Avlyst Rondane Sør

Fellestur

Fra dato
2. april kl. 08:02
Til dato
5. april
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Hyttetur, Fjelltur, Turkatalog2020
Arrangør
DNT Oslo og Omegn
Turområde
Rondane (se kart)
Turkode
12503
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Årsak: koronavirus

Rondane har så enormt mye å by på av flott natur! Dagsturene på denne ruta gir et godt bilde av Rondanes herligheter. Her går vi fjellområdet så å si på tvers - fra vest til øst.

Vi følger kvistede ruter hele veien og turlederne sørger for at gruppen kommer trygt fram hver dag. Det er ren luksus å kunne bruke dagene på ski, for å så å komme fram til betjente hytter med varme i stua, mat på bordet og mye friluftsliv i veggene.

Unn dere noen dager i vakre, hvite og rene Rondane, Her er det godt å være!

Program:

Dag 1: Ankomst Høvringen Fjellstue - Smuksjøseter Fjellstue (1 130 moh), ca 7 km/ca 2-3 t. 
Oppmøte på Oslo S ved nedgangen til plattformen 20 minutter før avreise. Avreise med Trondheimstoget Oslo S kl. 08.02 (Oslo Lufthavn Gardermoen kl 08.28) til Otta, ankomst kl. 11.29. Videre med ekstrabuss til Høvringen fjellstue, ankomst ca kl. 12.15. På ski til Smuksjøseter Fjellstue. Husk å ta med mat og drikke til første turdag.

Dag 2: Smuksjøseter Fjellstue - Rondvassbu (1 173 moh), ca 16 km/5-6 t. 
Fra Smuksjøseter via den gamle steinhytta til Peer Gynt. I åpent landskap går vi inn mot Rondvassbu som ligger ved foten av Rondanes høyeste fjell, Rondeslottet.

Dag 3: Rondvassbu - Bjørnhollia (895 moh), ca 13 km/ca 4-5 t. 
Opp fra Rondvassbu og østover, inn Illmanndalen til Bjørnhollia. Illmanndalen er en lett og nydelig dal å følge, og kvisteruta ligger rett over bjørkebeltet nesten hele veien. Bjørnhollia ligger idyllisk til. Her trives gjestene.

Dag 4: Bjørnhollia - Nesset, ca 7 km/ca 2-3 t. - hjemreise til Oslo
Skitur i område ved Bjørnhollia før vi går ned fra Bjørnhollia over Musvolsætra til Fargervoll, over Atnasjøen til Furulund/Nesset. Her tar vi en tur innom Sjokoladelåven. Avreise med ekstrabuss kl 15.00 til Ringebu og videre med tog kl. 17.10 til Oslo S med ankomst kl 20.04 (Ankomst Oslo Lufthavn Gardermoen kl 19.33).Evt. buss til Atna og Tog til Oslo.

Med forbehold om endringer i program og rute. 

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon:

Pris:
Kr 4 800,- fra Otta/Ringebu
Kr 6 047,- fra/til Oslo
Ikke-medlemstillegg: Kr 800,-. Klikk her for å bli medlem av DNT.

Maks antall deltagere på denne turen: 12 stk

Turpakken inkluderer: overnatting, 2 turledere, alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Gradering av turen: lengde rød/terreng blå (denne turen er gradert til blå selvom dag 2 har rød lengde - mer enn 15 km)
Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. Pakk sekken riktig og smart.

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste vinterAlle våre skiturer i fjellet krever fjellski og støvler. 
Det er obligatorisk at alle deltakere på vinterturene må ha med sin egen sovepose, liggeunderlag, vindsekk/nødbivuakk og spade.
Skifeller og snøbriller (stormbriller) er svært nyttig utstyr på vinterturer. Les mer om våre forslag angående skifeller og skismøring.

Kart og ruteinformasjon:
Cappelen Damm-kart 46 Rondane 1:100 000/1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Les mer om hyttene her:

Smuksjøseter Fjellstue
Rondvassbu
Bjørnhollia

Viktig informasjon om fellesturer vinter:
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur vinter".

Vilkår for deltakelse på fellesturer:

Vilkår for deltakelse på fellestur - Les denne.

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

 

Rondane Sør

Rondane har så enormt mye å by på av flott natur! Dagsturene på denne ruta gir et godt bilde av Rondanes herligheter. Her går vi fjellområdet så å si på tvers - ...

Kontaktinformasjon: