Avlyst Villmarksskitur i Femundsmarka

Fellestur

Fra dato
4. april kl. 08:34
Til dato
9. april
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Fjelltur, Hyttetur, Turkatalog2020
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Svukuriset
Turområde
Femundsmarka (se kart)
Turkode
12485
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Mellom krokete furukjemper og bortgjemte sjøer lokker opplevelsene i et av de største, sammenhengende, urørte villmarksområdene i Sør-Skandinavia. 

I år starter vi turen på sjarmerende Valdalen gård, fjellgården plassert 800 moh mellom to nasjonalparker - Femundsmarka og Gutulia. Fra Valdalen går skituren i et vakkert område - over myrer og i slake lier - til DNTs betjente perle - Svukuriset. Fra Svukuriset vil vi de neste dagene gå i alle retninger og vi blir godt kjent i fjellområdet, med selvbetjeningshytta Røvollen og med livet i Femundsmarka. Villmarka huser mange, flotte ville og tamme dyr, og vi vil ganske sikkert møte på noen av dem.

Femundsmarka, som grenser opp til svenskegrensen, har alltid stått for urørt natur og villmark. Store deler av Femundsmarka er uten vintermerking, så her får du muligheten til å bli bedre med kart og kompass - om du ønsker - med god hjelp av våre erfarne turledere.

PROGRAM

Dag 1: Ankomst Valdalen gård
Oppmøte på Oslo S ved nedgangen til plattformen 20 minutter før avreise. Plattformen vil bli opplyst på tavlen i avgangshallen. Avreise med Lillehammertoget kl 08.34 (Oslo Lufthavn Gardermoen kl 08.59) til Hamar hvor det blir togbytte med avreise fra Hamar kl 10.11, ankomst Koppang kl 11.40. Ekstrabuss fra Koppang til Valdalen gård, ankomst ca kl 13.45. Innlosjering på Valdalen gård. Skitur og felles samling med presentasjon, informasjon om turen, gjennomgang av utstyr og etappene.

Dag 2: Valdalen gård (800 moh)- Svukuriset, ca 23 km/7-8 t
Maks høyde over havet på dagens etappe er 1.100. Skituren går over myrer og i slakt lende hele veien til Svukuriset.

Dag 3: Svukuriset (830 moh)
Dagens turmål avgjøres etter vær- og føreforhold, men kvisteruta mot Sylseth - østover mot Sverige - er et fint alternativ.

Dag 4: Svukuriset - Røvollen (selvbetjent), ca 15 km/5-6 t.
Over Falkfangarhøgda eller om Store Svuku.

Dag 5: Røvollen - Svukuriset, ca 15 km/5-6 t
Turtrase avgjøres etter vær- og føreforhold, over Falkfangarhøgda (968 moh) eller om Store Svuku (1415 moh) Flott utsikt!

Dag 6: Svukuriset - Elgå, hjemreise, ca 8 km/3 t.
På ski fra Svukuriset, gjennom nydelig furuskog til Elgå. Ekstrabuss fra Elgå kl 15.00 til Koppang, ankomst ca kl 17.00. Tog fra Koppang kl 18.17 til Oslo S, ankomst 21.26 (Oslo Lufthavn Gardermoen, ankomst kl 21.01)

Femundsmarka har et fantastisk landskap, og vi ønsker at flere skal oppleve dette unike område.

Med forbehold om endringer i program og rute. 

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen

Generell informasjon:

Pris:
Kr 7.490,- fra /til Koppang
Kr 8.678,- fra/til Oslo
Ikke-medlemstillegg: NOK 800,-. Klikk her for å bli medlem av DNT.

Max antall deltagere på denne turen: 12 stk

Turpakken inkluderer: Overnattinger, 2 turledere og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Gradering av turen: lengde rød/terreng rød
Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. Fjellski med stålkanter må benyttes. Pakk sekken riktig og smart.

Utstyr: 
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken.  Vi viser derfor til vår pakkeliste vinter .
Det er obligatorisk at alle deltakere på vinterturene må ha med sin egen sovepose, liggeunderlag, vindsekk/nødbivuakk og spade.
Skifeller og snøbriller (stormbriller) er svært nyttig utstyr på vinterturer.
Les mer om våre forslag angående skifeller og skismøring.

Kart og ruteinformasjon:
Calazo Grövelsjön&Rogen 1:50 000, eller Turkart Femunden Nord og Femunden Sør, begge i målestokk 1: 50 000.  Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.

Les mer om hyttene her:
Valldalen gård
Røvollen
Svukuriset

Selvbetjeningshytter: Hytta er utstyr er utstyrt med alt du trenger av kopper, kar, mat, ved og gass (ikke ferskmat). Her lager gjestene mat i fellesskap

Viktig informasjon om fellesturer vinter:

 "Viktig informasjon - fellestur vinter" - Les denne.

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret på info@dntoslo.no 

Vilkår for deltakelse på fellesturer: 
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i
"Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

 

Villmarksskitur i Femundsmarka

Mellom krokete furukjemper og bortgjemte sjøer lokker opplevelsene i et av de største, sammenhengende, urørte villmarksområdene i Sør-Skandinavia.  I år starter vi turen på sjarmerende Valdalen gård, fjellgården plassert 800 ...

Kontaktinformasjon: