Lokalmatdag på Breivoll under Øko-uka

Dette arrangementet er over!

Under ØKO-UKA 2019 samarbeider DNT med Økologisk Norge og Breivolls Venner om en lokalmatdag med påfyll både for hjerne og gane, i tillegg til spennende aktiviteter for barn. Her blir det mat, friluftsliv og bærekraft i skjønn forening!

De minste barna får hilse på kyllinger og kaniner, og alle kan forsøke kjøring med hest og vogn. I kaféen serveres ferskt økologisk lammekjøtt og hjemmebakst. Flere lokale bønder selger gårdsprodukter, og for større barn og ungdom blir det orienteringsløp, kanopadling og kurs i omsøm.

Sofasamtaler: Hva skal vi spise for å bevare naturen?

Fra kl 13 til kl 14 inviterer vi til sofasamtaler om mat og miljø: Hva bør vi spise og hvordan må maten vår produseres for at vi kan ta best mulig vare på naturen og kulturlandskapet, sikre god dyrevelferd og ta vare på egen helse? Veltalende representanter fra ulike leire vil intervjues. Dessuten kommer en turgåer som liker å gå lange turer innom sofasliterne. Hun vet mye om hva som er sunt å spise, men hun krever noen klare svar fra sofaen på om det hun har i sekken er bra for naturen og dyra.

Arrangementet er gratis og godt egnet for barnefamilier.
Programmet oppdateres fortløpende.

Arrangementet pågår fra kl 11-15