedover til Nesset. Ekstrabuss kl. 15.00 fra Nesset (Sjokoladelåven) til Ringebu, ankomst ca. kl. 16.30. Videre med tog fra Ringebu kl 17.10 ankomst Oslo S, kl 20.04. 

Med forbehold om endringer i program og rute. 

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. Med forbehold om endring i programmet!

Generell informasjon:

Pris:
Kr 4.390,- fra Alvdal/til Ringebu
Kr 5.683,- fra/til Oslo
Ikke-medlemstillegg: kr 800,-. Klikk her for å bli medlem av DNT.

Turpakken inkluderer: 
Overnatting, turleder, og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.
NB! Hvis noen ønsker å variere frokost/nistepakkene sine på selvbetjeningshyttene de to første dagene, kan det være greit å ta med seg litt ferskt brød.  Det er kun knekkebrød på selvbetjeningshyttene.

Maks antall deltakere på denne turen: 10

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Gradering av turen: lengde blå/terreng blå
Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. Pakk sekken riktig og smart.

Utstyr:
Alle våre skiturer i fjellet krever fjellski og støvler. Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår
pakkeliste vinter .
Det er obligatorisk at alle deltakere på vinterturene må ha med sin egen sovepose, liggeunderlag, vindsekk/nødbivuakk og spade.
Skifeller og snøbriller (stormbriller) er svært nyttig utstyr på vinterturer.
Les mer om våre forslag angående skifeller og skismøring.

Kart og ruteinformasjon:
Topo 3000-kart Alvdal Vestfjell i målestokk 1: 50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.

Les mer om hyttene her:
Korsberghytta
Storgrytdalseter
Breisjøseter

Selvbetjeningshytter: Hytta er utstyr er utstyrt med alt du trenger av kopper, kar, mat, ved og gass (ikke ferskmat). Her lager gjestene mat i fellesskap. Utvalget for glutenallergikere, vegetarianere og andre dietter er begrenset.

Viktig informasjon om fellesturer vinter:
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur vinter".

Vilkår for deltakelse på fellesturer:

 "Viktig informasjon - fellestur vinter" - Les denne.

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

 

 

Gjennom Alvdal Vestfjell

Vakre Alvdal Vestfjell, Rondanes lillebror, er en bortgjemt perle.  Her finner du bjørkeskog, snille og rolige fjell, og Store Sølnkletten - den karakteristiske toppen i dette fjellområdet.  Tenk å starte reisen i storbyen, og ...

Kontaktinformasjon: