Eggekollene, Finnemarka

Fellestur

Dato
20. oktober 2019 kl. 10:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Kupert Terreng, Topper, Utsiktspunkter
Arrangører
Asker Turlag, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Drammensmarka og Finnemarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

Velkommen til en luftig tur langs Eggekollene i Finnemarka. Eggekollene er en markant, kupert og spennende åsrygg med bratte skrenter og stup, spesielt langs sydsiden. Turen starter fra Eggevollen. Det går sti opp til østenden av åsryggen hvor det er anlagt utslippsrampe for paragliding. Åsryggen følges på blåmerket sti fra øst mot vest. Til tider er det krevende kneiker og ulendt terreng. Turdeltagerne må tåle en del opp og ned. Det er en rekke flotte utsiktspunkter underveis. Høyeste punkt er Storkollen (536 moh). Vel framme på vestenden av åsryggen følger vi sti ned til lysløypa som går innover til Eiksetra. Lysløypa følges deretter tilbake til Eggevollen.

Hele turen går på sti. Lengden er cirka 8 km. Terrenget er imidlertid kupert. Dessuten innbyr de mange utsiktspunktene til pauser underveis. Derfor er det anslått at vi trenger 4 timer på turen. Godt fottøy er påkrevet. Ta med mat og drikke.

Det arrangeres samkjøring fra Venskaben kl. 10.00. Alternativt kan man møte opp direkte på Eggevollen parkeringsplass kl. 10.30. Eggevollen ligger ved Eikseterveien innover fra Egge i Lier. Parkeringsplassen er inn til høyre der hvor bomveien til Eiksetra begynner.

Turleder er Knut Ivar Edvardsen (tlf. 95227382) og Lars Chr. Iversen (tlf. 91580533).

 

Eggekollene, Finnemarka

Velkommen til en luftig tur langs Eggekollene i Finnemarka. Eggekollene er en markant, kupert og spennende åsrygg med bratte skrenter og stup, spesielt langs sydsiden. Turen starter fra Eggevollen. Det ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Knut I Edvardsen
  • Lars Chr. Iversen